Ale jaja

marekm

Ale jaja

Nieprzeczytany post autor: marekm »

Jajka zajmują 9x większą powierzchnię magazynową niż ich wartość rzeczywista.
karseo

Re: Ale jaja

Nieprzeczytany post autor: karseo »

4 jajka kosztuja tyle co paczka zapałek to jakis zart a w magazynie zajmuja tyle jakby kosztowaly 40 groszy
karseo

sry jak 8 jajek bo zapalki sa po 20gr
stvoor

Nieprzeczytany post autor: stvoor »

To nie jest błąd, wartość towarów w magazynie liczona jest po cenie równowagi.

Cena jajek jest zmienna, ale ich objętość i waga pozostaje taka sama.
poul12

Nieprzeczytany post autor: poul12 »

Co niektóre ceny towarów spadają do absurdalnych cen, o ile towary są w miarę realistyczne to płace są naprawdę absurdalne, piekarz niedawno był ceniony za 1$, na początku rolnikowi trzeba było płacić prawie 400, przydało by się to zmienić na bardziej realistyczne.
stvoor

Skoro spadają do absurdalnych cen należy przestawić się na co innego.

REALISTYCZNIE przestaje sie produkowac towar gdy koszt przewyzsza zysk, a wielu z Was sprzedawalo ponizej kosztow i to doprowadzilo do absurdalnych cen i nic tutaj nie bedzie zmieniane, dziala prawo popytu i podaży. I z pewnoscia ktos te niskie ceny wykorzysta i bedzie na tym zarabiał krocie - mozecie to byc także Wy :P

Jak cena wynajecia rolnika byla dla Ciebie wysoka trzeba bylo pracowac jako rolnik zamiast prowadzic gospodarstwo.
Skoro piekarz ma taka niska penske trzeba bylo otworzyc piekarnie i korzystac na niskich placach, ktos to juz jak widac zrobil.
karseo

nie moge wejsc na strone gry co sie dzieje?
karseo

Nieprawidłowe przekierowanie i strona nie działa mam nadzieje,ze to chwilowy problem
stvoor

Uzupełniłem poradnik dla początkujących, znalazł się tam między innymi taki fragment:

HOSSA HANDLOWA - występuje gdy ceny konkretnego towaru znacząco spadną poniżej ceny równowagi, jego produkcja przestaje być opłacalna jednak opłacalne staje się dystrybuowanie danego towaru w mieście poprzez lokale gastronomiczne i handlowe, które oferują stałą cenę 20% powyżej ceny równowagi danego towaru. Po uwzględnieniu faktu, że towar zdobyliśmy poniżej ceny równowagi nasz rzeczywisty zysk na sprzedaży danego towaru może wynosić znacznie więcej (przykład: ceny jajek spadły do 0.02, a ceny równowagi dla jajek wynoszą 0.37. Po uwzględnieniu 20% marży sprzedaż jajek poprzez lokale handlowe i gastronomiczne w mieście po 0.44 dają zysk na poziomie 2000%!)

karseo: każdy temat ma swój wątek, nie mieszajmy tematów
jafarek

Nieprzeczytany post autor: jafarek »

Nie wiem jak wam, ale mnie się nie podobają te widełki...
W tej chwili 55555 sprzedaje jajka po 0,02 a gracz po 0,1 jakby nie patrzeć to 8 centów różnicy.

Pozbył bym się tych wideł.
W tej chwili to wygląda tak że wszyscy kupują od 55555.

A jeśli chodzi o sprzedaż to nie można sprzedać drożej niż sprzedaje 55555. Jajka wiszą mi 2 dni i nikt ode mnie nie kupi bo 55555 sprzedaje po 0,02... Co jak dla mnie to wygląda na sztuczne ceny.