Skoro biznes, to może i to ? nie mówie o cudach,ale np. akcje graczy ( ich firm ) z np. TOP 20
nie wiem,nie mówię o cudach, wiem,że to moze byś skomplikowane
Albo może tak : połaczyć e-conomica.pl z kilkoma aukcjami na z NASZEJ REALNEJ POLSKIEJ GIEŁDY ?
Pozdro
Giełda?
Re: Giełda?
HM.To by bylo jakies urozmaicenie Warte przemyslenia przez Administracje Jak w Tycoonie Handel,Zarobek i akcje
Jeżeli ktoś określi na jakiej zasadzie miałoby to działać to bardzo chętnie, problem w tym, ze pomimo usilnego przemyślania tego tematu nie wpadłem na żaden fajny pomysł.
Może załozyc powiedzmy z 20 fikcyjnych firm na giełdzie.stvoor pisze:Jeżeli ktoś określi na jakiej zasadzie miałoby to działać to bardzo chętnie, problem w tym, ze pomimo usilnego przemyślania tego tematu nie wpadłem na żaden fajny pomysł.
Każda z nich reprezentuje inna branże: powiedzmy GUARD to ochrona, OGR sadownictwo i ogrodnictwo...itp
Potem algorytm: powiazanie cen np. ogólny wzrost/spadek cen warzyw i owoców okresla wartos akcji OGR
TO moje propo
Niestety praca zawodowa uniemozliwia mi przemyślenie temtu,mam tylko cza sna bezmyślne klikniecie na prace, uprawe w tej grze... nie mysle zbytnio o tym co robie, aco dopiero przemyslenie tematu GIEŁDA
powiązanie spadku, wzrostu cen dla wszystkich np warzyw to chyba za dużo danych do obliczęń i jeden ceny idą do góry , drugie na dół, srednia mogłaby nie dawać żadnych znaczących różnic
trzeba powiązać te np 20 firm z czymś co się stale zmienia , a więc- ze stawką wynagrodzenia - wybrac 20 zawodów, gdzie wynagrodzenie zmienia się najwięcej( spadki i podwyżki) i nawet nie trzeba kombinować z nazwami - będą firmy: Budowlania, Sadownia, Aktoria itp- plusem tego jest to , że zatrudniając się w danym zawodzie mamy wpływ na spadki i wzrosty cen danej firmy- a więc nie tylko proste handlowanie akcjami , ale trochę kombinacji
trzeba powiązać te np 20 firm z czymś co się stale zmienia , a więc- ze stawką wynagrodzenia - wybrac 20 zawodów, gdzie wynagrodzenie zmienia się najwięcej( spadki i podwyżki) i nawet nie trzeba kombinować z nazwami - będą firmy: Budowlania, Sadownia, Aktoria itp- plusem tego jest to , że zatrudniając się w danym zawodzie mamy wpływ na spadki i wzrosty cen danej firmy- a więc nie tylko proste handlowanie akcjami , ale trochę kombinacji