stałe godziny pracy pracowników

lordyp

Re: stałe godziny pracy pracowników

Nieprzeczytany post autor: lordyp »

stvoor nie zrozumiałeś albo nie chcesz zrozumieć o co chodzi

to jest bardzo proste
w sadach owocowych- dla ułatwienia takiego samego rodzaju( np sad jabłkowy) zatrudniam w tej samej rundzie pracowników
w sadzie nr 1 pracownicy pracują mi 4 godz 15 min
w sadzie nr 2 pracownicy pracują mi 5 godz 25 min
w sadzie nr 3 pracownicy pracują mi 4 godz 45 min
w sadzie nr 4 pracownicy pracują mi 5 godz 5 min
itp

nie widzisz tu chaosu?

wyobrażasz sobie ze np kierownik budowy mający pod sobą np 5 budów z zegarkiem w ręku sprawdza czy na budowie nr1 jeszcze są pracownicy czy juz nie ma , choć na budowie nr 3 mają pracować jeszcze przez 25 min?

teraz w grze trzeba sprawdzać dokładny czas zakończenia pracy w danych biznesach ( mówię tu cały czas o tym samym rodzaju biznesu- nie jak ty mieszając hodowle z usługami itp)- przy obecnym systemie trzeba stale sprawdzać czasy na poszczególnych działkach
nie byłoby lepiej zrobić stałych czasów - dla tych samych biznesów?- grałby się przyjemniej

stvoor- szanuję cię bo stworzyłeś grę , która mnie wciągnęła jak diabli, ale jeśłi czegoś nie chcesz zmienić , lub tego nie da się ( zmiana przeliczeń , algorytmów itp- kupa roboty itp)- to napisz to po ludzku, a Twoja odpowiedź do tematu ( który wszyscy zrozumieli) była taka jakbyś był wstawiony :D
stvoor

Nieprzeczytany post autor: stvoor »

Możliwe że byłem, bo ja w weekendy to tak mam, dzisiaj też ;)
Zmiana wymaga zmiany jednej linijki kodu, to nie jest problem, kwestia czy zmiana tej losowości to będzie zmiana na lepsze.
lordyp

wg mnie to byłaby znakomita zmiana

teraz kupe czasu poświecam na zapisywanie- o której godz gdzie pracownicy kończą mi prace- dostosowanie do tego jeszcze kwestii energii, zbierania plonów i pełnego zdrowia dla lepszego expa - jest nie to ,że uciążliwe , ale wręcz cholernie uciążliwe
a tak - biorę pracowników na 4 godz- dostaje ich na 5 , bo mam bonus i wszystko jest idealne- kończą mi pracę w jednym czasie- w tym czasie zbieram plony i mam działkę z głowy jeśłi nie mam energii- w innym przypadku musze zapisać- z tej działki zbierac , z tej nie bo pracownicy byli tylko 2 tury to szkoda energii itp

bardzo bardzo jestem za :D
torgiren

Nieprzeczytany post autor: torgiren »

ja poraz kolejny zgłaszam swoje poparcie dla zmiany, żeby nie było +/- 15%
aaadam

Nieprzeczytany post autor: aaadam »

Zmiany zbyt duże dla trwającej już edycji. W przyszłej jestem "za".
lordyp

aaadam - zupełnie cię nie rozumie- przeciez nic to nie zmieni dla punktacji , rankingu itp

to tylko ułatwienie dla samej gry jako takiej- to mozesz sam sobie zatrudniac w każdym biznesie pracowników o róznych porach i bedziesz miał tak jak do tej pory
aaadam

Nieprzeczytany post autor: aaadam »

Na początku gry wybrałem drogę swojego biznesu. Wybrałem tak m.in. dlatego, że nie muszę męczyć się z pilnowaniem czasu zbiorów, oprysków itp. czyli postawiłem na usługi.
Klikam jak każdy, ale dlaczego mamy ułatwiać tym co sadzą i zbierają?

Gdyby od początku edycji były takie ułatwienia jak równy czas pracy pracowników, brak pobierania energii za zatrudnianie i np automatyzacja zbierania plonów, to pewnie nie tylko ja wybrałbym inną ścieżkę rozwoju.
torgiren

Nieprzeczytany post autor: torgiren »

nie chodzi o zmiane czasu zbiorów, ani o zrównanie różnic np: pracownicy ryży są tyle samo co hodowcy ryb
chodzi o to, ze jak masz np:
bizes na 3 osoby (dla uproszczenia)
i w jednej turze zatrudnisz 3 razy po jednym pracowniku
i np: pracownik jest zatrudniany na 4h
to bedziesz miał że:
jeden pracuje 4h 15min
drugi 3:45
a trzeci 4h
i o to się rozchodzi
że jak się kogoś zatrudnia to na określoną liczbe godzin, a nie ze "eh wyjde sobie wcześniej, bo co to za ważna sprawa że trzeba coś zrobić"
lordyp

aaadam- w usługach też masz różne czasy pracy pracowników dla poszczególnych działek
mam to samo
w budynkach jako developer w 1 mam 2 godz 20 min , w 2 mam 2 godz 45 min , a w 3 mam 2 godz i 25 min - tak przykładowo- wiec nie pisz , że masz wszystko równo- tym samym Tobie też by to ułatwiło- jednej porze musiałbym zatrudniac pracowników na nowo, a nie patrzec - w tym mi pracownicy odejdą teraz , a w tamtym za 15 min

ja tego nie kapuje - stvoor pisze , że nie ma z tym problemu a tu problem mają ci , dla których ta zmian może wyjśc na lepsze

ludzie co wy tak boicie się zmian ?- jak coś na lepsze to niech bedzie- widze ze te nagrody psują grę- każdy zawzięcie widzi tylko nagrodę w tej edycji i wszystko spycha na następną edycję

całe szczęście , że niektórzy myśla podobnie do mnie- ta gra to zabawa i tak do tego trzeba podchodzić
tomi28pl

Nieprzeczytany post autor: tomi28pl »

Dokladnie lordyp :) To tylko zabawa :) Jak widac mamy juz kilka zmian i jakos wyszlo na lepsze. Przewaznie zmian boja sie ci co nie wiedza co one moga przyniesc graczom.A wystarczy troszke poczytac forum i wszystko jest jasne :)