Zmiany wakacyjne

stvoor

Zmiany wakacyjne

Nieprzeczytany post autor: stvoor »

Niestety nie udało się wystartować z nową edycją przed wakacjami, byłem zawalony robotą i niestety nie udało mi się wprowadzić zmian na czas. Niedługo biorę się do pracy tak, żeby w sierpniu/wrześniu mogła się rozpocząć.

Wkrótce będzie miała kolejna zmiana serwera, oprócz tego planuję następujące zmiany:

- na początek uproszczenie rynku, rezygnacja z widełek +/- 15% dla poszczególnych towarów, każdy towar będzie obowiązywała cena równowagi, która będzie zmieniała się w zależności od tego czy więcej osób kupiło czy sprzedało dany towar po tej cenie. To także pozwoli na to, aby towar zaraz po zleceniu na giełdzie towarowej w chwilę później znalazł się w magazynie, być może dojdzie opłata za transport, którą trzeba będzie uiścić przy każdym zleceniu (co da zatrudnienie pracownikowi transportu, pojawi się też taka praca w zawodzie oraz nowa gałąź usług - firma transportowa)

- rezygnacja ze spółek akcyjnych w dotychczasowej formie, po zmianach biznes, który będzie miał status spółki akcyjnej (albo po prostu spółki), będzie kręcił się sam tzn dostarczanie półproduktów, odbiór produkcji, zasiewanie, zbieranie plonów itd będzie odbywało się automatycznie co będzie jednocześnie realizowało postulat zarządcy biznesu, do spółki będzie jednak trzeba transferować swoją energię na wszystkie te operacje, a odpowiednie półprodukty będą musiały znajdować się w magazynie aby zostały automatycznie przeniesione do biznesu. Oczywiście jeżeli jeden biznes będzie produkował pszenicę, a drugi hodowlany będzie tej pszenicy potrzebował to nie będziesz musiał martwić się o to, że pszenicy w magazynie zabraknie
daga

Re: Zmiany wakacyjne

Nieprzeczytany post autor: daga »

Zmiany na giełdzie towarowej zablokowały mi towar wystawiony wcześniej do sprzedaży , nie mogę go wycofać ze sprzedaży , ani nie mogę nim dysponować
stvoor

Przywróciłem możliwość anulowania zleceń giełdowych (na dole w magazynie)
daga

Dzięki :D
daga

Oj coś poszło nie tak , przy anulowaniu sprzedaży jajek zniknęły mi wszystkie jajka które były w magazynie ( ok. 40000 ) są tylko te które anulowałam . Reszta towaru jest w porządku .
daga

Już znalazłam gdzie jest błąd.Podczas sprzedaży towaru na giełdzie znika cały towar ,a nie tylko ilość wystawiona , pieniądze doliczane są tylko za wystawiony towar , wcześniej sprzedałam kilka jajek , a zniknęły wszystkie.Bilans dochodów nie pokazuje transakcji giełdowych.
stvoor

Wszystko poprawiłem

Dziękuje Daga
mpknap

Nieprzeczytany post autor: mpknap »

więc teraz zostało nam siać, produkować i przetwarzać, i nie martwić się o zbyt. Ciekawe do czego to doprowadzi. dobre dla niższych poziomów gry. sam jestem ciekawy tego eksperymentu