Wałki na giełdzie.
Re: Wałki na giełdzie.
Wystaw po cenie sprzedaży i pójdzie w kilka tur.
tego się właśnie obawiałem co nastąpiło....
cena jaj spadła i przez to przez 2-3 tury nie schodziła oferta ;(
rozumiem ustawienie limitu na $2500, ale niech to będzie po cenie sprzedaży, a nie po cenie równowagi, która jest 10 razy wyższa niż aktualna cena skupu ;(
w ten sposób, to ja nigdy tego nie sprzedam ,bo za niedługo cena będzie $0,01, a u mnie pozostanie jakieś 50k kurzych jaj ;(
cena jaj spadła i przez to przez 2-3 tury nie schodziła oferta ;(
rozumiem ustawienie limitu na $2500, ale niech to będzie po cenie sprzedaży, a nie po cenie równowagi, która jest 10 razy wyższa niż aktualna cena skupu ;(
w ten sposób, to ja nigdy tego nie sprzedam ,bo za niedługo cena będzie $0,01, a u mnie pozostanie jakieś 50k kurzych jaj ;(
Nie wiem o czym ty mowisz, wystawiasz po cenie sprzedazy i kazda tura zdejmuje z Twojego zlecenia jakies 12000 jaj.
A jak wystawiasz pomiedzy to jak nikt tego nie kupi z graczy to nie sprzedasz, ale tak jest z kazdym towarem.
Chyba ze w miedzyczasie zmieni sie cena, najepiej wystaw po pelnej godzinie po cenie sprzedazy to wtedy cena nie zmieni sie przez kolejne 12 tur.
Zmniejszenie tych zleceń to bardzo skuteczne narzedzie walki ze spekulantami.
A jak wystawiasz pomiedzy to jak nikt tego nie kupi z graczy to nie sprzedasz, ale tak jest z kazdym towarem.
Chyba ze w miedzyczasie zmieni sie cena, najepiej wystaw po pelnej godzinie po cenie sprzedazy to wtedy cena nie zmieni sie przez kolejne 12 tur.
Zmniejszenie tych zleceń to bardzo skuteczne narzedzie walki ze spekulantami.
stvoor to działania na stałe czy tymczasowe w celu uporzatkowania obecnej sytuacji?
Co do wałków to kilka osób trochę przesadza z tym ile to można się na transakcjach dorobić... nawet jak ktoś przerobi na danej transakcji kilkaset procent to i tak w kwestii zysków jest ograniczony przez pojemność magazynu.
Przy okazji tego zamieszania wyszło kilka innych ciekawych elementów jak problemy ze stała nadprodukcją jaj jako efekt uboczny produkcji kur czy stały niedobór dżemu, którego w zasadzie wytwarzany jest tylko jako dodatek do niezbyt rentownej produkcji soków owocowych. Tu pewnego rodzaju rozwiazaniem może okazac się umożliwienie graczom sterowanie podziałem wytwarzanych produktów (w przypadku fabryk wytwarzających kilka rzeczy jednocześnie) przykładowo zmniejszenie produkcji jaj przy jednoczesnym wzroście produkcji kur itd
Co do wałków to kilka osób trochę przesadza z tym ile to można się na transakcjach dorobić... nawet jak ktoś przerobi na danej transakcji kilkaset procent to i tak w kwestii zysków jest ograniczony przez pojemność magazynu.
Przy okazji tego zamieszania wyszło kilka innych ciekawych elementów jak problemy ze stała nadprodukcją jaj jako efekt uboczny produkcji kur czy stały niedobór dżemu, którego w zasadzie wytwarzany jest tylko jako dodatek do niezbyt rentownej produkcji soków owocowych. Tu pewnego rodzaju rozwiazaniem może okazac się umożliwienie graczom sterowanie podziałem wytwarzanych produktów (w przypadku fabryk wytwarzających kilka rzeczy jednocześnie) przykładowo zmniejszenie produkcji jaj przy jednoczesnym wzroście produkcji kur itd
Gantar patrząc na twoje osiągnięcia w grze widzę,że jesteś mocny ale niestety tylko w teorii,nie praktyce.
niestety, ale jednorazowo sprzedaję nie więcej niż:stvoor pisze:Nie wiem o czym ty mowisz, wystawiasz po cenie sprzedazy i kazda tura zdejmuje z Twojego zlecenia jakies 12000 jaj.
Sprzedałeś/aś 6487 x jajka po $0.03, kwota $194.61 została wpłacona na Twoje konto
Sprzedałeś/aś 6487 x jajka po $0.04, kwota $259.48 została wpłacona na Twoje konto
czyli sprzedaż 65k zajmuje prawie godzinę (10 tur)
nie liczę jeszcze jednego
sprzedaż po 0,04 jest bardziej dochodowa niż sprzedaż po 0,03, czyli na jednej turze tracę $55 (powyższe kwoty)
jednorazowa sprzedaż byłaby zyskowniejsza o $550, czyli w 2 godziny jestem w plecy $1100, a w ciągu doby ca $7000
dobrze liczę?
oprócz tego co z graczami, którzy już nie będą spekulować?
wyskoczyli WYSOOOOOKO do góry w rankingu i nie spotka ich żadna nawet reprymenda?
a teraz już jajka są znowu po swojej standardowej cenie czyli 0,01
nie mówiąc już o innych półproduktach, które zmuszony jestem zakupywać (brak energii do obsadzenia biznesów), które po jednym zakupie (wykub czałej dostępnej ilości, która i tak nie wystarcza) lecą odpowiednią stawkę do góry i znowu dostępna jest śmieszna ilość
nie mówiąc już o innych półproduktach, które zmuszony jestem zakupywać (brak energii do obsadzenia biznesów), które po jednym zakupie (wykub czałej dostępnej ilości, która i tak nie wystarcza) lecą odpowiednią stawkę do góry i znowu dostępna jest śmieszna ilość
Pierwsze slysze, przenosisz dorosle kury do magazynu, ewentualnie zostawiasz jedna do zaciążenia i nie ma zadnej ubocznej nadprodukcji jajPrzy okazji tego zamieszania wyszło kilka innych ciekawych elementów jak problemy ze stała nadprodukcją jaj jako efekt uboczny produkcji kur
topik - jak produkujesz tyle ze nie da sie tego sprzedac to produkuj mniej, to oczywiste!
ja produkuje kury, a jajka to produkcja uboczna
to jest tak jak prze II WŚ w jednej z fabryk traktorów w bodajże Dniepropietrowsku.
Produkowała traktory, a jej uboczna produkcja to 22 średnie czołgi dziennie.
nic nie poradzę, że potrzebuję kurczaki
a jakby tak zatkać kurakom d... ??
to jest tak jak prze II WŚ w jednej z fabryk traktorów w bodajże Dniepropietrowsku.
Produkowała traktory, a jej uboczna produkcja to 22 średnie czołgi dziennie.
nic nie poradzę, że potrzebuję kurczaki
a jakby tak zatkać kurakom d... ??