Grupowanie biznesów

torgiren

Grupowanie biznesów

Nieprzeczytany post autor: torgiren »

Witam
Temat był już podejmowany ale nie mogę go znaleźć i chyba umarł
Chciałbym znowu zaproponować grupowanie biznesów
np: jak mam pola pszenicy, hodowle ryb i sushi bar
i mam to pomieszane
ryby,zborze,ryby,ryby,sushi,ryby, kury,ryby,sushi itp
byłoby bardzo miłe (dla mnie), gdybym mógł np kliknąć hodowla ryb, i wszystkie hodowle bym mial w tabelce
tam nie ma duzo danych o tych hodowlach (mozna by zostawic stary wyglad) ale dodać też zbiorczy. np: jak chce zebrać ryby ze wszystkich to klikałbym sobie w tabelce pokolei albo nawet przycisk odłów wszystkie
ale ogólnie, jakas tableka zbiorcza która zebrała by akcje na podobnych biznesach w jednym miejscu
czy ktoś jeszcze uważa ze to by się przydało?
stvoor

Re: Grupowanie biznesów

Nieprzeczytany post autor: stvoor »

Biznesy miały być sortowane, jak się okazało nie były, ale teraz już na pewno są :)

Wszystkie hodowle ryb masz w tabelce - jedna pod drugą - na stronie MOJE DZIALKI ;)

Nie będzie żadnego zbiorczego zbierania czy obsiewania, trzeba trochę poklikać - na tym takze polega ta gra.
torgiren

Nieprzeczytany post autor: torgiren »

ok działa :)
dzięki wielkie
jedyny minus, ale to taki malutki ze przyciski nastepny i poprzedni lecą po id, a nie po sortowaniu
efekt taki ze natepny/poprzedni daje kolejność kupowania a nie same hodowle, ale da sie to chyba przeżyc
dzieki za grupowanie
karseo

Nieprzeczytany post autor: karseo »

trzeba tylko poprawic opcje poprzedni ,nastepny bo leca starym systemem tak jak dzialki kiedys byly pogupowane.Poprawic to i bedzie git
stvoor

Zrobione
karseo

Nieprzeczytany post autor: karseo »

jak biore nastepna to działa,ale jak chce wziac poprzednia to pokazuje sie takie cos:
Warning: mysql_fetch_assoc(): supplied argument is not a valid MySQL result resource in /home/economica/www/go.php on line 10

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/economica/www/go.php:10) in /home/economica/www/go.php on line 20
stvoor

Poprawiłem
poul12

Nieprzeczytany post autor: poul12 »

stvoor pisze:Nie będzie żadnego zbiorczego zbierania czy obsiewania, trzeba trochę poklikać - na tym takze polega ta gra.
Nie wiem dlaczego się uparłeś na uporczywe klikanie, do tego jeszcze strony nie wczytują się najszybciej. Dlaczego nie chcesz zrobić checkboxów, zaznaczyło by się biznesy w których chciało by się zrobić daną czynność i uprzyjemniło by to znacznie grę. Ale oki, nie chcesz się na to zgodzić, to spróbuj może w następnej edycji zrobić tak, żeby kliknięcie w daną czynność (zbieranie upraw, oprysk, itd) nie powodowało wczytywanie na nowo strony, tylko zmieniło to co miało by zmienić, to wymagało by użycie javy, czy flasha, jeżeli nie sprawiło by Tobie to problemu to było by super. Pewnie i tak o tym myślałeś tylko że za dużo roboty, ale może warto spróbować.