zacznijmy nową edycję
zacznijmy nową edycję
1.zagrajmy poważnie o nagrody.
2.złóżmy się na podwyższenie wartości tych nagród przez np.ustaloną wcześniej opłatę np.przez SMS.
Opłata musi zawierać wynagrodzenie dla konstruktorów super gry za to co było oraz za nadzór regulaminowy
w komercyjnej wersji gry.
3.Zostawmy stare konta dla tych,którzy chcą darmowo się bawić.Tutaj żadnych regulaminów.
W zabawie niech każdy ma tyle kont ile chce.
4.W grze z nagrodami wprowadźmy ostrzeżenia do wiadomości pozostałych graczy.Np
pierwsze ostrzeżenie regulaminowe
drugie ostrzeżenie regulaminowe
reset konta do początku z powodów regulaminowych.
5.Gra trwa np.90 dni.Zasady obowiązują od początku do końca takie same.Jeżeli coś się przelicza tak a nie inaczej
to dla wszystkich.
Zaznaczam,że w takiej grze o wartości gracza musi decydować wielkość zdobytej fortuny a nie na jakich działkach
i po jakich szkoleniach do niej doszedł.
Wypowiedzcie się proszę co o tym myślicie.
2.złóżmy się na podwyższenie wartości tych nagród przez np.ustaloną wcześniej opłatę np.przez SMS.
Opłata musi zawierać wynagrodzenie dla konstruktorów super gry za to co było oraz za nadzór regulaminowy
w komercyjnej wersji gry.
3.Zostawmy stare konta dla tych,którzy chcą darmowo się bawić.Tutaj żadnych regulaminów.
W zabawie niech każdy ma tyle kont ile chce.
4.W grze z nagrodami wprowadźmy ostrzeżenia do wiadomości pozostałych graczy.Np
pierwsze ostrzeżenie regulaminowe
drugie ostrzeżenie regulaminowe
reset konta do początku z powodów regulaminowych.
5.Gra trwa np.90 dni.Zasady obowiązują od początku do końca takie same.Jeżeli coś się przelicza tak a nie inaczej
to dla wszystkich.
Zaznaczam,że w takiej grze o wartości gracza musi decydować wielkość zdobytej fortuny a nie na jakich działkach
i po jakich szkoleniach do niej doszedł.
Wypowiedzcie się proszę co o tym myślicie.
Re: zacznijmy nową edycję
no to zacznijmy tą nową edycje zgodnie z obietnicami dzisiaj.Trzymam za słowo chyba,ze slowo jest gowno warte
ad. 1 -> jestem za
ad. 2 -> jestem za
ad. 3 -> jestem przeciw: 1 uczestnik gry może posiadać 1 konto na serwerze gry ciągłej (wieczna edycja) i 1 konto na serwerze gry czasowej
ad. 4 -> jestem za
ad. 5 -> jestem prawie za: niechaj gra rzeczywiście trwa kwartał (90 dni), ale do wartości majątku zaliczane jest nie tylko posiadana gotówka, ale również całość uzyskanych dochodów (gotówka + inwestycje + kasa wydana na posiadane szkolenia)
ad. 2 -> jestem za
ad. 3 -> jestem przeciw: 1 uczestnik gry może posiadać 1 konto na serwerze gry ciągłej (wieczna edycja) i 1 konto na serwerze gry czasowej
ad. 4 -> jestem za
ad. 5 -> jestem prawie za: niechaj gra rzeczywiście trwa kwartał (90 dni), ale do wartości majątku zaliczane jest nie tylko posiadana gotówka, ale również całość uzyskanych dochodów (gotówka + inwestycje + kasa wydana na posiadane szkolenia)
Ad 5 masz rację,choć jak się zastanowimy to do jednego prowadzi.
Robisz tylko te szkolenia,które dają ci większą gotówkę.Nie szkolisz się dla ilości szkoleń.
Jeżeli wprowadzimy zmianę,że np. szkolenia trwają coraz dłużej i kosztują więcej ale odbierają tylko 1/10
dotychczasowych punktów to zostaną można powiedzieć wliczone do majątku.
Ja osobiście jednak jestem pod tym względem za dotychczasowymi zasadami.
Rozważ proszę - zrobiłeś zły kurs,kupiłeś złą działkę - musisz stracić
Kupiłeś akcje po 1000$ a są warte dzisiaj dziesięć to do majątku wpisujesz 10 a nie 1000.
Błędny kurs,działka,której nigdy nie wykorzystasz bo brak ci energii nie może być nagradzana.
Chciałbym obejrzeć te prawie 40 działek z możliwością zatrudnienia 300 pracowników po 250$.
Ci gracze są wysoko bo są za to nagradzani punktami w rankingu - w czystej ekonomii byli by dzisiaj bankrutami.
