kupno towaru do sklepow

karseo

kupno towaru do sklepow

Nieprzeczytany post autor: karseo »

dobrze by bylo,gdyby byla opcja taka jak przy rozbudowie magazynow,czyli zapytanie,czy chcesz kupic towary po obecnych cenach?Bo jest teraz tak,ze mam 3 biznesy handlujace i do zadnego nie chca mi sie zamowic towary nie wiem dlaczago pewnie dlatego,ze cena jest nie taka jak trzeba.Wlasnie otwozylem sobie wazywniak i wkuża mnie,ze polowe towarow nie chce mi sie zamowic
karseo

Re: kupno towaru do sklepow

przyklad z kapustą moj warzywniak chce zamówić kapuste po 0.1 a cena jest nizsza czyli 0.09 i nie chce mi zamówic
karseo

7 z 14 produktow do warzywniaka nie chca sie zamowic.Podobnie jest z delikatesami i restauracją a stało sie to juz upierdliwe i wkużające
topik

Nieprzeczytany post autor: topik »

zgadza się
niektóre produkty musisz zamawiać ręcznie ;(
stvoor

Nieprzeczytany post autor: stvoor »

Karseo, cena 0.09 to cena KUPNA gry, cena sprzedazy wynosi 0.12 a Ty masz zlecenie na 0.1, podobnie inne towary.
Zlecenie w momencie wystawienia jest wystawiane po aktualnych cenach sprzedazy tego towaru. Moze sie zdarzyc tak, ze jezeli jest to pomiedzy godzina X:55 a X+1:00 to zanim zlecenia sie wykonaja ceny moga sie zmienic.
karseo

no dobrze kapusta jest do kupna po 0.11 nie da sie zrobic zeby mi towary zamawialo tylko taki bigos?
stvoor

Tak - wystarczy składać zamówienia w godzinach X:05 - X:55
karseo

czyli o jakich godzinach to bym sobie zamawial?
karseo

bo te Twoje x y jakos do mnie nie przemawiaja o ktorych konkretnie godzinach bo nie da sie zamowic wogole towarow a dobrym rozwiazaniem byloby zeby sie daly po obojetnie jakich cenach wtedy nie byloby to takie meczące
stvoor

Wstaw sobie w X dowolną liczbę z zakresu 0-23 ;)
W tych godzinach zamówienia powinny być realizowane bez problemów.

Po X:55 następna sesja jest o pełnej godzinie, a wtedy inny skrypt robi zmianę cen i może się to nałożyć.
Zaś pomiędzy X:00 a X:05 może występować opóźnienie w działaniu skryptu co także może doprowadzić do opisanego wyżej zjawiska.