Problemy z magazynem
Problemy z magazynem
Mam pewien problem z pojemnością magazynu. Chronicznie nie mieszczą mi się towary. Z informacji o pojemności wynika, że powinna zmieścić się dużo wyższa wartość towarów niż faktycznie się mieści. Wartość towarów rozumiem jako z sumę faktycznie magazynowanych i wolnego miejsca na przyszłe zakupy.
Nawet kiedy chcę "wznowić" ofertę kupna na giełdzie. Anuluję dotychczasowe zlecenie i za nic w świecie nie mogę ustawić nowego, nawet kilkukrotnie niższego zlecenia. Czy to normalne i czegoś nie rozumiem, czy coś jest nie tak?
Nawet kiedy chcę "wznowić" ofertę kupna na giełdzie. Anuluję dotychczasowe zlecenie i za nic w świecie nie mogę ustawić nowego, nawet kilkukrotnie niższego zlecenia. Czy to normalne i czegoś nie rozumiem, czy coś jest nie tak?
Re: Problemy z magazynem
Przeliczyłem magazyny.
Suma wartości towarów w magazynie i "pustego miejsca na zakupy" to zaledwie 38% tego co widnieje po "Aktualnie magazyn może przechowywać towary o wartości" ...
I tak dostaję informację "Brak odpowiedniej ilości miejsca w magazynie."
Czegoś nie kumam? Coś źle liczę?
Suma wartości towarów w magazynie i "pustego miejsca na zakupy" to zaledwie 38% tego co widnieje po "Aktualnie magazyn może przechowywać towary o wartości" ...
I tak dostaję informację "Brak odpowiedniej ilości miejsca w magazynie."
Czegoś nie kumam? Coś źle liczę?
Zrobiłem doświadczenie. Zapełniłem magazyn po brzegi, tak że nie zmieści się już ani jeden buraczek cukrowy, a przy zamykaniu drzwi musiałem przytrzymywać towar żeby się nie wysypał . Nie mam żadnego zlecenie kupna. I tak, wartość magazynowa to 37,4%, a wartość rynkowa to 35,3% pojemności magazynu. Podejrzewałem, że magazyny biznesów wliczają się w pojemność magazynu głównego. Jednak po kilku turach, gdzie biznesy zużywają towary, nadal nie mogę kupić "buraczka". Co jest?
Dzisiaj problem zniknął. Zapełniłem magazyn w 71% objętości i nadal mogę kupować towary.
Coś nastąpiła jakaś zmiana?
Coś nastąpiła jakaś zmiana?
Tak, pogrzebalem poszukalem i znalazlem powody blokady Twojego magazynu.
Niestety jeszcze nie wiem dlaczego tak sie czasem dzieje.
Niestety jeszcze nie wiem dlaczego tak sie czasem dzieje.
Dziękuję. Jeśli problem się powtórzy, postaram się jak najdokładniej opisać okoliczności zdarzenia.
Mam pojemność głównego magazynu 85 tysięcy... tymczasem jego rzeczywista pojemność wynosi 60 tysięcy... powyżej tego pułapu nie chce przyjąć mi towaru.. jeśli to możliwe.. proszę o sprawdzenie tego zjawiska
Mimo wylogowywania nadal magazyn mam zablokowany na 62 tysiącach :/ zwiększam obecnie na 125 tysięcy.. mam nadzieję że to odblokuje jego pojemność... proszę sprawdzić przyczyny zablokowania magazynu na podanym pułapie