Po wszystkim

zjac

Re: Po wszystkim

Nieprzeczytany post autor: zjac »

topik pisze:niestety, ale Stvoor nie odpowiada, wiec pozwolę sobie na poinformowanie na forum sposobu niektórych graczy na zdobycie takiej ilości sztabek w tak krótkim czasie. oczywiście nie dotyczy to tych, którzy kradzieżą "dorobili się majątku", ale to jest już inna rozmowa....

postaram się również na sposób rozwiązania tego "problemu"

opis działania :
niestety, ale wbrew niektórym nie jest to błąd gry ani żaden bug. jest to jak najbardziej uczciwe działanie zgodne z założeniami gry - szok, prawda ;(
sposób zdobywania takiej ilości kasy polega na nauczenia się jednego ze szkoleń, a mianowicie Pośrednika nieruchomości, które pozwala na kupno działki z 75% zniżką.
czyli, kupno działki za np $1000 umożliwia jej sprzedaż za ok $2500 i jest to jak najbardziej normalne.....

zakup i sprzedaż kilkunastu działek powoduje duży wzrost stanu konta.

rozwiązanie:
1. likwidacja szkolenia
2. ograniczenie zakupu działki do np 1-2 na turę i niemożność jej sprzedania przez np.: godzinę (12 tur)
3. czas trwania zakupu działki nie błyskawiczny, ale np.: po 30 minutach od zlecenia kupna działki

oprócz tego można ograniczyć ilość kupna sztabek złota do max 5 na turę

operacja ta została przeze mnie sprawdzona i rzeczywiście można zwiększyć stan konta w ciągu godziny z ok 200.000 do 3.000.000.000, czyli nawet dosyć sporo.

Nie pintol,ze mozesz w ciagu godizny w tej grze obrucić z 200k na 3000 k ... NIE JEST TO MOŻLIWE !
topik

Nieprzeczytany post autor: topik »

sprawdź jeśli nie wierzysz....

a jeśli nie tyle, to wielkości są podobne - jeśli dobrze Ci działa net, to pewnie będziesz mógł zarobić jeszcze więcej - wszystko zależy ile działek kupisz w ciągu jednej tury

mój rekord to 60 kupionych i 40 sprzedanych działek w ciągu 5 minut - sprawdź i zobaczysz jak kasa szybuje do góry
topik

jeśli zrobisz to w ciągu godziny 10 razy, to jesteś w stanie tyle zarobić

czy potrzebne jest do tego jakieś dodatkowe szkolenie?
nie, bo ważne, żeby z tymi operacjami nie trafić w godziny pobierania podatków
barsta

Nieprzeczytany post autor: barsta »

Bez sensu teraz ta gra
bylem 80 okradlem 1 jestem 19
czekam na RESTART!!!!!!!!!!!!!!!!!!
aina78

Nieprzeczytany post autor: aina78 »

no dokladnie potrzebny jest restart bo gra zamienila sie w beznadziejne klikanie, ile trzeba klikac by miec 60 dzialek????poronione tu jest wszystko, ja narazie gram dla zabawy a nie da wygranej....
goldman

Nieprzeczytany post autor: goldman »

Albo wyeliminować całkowicie sztabki i zmienić zwycięstwo na lvl kto ma większy wygrywa. Teraz gdy się tak wszystko zjebało to wątpię ze admin to naprawi jedynie ten poziom gracza ma jeszcze jakiś sens ;/
topik

hmmm

jestem za :)
topik

zwłaszcza, że najnowszy regulamin na to pozwala:

zmiana z 31 sierpnia:
- modyfikacja regulaminu i dodanie nowego punktu 4.2

4.2. W trakcie gry może nastąpić zmiana niektórych reguł i zasad rozgrywki w przypadku, gdyby zaburzały one w sposób znaczący równowagę rywalizacji i powodowały nieuprawnioną przewagę określonej ścieżki rozwoju nad innymi dostępnymi w grze.

Taka sytuacja występowała w poprzedniej edycji w przypadku lokali usługowych i cała czołówka właściwie w ten sposób wygrała grę, bo przewaga ta była nieuprawniona i wynikała ze złego zbalansowania gry, a nie z faktu, że grali dobrze, lepiej niż inni. Jako twórcy rezerwujemy sobie prawo do zmiany zasad gdyby taka sytuacja podobnie zainstniała chociaż ze swojej strony dokładamy wszelkich starań, aby gra była możliwie zbalansowana, a ewentualne różnice i przewagi poszczególnych aktywności na tyle małe, aby kalibrował je rynek.
elphyra1992

Nieprzeczytany post autor: elphyra1992 »

@up
to jest bez sensu, bo w moim przypadku gra byla dla zysku, czyli sztabek, a nie dla poziomu, dlatego w sztabkach bylam 6, a poziom mam malutki. Edycja do restartu, tyle ode mnie.
Pozdrawiam, Elphyra.
aina78

Nieprzeczytany post autor: aina78 »

hehe gra jest juz rozwalona kompletnie, wystarczylo okresc jednegp gracza z troche wieksza kasa i juz masz sztabek ile chcesz, potrzebny jest restart i sory jesli kogos urazilam, ale to tylko dla sprawdzenia gry....