granica opłacalności zatrudnienia dla Budowlańca wynosi 208 $
jak się ma to do tych prostych wyliczeń:
mam Developera- zatrudniam 3 pracowników płacąc im połowe tej kwoty a więć 104 $ na 2 godz co daje 312 $, w tym czasie mam zysk na turę ( przy premii zawodowej 16,35 %) 26 $- w ciągu 2 godz jest 12 tur co daje zysk:
12x26=312
mówiąc krótko wychodzi sie na 0 przy połowie kwoty granicy opłacalności ( jeszcze w dodatku z 16% premii zawodowej)
chcąc grać w ta grę trzeba spełnić 3 podstawowe rzeczy:
- nie wierzyć w to co pisze- samemu przeliczyć wszystko
- mieć cholernie dużo czasu by klikać co 5 min ( wtedy ma sie kasę z zawodów, odpowiednio w czasie wyleczyć sie , żeby przy zbiorach mieć większe doświadczenie itp)
- znać bugi w grze i je wykorzystywać- sorki ale nie wierze , że gracze mający 2- 3 dni przewagi w grze nade mną mają prawie 70 lvl i po 100-200 tyś kasy , przy niewiele większej licznie działek i szkoleń- ma nadzieję , ze nikogo nie uraziłem
nie rozumiem idei nagród- ranking jest jakoś dziwnie tworzony, zdaje się , że jednak kasa na koncie ma na niego największy wpływ- jestem w tyle za graczami mającymi o 10 lvl mniej , nie mówiąc o ilości szkoleń i czy posiadanych interesów (działek) - oj chyba to tylko na zasadzie reklamy
gra jako taka bardzo fajna , ale coś jest podejrzana - można poklikac , ale nie ma mowy o jakiejś uczciwej rywalizacji- zreszta nie tylko ja widzę , że niektórzy baaaardzo szybko lecą w lvl-tak jakby ich nie ograniczała energia - a to bardzo poważny ogranicznik- tu przecież ona potrzeba jest do wszystkiego- zebrania plonów, przeniesienia ich do magazynu, zatrudnienia pracowników- przy dużej ilości działek już brakuje energii na wszystko, z czegoś trzeba zrezygnować, cos odłożyć- innych to chyba nie dotyczy
zysk na turę
Re: zysk na turę
Po pierwsze: licz poprawnie, Obliczyłeś zysk na 1 godzinę, a nie na 2 więc nie wyciągaj pochopnych wniosków.
Po drugie: 26 to podstawowy zysk, dolicz premię 16,35% to wyjdzie Ci 30,25zł/h, teraz dopiero to pomnóż przez ilość tur, a więc 24x30,25=726, odejmij koszt pracowników 726-312=414 <- to jest Twój zysk na 2h swoją drogą dość niski
Po trzecie: gra faktycznie ma jakieś tam bugi, nikt nie obiecał Ci tu kokosów, rejestrowałeś się na własną odpowiedzialność zgodzę się tylko co do tego że czołówka już praktycznie tak odleciała że nie ma co myśleć o wysokim miejscu, no i główna wada to to, że kto cześciej jest online, ten ma większe szanse. Gra po prostu odciąga Cię od życia realnego.
Po czwarte: obserwując rynek możesz osiągnąć ogromny zysk ) wystarczy dobrze to wykorzystać.
Po drugie: 26 to podstawowy zysk, dolicz premię 16,35% to wyjdzie Ci 30,25zł/h, teraz dopiero to pomnóż przez ilość tur, a więc 24x30,25=726, odejmij koszt pracowników 726-312=414 <- to jest Twój zysk na 2h swoją drogą dość niski
Po trzecie: gra faktycznie ma jakieś tam bugi, nikt nie obiecał Ci tu kokosów, rejestrowałeś się na własną odpowiedzialność zgodzę się tylko co do tego że czołówka już praktycznie tak odleciała że nie ma co myśleć o wysokim miejscu, no i główna wada to to, że kto cześciej jest online, ten ma większe szanse. Gra po prostu odciąga Cię od życia realnego.
Po czwarte: obserwując rynek możesz osiągnąć ogromny zysk ) wystarczy dobrze to wykorzystać.
W grze beta zacząłem grać 2 tygodnie po rozpoczęciu e-conomici a i tak dogoniłem czołówkę.Kolego odpisałem ci na priv.co jestlordyp pisze: - znać bugi w grze i je wykorzystywać- sorki ale nie wierze , że gracze mający 2- 3 dni przewagi w grze nade mną mają prawie 70 lvl i po 100-200 tyś kasy , przy niewiele większej licznie działek i szkoleń- ma nadzieję , ze nikogo nie uraziłem
wyznacznikiem sukcesu w tej grze,ale przypomnę Ci jeszcze raz-grze musisz poświęcić naprawdę bardzo dużo swojego czasu,a wszystkie decyzje muszą być przemyślane(min kolejność szkoleń) nie wykorzystałem żadnego buga w grze(stvoor może mnie
sprawdzić w każdej chwili).Przypominam ci że gra trwa 3 miesiące,a wiec masz czas na wygranie jej.