Robisz tylko te szkolenia,które dają ci większą gotówkę.Nie szkolisz się dla ilości szkoleń.
Jeżeli wprowadzimy zmianę,że np. szkolenia trwają coraz dłużej i kosztują więcej ale odbierają tylko 1/10
dotychczasowych punktów to zostaną można powiedzieć wliczone do majątku.
Ja osobiście jednak jestem pod tym względem za dotychczasowymi zasadami.
Rozważ proszę - zrobiłeś zły kurs,kupiłeś złą działkę - musisz stracić
Kupiłeś akcje po 1000$ a są warte dzisiaj dziesięć to do majątku wpisujesz 10 a nie 1000.
Błędny kurs,działka,której nigdy nie wykorzystasz bo brak ci energii nie może być nagradzana.
Chciałbym obejrzeć te prawie 40 działek z możliwością zatrudnienia 300 pracowników po 250$.
Ci gracze są wysoko bo są za to nagradzani punktami w rankingu - w czystej ekonomii byli by dzisiaj bankrutami.
ad. 5
ale co w sytuacji
kończy się edycja, a ty masz rozbudowaną działkę produkcyjną (a nawet kilka) i do tego jakieś przedsiębiorstwo, ale inwestycje te nie pozwoliły JESZCZE na osiągnięcie odpowiedniego majątku, bo np. sprzedaje się mało produktów na turę i de facto kasa jest zainwestowana.
to że jest to kasa źle zainwestowana to ból, ale w którymś momencie ona była, ale została podjęta zła decyzja dotycząca rozwoju.
z tymi akcjami masz rację, nie są one warte 1000 ale 10 i po 10 powinny być liczone.
ale co jeśli chodzi o działkę? (ceny przykładowe)
koszt działki -> 1000$
koszt rozwoju działki -> 5*1000=5000$
jaki jest majątek?
mnie wychodzi 6000$
owszem, zawsze możesz zrównać działkę z poziomem gruntu (nie raz tak zrobiłem i utraciłem zainwestowane środki, ale to był mój wybór) i wtedy nie liczy się już majątek 6000$, ale wartość samej działki czyli 1000$
io o takie liczenie mi chodzi -> nie to co było kiedyś, ale wartość majątku na chwilę np. zakończenia edycji lub w okresie ostatnich np 10 dni
ale co w sytuacji
kończy się edycja, a ty masz rozbudowaną działkę produkcyjną (a nawet kilka) i do tego jakieś przedsiębiorstwo, ale inwestycje te nie pozwoliły JESZCZE na osiągnięcie odpowiedniego majątku, bo np. sprzedaje się mało produktów na turę i de facto kasa jest zainwestowana.
to że jest to kasa źle zainwestowana to ból, ale w którymś momencie ona była, ale została podjęta zła decyzja dotycząca rozwoju.
z tymi akcjami masz rację, nie są one warte 1000 ale 10 i po 10 powinny być liczone.
ale co jeśli chodzi o działkę? (ceny przykładowe)
koszt działki -> 1000$
koszt rozwoju działki -> 5*1000=5000$
jaki jest majątek?
mnie wychodzi 6000$
owszem, zawsze możesz zrównać działkę z poziomem gruntu (nie raz tak zrobiłem i utraciłem zainwestowane środki, ale to był mój wybór) i wtedy nie liczy się już majątek 6000$, ale wartość samej działki czyli 1000$
io o takie liczenie mi chodzi -> nie to co było kiedyś, ale wartość majątku na chwilę np. zakończenia edycji lub w okresie ostatnich np 10 dni
Jeżeli będą nagrody musi być regulamin, obecnie takowy nie istnieje
Stare konta nie zostaną chyba, że dopiero po zakończeniu najbliższej edycji
A jeżeli chodzi o narastającą dyskusję proszę zajrzeć tutaj
viewtopic.php?f=1&t=236&start=10
PS. karseo, tego rodzaju język nie jest mile widziany na tym forum, zachowaj pewien poziom
Stare konta nie zostaną chyba, że dopiero po zakończeniu najbliższej edycji
A jeżeli chodzi o narastającą dyskusję proszę zajrzeć tutaj
viewtopic.php?f=1&t=236&start=10
PS. karseo, tego rodzaju język nie jest mile widziany na tym forum, zachowaj pewien poziom
juz zachowuje język szefie poprostu nie moge sie doczekac a pisales ,ze dzis ma byc ta nowa edycja
ja bym wprowadził wieczną gre i jakieś konto plus czy coś w tym stylu
tylko nie wprowadzajcie oplat za gre tylko przez sms, bo ja np klikam z zagranicy i co wtedy leze...pomyslcie tez np o paypal...