energia nie rosnie
Re: energia nie rosnie
Stvoor - gra jest świetna - tzn. idea gry.
Niestety wykonanie już pozostawia wiele do życzenia.
Zaczynasz za bardzo robić w grze komunę w której wszystko jest przez Ciebie dyktowane.
Lepiej przyznaj się do swoich błędów teraz, popraw je i będziemy grać dalej. W przeciwnym razie to gra nie będzie miała sensu i tylko się upokorzysz.
Niestety wykonanie już pozostawia wiele do życzenia.
Zaczynasz za bardzo robić w grze komunę w której wszystko jest przez Ciebie dyktowane.
Lepiej przyznaj się do swoich błędów teraz, popraw je i będziemy grać dalej. W przeciwnym razie to gra nie będzie miała sensu i tylko się upokorzysz.
Nie przedstawiles ZADNEJ alternatywy, nikt nie przedstawil
Nie ustosunkowales sie do NICZEGO co napisalem.
Nie ustosunkowales sie do NICZEGO co napisalem.
Nie rozsmieszaj mnieLepiej przyznaj się do swoich błędów teraz, popraw je i będziemy grać dalej. W przeciwnym razie to gra nie będzie miała sensu i tylko się upokorzysz.
Praca dorywcza = Random(0-1) * 90(stała szansa powodzenia pracy, jakakolwiek by nie była) - level graczastvoor pisze:Nie przedstawiles ZADNEJ alternatywy, nikt nie przedstawil
A zmienianie wpływu na skrócenie szkolenia i tak nie ma większego znaczenia, jak ktoś ma wysoki level to wklikanie szkolenia jest dla niego wielkim sukcesem, więc chamstwem byłoby kazać czekać na to kilkadziesiat godzin
Sry skopałem trochę formułkęr0bson pisze:Praca dorywcza = Random(0-1) * 90(stała szansa powodzenia pracy, jakakolwiek by nie była) - level graczastvoor pisze:Nie przedstawiles ZADNEJ alternatywy, nikt nie przedstawil
A zmienianie wpływu na skrócenie szkolenia i tak nie ma większego znaczenia, jak ktoś ma wysoki level to wklikanie szkolenia jest dla niego wielkim sukcesem, więc chamstwem byłoby kazać czekać na to kilkadziesiat godzin
Powinno być
Kod: Zaznacz cały
if(random(0, 100) > (90 - level_gracza))
Sukces
else
Porażka
praca w zawodzie powinna byc taka,ze idzie sie na nia od 1 do 12 godzin w tym wlicza sie koszta opieki zdrowotnej a nie klikanie co 5 minut oraz pola,ze mozna zebrac nawet po 12 godzinach plony zebrac wtedy kazdy by mial jakies szanse i nie musial pilnowac co 5 minut,ze mu szkolenie ucieknie.Z energią jest podobnie powinna byc to nagroda za lvl a nie kara bo obecnie nie oplaci sie bić lvl
gra nie musi byc az tak realistyczna,wazne zeby była przyjazna dla gracza
Stvoor (!!)
ok, wychodzi na to, że zgodziliśmy się na takie rozwiązanie, ale nie zostały dodane szkolenia o których była mowa
dobrze byłoby w takim razie zmniejszyć (do 0) ilość energii którą przeznaczamy na zbiór produkcji i przenoszenie produktów do/z magazynu.
w takim stanie jak jest aktualnie, całą energię jaką uzbierałem przeznaczyłem na obsadzenie prawie wszystkich działek produkcyjnych, a niestety nie mam już energii na pracę w biznesach wymagających produktów z magazynu.
to wychodzi mi na to, że muszę zatrzymać produkcję, którą i tak zeżrą mi szkodniki, bo nie będę w stanie jej zebrać z pola, a szans na przetworzenie półproduktów nie mam, gdyż brak mi energii na ich przeniesienie do baru
poproszę o inne rozwiązanie, gdyż nie jest dobrym pomysłem tylko zarabianie na pracy w zawodzie, gdyż nijak się ona ma do reala (nawet bardzo mało).
i będzie tak jak mogłoby być u nas w kraju, gdyby istniał komunizm (trochę) -> wszyscy będą tylko pracować na roli, bo tylko ona będzie przynosiła jakiś dochód (mały bo mały, ale pozwalający na przeżycie), a nikt nie będzie pracował w innych zawodach, gdyż nikt nie będzie zatrudniać, bo nie będzie zakładów pracy, bo nikt nie będzie ich tworzył.
trochę to pomieszane, ale tak to za niedługo widzę.....
ewentualnie, niech zbiór produktów z pola również coś kosztuje i jako wydatek energetyczny pozostanie przenoszenie produktów do magazynu.
chociaż za to TEŻ się powinno płacić zatrudnionemu pracownikowi.
TYLKO w przypadku, gdy nie zatrudniamy pracowników powinniśmy wydatkować energię na pracę za swoich działkach i biznesach
chociaż za to TEŻ się powinno płacić zatrudnionemu pracownikowi.
TYLKO w przypadku, gdy nie zatrudniamy pracowników powinniśmy wydatkować energię na pracę za swoich działkach i biznesach
z taką energią jak jest teraz jestem w stanie obsłużyć dwie działki.Najlepeij wogóle zlikwidować biznesy,działki a zostawić tylko prace w zawodzie