Po to właśnie były edycje beta żeby poprawić bugi, w tej edycji mogę z dużą dozą pewności stwierdzić, że bugów mogących zmienić obraz gry nie ma (jakies drobiazgi się zdarzają, ale raczej od strony technicznej typu jestem w szpitalu ale mnie tam nie widać).
Obserwowałem kroki całej czołówki bieżącej edycji w kwestii wykorzystywania ewentualnych bugów i podtrzymuje zdanie, że to poświęcony grze czas prowadzi ich do sukcesu. Chociaż sam jestem zdziwiony, że niektórzy mieli go na tyle dużo, żeby po tygodniu gry mieć takie levele Gra jednak trwa 3 miesiące i spokojnie mogę stwierdzić, że każdego z nich grając od początku można przegonić, bo rynek w tej edycji funkcjonuje bardzo dobrze, a jego umiejętna obserwacja i właściwe kroki to klucz do zwycięstwa. Kolejne szkolenia dla tych graczy kosztują grubą kasę, a nowi gracze (lub z nowym życiem) mają przewagę elastyczności.
Jak napisał 4move zysk na turę to zysk bazowy - do niego dolicza się wszystkie bonusy, jaki jest realny zysk po uwzględnieniu bonusów sprawdź w bilansie.
Możesz myśleć co chcesz, ale zapewniam Cię, że rozgrywka jest uczciwa, a czołówka zasłużyła na swoje miejsce na szczycie. Sam ambitnie stanąłem do rywalizacji, ale po weekendowej rozrywkowej przerwie gdy nic nie robiłem na swoim koncie byli już 15 razy bogatsi ode mnie.
Obserwowałem kroki całej czołówki bieżącej edycji w kwestii wykorzystywania ewentualnych bugów i podtrzymuje zdanie, że to poświęcony grze czas prowadzi ich do sukcesu. Chociaż sam jestem zdziwiony, że niektórzy mieli go na tyle dużo, żeby po tygodniu gry mieć takie levele Gra jednak trwa 3 miesiące i spokojnie mogę stwierdzić, że każdego z nich grając od początku można przegonić, bo rynek w tej edycji funkcjonuje bardzo dobrze, a jego umiejętna obserwacja i właściwe kroki to klucz do zwycięstwa. Kolejne szkolenia dla tych graczy kosztują grubą kasę, a nowi gracze (lub z nowym życiem) mają przewagę elastyczności.
Jak napisał 4move zysk na turę to zysk bazowy - do niego dolicza się wszystkie bonusy, jaki jest realny zysk po uwzględnieniu bonusów sprawdź w bilansie.
Możesz myśleć co chcesz, ale zapewniam Cię, że rozgrywka jest uczciwa, a czołówka zasłużyła na swoje miejsce na szczycie. Sam ambitnie stanąłem do rywalizacji, ale po weekendowej rozrywkowej przerwie gdy nic nie robiłem na swoim koncie byli już 15 razy bogatsi ode mnie.
no to mnie pocieszyliście
i przepraszam za posądzenia o nieuczciwość- powiem tak- gram jakieś 8 lat w mmo i zawsze nawet jak później dołączałem do gry byłem w top min 10, a tu, klikam klikam a czołówka ucieka- więc stad moje posądzenia- nigdzie nie spotkałem się z taką różnicą po zaledwie kilku dniach gry i to róznica chyba nie do odrobienia- raczej wątpie , by ktos dogonił czołówkę
co do zysku na turę- -faktycznie dostawałem 30,46 $- żle popatrzyłem mea culpa
co do priv- nie odczytałem , nie pomyślałem ze idzie na maila z rejestracji- a akurat zrobiłem właśnie jak podpowiadałeś- dzięki
jeszcze raz przepraszam za posądzenia- moim zamiarem nie było obrazić innych
i przepraszam za posądzenia o nieuczciwość- powiem tak- gram jakieś 8 lat w mmo i zawsze nawet jak później dołączałem do gry byłem w top min 10, a tu, klikam klikam a czołówka ucieka- więc stad moje posądzenia- nigdzie nie spotkałem się z taką różnicą po zaledwie kilku dniach gry i to róznica chyba nie do odrobienia- raczej wątpie , by ktos dogonił czołówkę
co do zysku na turę- -faktycznie dostawałem 30,46 $- żle popatrzyłem mea culpa
co do priv- nie odczytałem , nie pomyślałem ze idzie na maila z rejestracji- a akurat zrobiłem właśnie jak podpowiadałeś- dzięki
jeszcze raz przepraszam za posądzenia- moim zamiarem nie było obrazić innych