Mały ruch

adamek

Mały ruch

Nieprzeczytany post autor: adamek »

Witam.
Bawię się z Wami już parę dni i zauważyłem że jest bardzo mały ruch w interesie, postawiłem na rolnictwo ale nic z tego nie mam ,magazyny pełne a towar na giełdzie nie schodzi , gdyby nie praca w zawodzie to bym już splajtował.
Nie tak powinno być. :!:
topik

Re: Mały ruch

Nieprzeczytany post autor: topik »

postaw na przetwórstwo i gastronomię/handel :)

najlepiej jest jeśli do biznesu gastronomia/handel wykorzystujesz produkty i półprodukty, które sam wytwarzasz :)

jakoś się to wtedy kręci :)
pawelmoni

Nieprzeczytany post autor: pawelmoni »

Czyli jezeli ktos chce wyżyc z rolnictwa to nic z tego.
Myslalem na poczatku ze jak ktos zmieni zawod i np byl wczesniej rolnikiem i jest teraz w budownictwie to z rolnictwem nie ma juz nic wspolnego.
Teraz na to wychodzi ze jak ktos ma gastronomie/handel itp... to nie potrzebuje towarów z rolnictwa.

Ja też chcialem postawic na rolnictwo i zajac sie tylko tym, ale skoro kazdy tak moze sobie sam poradzic to po co ta giełda ???? skoro i tak nie mozna nic sprzedac bo kazdy ma swoje pola i kazdy sobie robi. A my zapelniamy magazyny, i musimy je caly czas powiekszać tracic pieniądze bo nie mamy juz miejsca.

Dlatego chcialem i szukalem kogos do wspolpracy tak jak to sie robi w zyciu ( tym realnym ) i nie dziwie sie ze nikt sie nie zglosił ponieważ kazdy jest samowystarczanly. - pytanie - oto chodzi w tej grze?
Dziekuje za odpowiedz
topik

Nieprzeczytany post autor: topik »

samowystarczalny - chciałbym być....

niestety, ale biznesy gastronomiczne powodują (a zwłaszcza ich pracownikochłonność), że nie mam możliwość produkcji rolnej tego co potrzebuje i muszę kupować.
zaopatruję się na rynku w tanie produkty (droższe sam produkuję lub przetwarzam) i teraz nimi zaopatruję gastronomię
adamek

topik pisze:postaw na przetwórstwo i gastronomię/handel :)

Tak zrobię jak będę miał odpowiedni poziom ,jak się zaczyna to jest się skazanym na rolnictwo inne biznesy są niedostępne .
pawelmoni

Nieprzeczytany post autor: pawelmoni »

Topik - dziekuje za odpowiedz.

Jakich produktów potrzebujesz i za jaka cene moze sie dogadamy .
adamek

nareszcie coś się ruszyło pozbyłem się towaru i zarobiłem trochę kasy. :D