Zmiany w zasadach gry po edycji zakończonej 17 sierpnia

larixx

Re: Zmiany w zasadach gry po edycji zakończonej 17 sierpnia

Nieprzeczytany post autor: larixx »

czy ta zmiana z samcem do rozrodu juz dziala bo jakos mam dwie kury i doprowadzilem niby samca ale tylko jedna zaszła ze sie tak wyraze musialem kolejnego kutafona oplacic to chyba nie tak mialo działac?
stvoor

Nieprzeczytany post autor: stvoor »

Poprawione
topik

Nieprzeczytany post autor: topik »

zmiany wydaje mi sie, że iudą w ciekawym kierunku. jednak nie wszystkie

! ! ! ! ! ! JESTEM PRZECIW WPROWADZENIU PÓŁŚWIATKA ! ! ! ! ! !

miała to być gra ekonomiczna, a wydaje mi się, że zaczyna zmierzać w stronę napier....lanki (sory za takie słowo, ale nie mogłem się powstrzymać)

mija sie to całkowicie z zasadą wolnej konkurencji, zwłaszcza, ze jeden z graczy będzie się rozwijał finansowo, a drugi poziomowo i w którymś momencie (wg zworu na kradzież/pobicie) gracz atakujący posiadając poziom np 100, atakuje gracza z poziomem 25 i go normalnie okrada/pobija, a za zdobytą kasę (nie za pierwszym razem to za np 3) wynajmuje papugę, aby go z więźnia wyciągnęła.

a wzrost doświadczenia za wolonrtariat i szanse na szpital sa coraz mniej opłacalne.

to nie lepiej do tego wzory dodać warunek, ze jest 50-75% szansy na więzienie na min. 3 godziny???
topik

można również wprowadzić szkolenie POLICJANT, które będzie szkoleniem ukrytym, tzn. nie będzie wyszczególniona na liście odbytych szkoleń i napad na gracza, który odbędzie to szkolenie będzie powodował AUTOMATYCZNE 100% 12-godzinne więzienie dla atakującego i 6-godzinne więzienie dla zlecającego
stvoor

Półświatek wprowadza pewną interakcję między graczami, której do tej pory nie było w grze.
Wprowadzone zostały sztabki złota i lokaty, których celem jest zabezpieczenie środków przed kradzieżą.
Wprowadzona została ochrona minimalizująca wpływ półświatka.

Gracz z wysokim poziomem nie będzie próbował bić gracza z podobnym poziomem, bo będzie to ryzykowne.

Będzie zlecał ewentualnie pobicie, które to zlecenie będą podejmowali gracze z niższym poziomem - prawdopodobieństwo będzie małe ale nagroda będzie motywowała - to sposób na przeszkadzanie innym graczom w grze.

Gracz z wysokim poziomem będzie w stanie pobić gracza z niskim poziomem, ale nie będzie miał w tym żadnego interesu.

Okradzenie jest dużo trudniejsze niż pobicie i wymaga dużej ilości energii.

Nie da się zlecić okradzenia za dodatkowe bonusy, mozna tylko podjąc taką próbę samemu, jak jesteśmy w czołówce wymaga to dużej ilości energii, duża ilość energii to duże ryzyko.
topik

a rozważasz w takim razie modyfikację maksymalnej kwoty lokaty?

i może jeszcze zwiększenie ilości energii za odpowiedni budynek (np. +2 punkty energii za każdy poziom budynku ??)
stvoor

Nie rozważam :)
topik

stvoor pisze:Poniżej lista zmian, które zostały wprowadzone do gry przed nową edycją gry:
29 listopada
- dotację można otrzymać pod warunkiem wyższego poziomu gracza niż w chwili gdy otrzymałeś/aś poprzednią dotację
Stvoor, czy nie możnaby wycofać tej zmiany?
na tym etapie rozgrywki KAŻDY grosz się liczy :)
stvoor

To ukróci zakładanie kilku kont w jednym celu - codziennego pobierania dotacji kupowania sztabek celem ich sprzedazy po ustalonej cenie innemu graczowi. Dodatkowo scisle widelki na sztabki wlasciwie rozwiazuja ten problem.
warrenbuffett

Nieprzeczytany post autor: warrenbuffett »

Co do tej interakcji ja proponuje zrobić tak, ze dwie osoby będą mogły prowadzić spółkę. Razem zakładają, razem prowadzą itd.