Doświadczenie za zbieranie plonów
Doświadczenie za zbieranie plonów
Dzisiaj trakcie zbierania plonów zacząłem dostawać bardzo mało doświadczenia. Co prawda była aktywność szkodników (spóźniłem się ze zbiorem o turę) około 5-10% ale za każdy zbiór dostawałem około 3% doświadczenia, w porównaniu z poprzednimi zbiorami jest to gwałtowny spadek.
Re: Doświadczenie za zbieranie plonów
U mnie to samo od dzisiaj:) Jak masz możliwość to postaraj się rozbudować biznesy, na jakiś czas przyśpieszy to wzrost doświadczenia
Tutaj wytłumaczenie, ważny trzeci myślnik
23 sierpnia:
- ograniczenie tempa przyrostu doświadczenia za działalność usługową, rolniczą, hodowlaną i przetwórczą o 75%
- ograniczenie tempa przyrostu doświadczenia za działalność gastronomiczną o 50%
- przyspieszenie ograniczania tempa przyrostu doświadczenia wraz z poziomem gracza
- zmniejszenie przyrostu doświadczenia za wolontariat i zwiększenie ryzyka zakażenia szpitalnego z 10%+2 razy poziom gracza na 20%+2 razy poziom gracza
Tutaj wytłumaczenie, ważny trzeci myślnik
23 sierpnia:
- ograniczenie tempa przyrostu doświadczenia za działalność usługową, rolniczą, hodowlaną i przetwórczą o 75%
- ograniczenie tempa przyrostu doświadczenia za działalność gastronomiczną o 50%
- przyspieszenie ograniczania tempa przyrostu doświadczenia wraz z poziomem gracza
- zmniejszenie przyrostu doświadczenia za wolontariat i zwiększenie ryzyka zakażenia szpitalnego z 10%+2 razy poziom gracza na 20%+2 razy poziom gracza
Jacobw niestety masz rację.
Tobie zwolniło na 15 mnie na 50 lvl - najlepszemu na 95
Tobie zwolniło na 15 mnie na 50 lvl - najlepszemu na 95
u mnie na 64 - przez 2 poziomy zbierałem po 4% na jednym polu, pomimo rozwoju na 5 level ;(
i dopiero teraz wpadłem na biznesy, które musza się dopiero wymyśleć -> poziom właściciela ;(
i dopiero teraz wpadłem na biznesy, które musza się dopiero wymyśleć -> poziom właściciela ;(
Na pewno takie innowacje powinny być wprowadzane przed rozpoczęciem edycji lub po jej zakończeniu, a nie teraz ponieważ niektórzy z niższymi poziomami będą mieli znaczne utrudnienie w dojściu na wyższy poziom w stosunku do tych którzy zrobili to jeszcze za czasu "starych zasad".
Brak zmiany wynikał z błędu, teraz jest tak jak powinno być od początku.
W zmianach stoi: zmniejszenie doświadczenia za uprawy o 75%.
Niestety zauważyłem dopiero teraz, że zmiana ta nie została prawidłowo wprowadzona od początku :/
W zmianach stoi: zmniejszenie doświadczenia za uprawy o 75%.
Niestety zauważyłem dopiero teraz, że zmiana ta nie została prawidłowo wprowadzona od początku :/
Taka zmiana powinna być wprowadzona od poziomu najlepszego gracza nw danym momencie.
Jeżeli najlepszy gracz ma poziom 95 to tempo przyrostu doświadczenia u każdego gracza powinno zwalniać
po poziomie 95.Gracze wybierają różne drogi jeden ma najwięcej sztabek drugi doświadczenie.
Ta zmiana u wszystkich znów odcina czołówkę od reszty tak jak w poprzedniej edycji 7 etatów po 2tyg. gry. Poza tym doświadczenie z 8 biznesów przez wiele już godzin nie dało nawet 1% doświadczenia.
Jeżeli najlepszy gracz ma poziom 95 to tempo przyrostu doświadczenia u każdego gracza powinno zwalniać
po poziomie 95.Gracze wybierają różne drogi jeden ma najwięcej sztabek drugi doświadczenie.
Ta zmiana u wszystkich znów odcina czołówkę od reszty tak jak w poprzedniej edycji 7 etatów po 2tyg. gry. Poza tym doświadczenie z 8 biznesów przez wiele już godzin nie dało nawet 1% doświadczenia.
Zgadzam się z Lionheart'em, że w takiej sytuacji od poziomu jaki ma najlepszy gracz tempo doświadczenia powinno zwalniać. Stvoor, co Ty na to?
lionheart pisze:Taka zmiana powinna być wprowadzona od poziomu najlepszego gracza nw danym momencie.
Również popieram.