Czy na pokładzie jest pilot ? ( ADMIN )

domin369

Re: Czy na pokładzie jest pilot ? ( ADMIN )

Nieprzeczytany post autor: domin369 »

dziala 2 x mniejsza kasa za sprzedaż
oldwoman

Nieprzeczytany post autor: oldwoman »

Świetnie ! Teraz jest tak jak powinno być.
Do Topika - Poziom gracza tak,ale zdobyty tylko "czystymi" pieniędzmi.
Jeżeli sprzedałeś działkę np.za 200 tyś. a kupiłeś ją za 100 to windujesz cenę pracownika bo ona nie ma dla Ciebie
znaczenia. Nawet przestajesz pracować w zawodzie bo poco ślęczeć przed ekranem godzinami.
Ja zarabiam na pracownika pracą w zawodzie i handlem kapustą bo takie były założenia gry a to jak wiesz z poprzednich edycji wymaga wiele pracy.
Poziomy tak ale tylko z legalnych pieniędzy.
stvoor

Nieprzeczytany post autor: stvoor »

Nie jestem niestety w stanie dojść do tego kto i w jaki sposób (uczciwy bądź nie) doszedł do swoich pieniędzy.
Z tego też powodu najuczciwsze także wobec uczciwych będzie rozpoczęcie edycji od nowa i przesunięcie obecnych nagród na nową edycję.
Niestety spowoduje to wrzucenie do worka pt. NOWA EDYCJA wszystkich graczy - zarówno nieuczciwych jak i tych, którzy włożyli uczciwy wysiłek w rozgrywkę.

Korzystając z powyższej okoliczności proponuję pewną zmianę w kwestii pracy w zawodzie co powinno spowodować, że stawki zatrudnienia pracowników powinny trzymać się na sensownym poziomie przez całą grę. To co jest pozostaje - doszłaby jednak opcja asystenta pracy pozwalającego na automatyzację procesu podejmowania pracy w godzinach nocnych z zastrzeżeniem, iż automat pozwala na pracę na jednym etacie na turę. Asystent byłby dostępny od pewnego poziomu (np 30), a jego działanie byłoby ograniczone do godzin 22-8. W pozostałych godzinach obowiązywałaby tylko "ręczna" praca w zawodzie. Sam asystent wymagałby ręcznego uruchomienia przez gracza i oprócz możliwości wyłączenia go robiłby to automatycznie o 8 rano.
lionheart

Nieprzeczytany post autor: lionheart »

Można tą grę przedłużyć i podjąć pracę przesunięcia graczy z poziomem jeden czy dwa i kasą miliard na koniec.
Parę osób przesiedziało tu setki godzin. Teraz reset ?
Zsumuj procenty pracy premii w zawodzie i ustal listę zwycięzców chociaż w ten sposób.
Zresztą jakkolwiek. Nie przerzucaj odpowiedzialności za błędy na graczy bo to będzie już kolejny raz.
stvoor

Nieprzeczytany post autor: stvoor »

lionheart pisze:Można tą grę przedłużyć i podjąć pracę przesunięcia graczy z poziomem jeden czy dwa i kasą miliard na koniec.
Zsumuj procenty pracy premii w zawodzie i ustal listę zwycięzców chociaż w ten sposób.
Zresztą jakkolwiek. Nie przerzucaj odpowiedzialności za błędy na graczy bo to będzie już kolejny raz.
Nie mam zamiaru ryzykować, że jakiś cwaniak dostanie coś za darmo. I chyba wszyscy się tutaj powinni ze mną zgodzić.
Przykro mi, ale innego rozwiązania niż wskazane nie widzę, każde inne jest zwyczajnie ułomne.
oldwoman

Nieprzeczytany post autor: oldwoman »

Stvoor słyniesz z tego,że średnio liczysz się z opinią graczy albo trzeba długo czekać na reakcję.
Tak było np. w drugiej edycji gdzie ranking nie zależał od zgromadzonych pieniędzy choć wielu graczy przekonywało,że tak powinno być. W tej edycji pieniądze wróciły pod nazwą sztabek ale to cała edycja.
W tej edycji kradzieże bez ochrony na początku wprowadziły wielkie zamieszanie.
Są gracze,którzy podchodzą dwa razy po minucie na dobę do gry i albo siedzi albo jest pierwszy w rankingu.
Wracam do tematu - jeżeli reset to chociaż to zróbmy szybko.
Zrób reset za 2 czy 3 godziny a nie za tydzień.
Niech ten koszmar się skończy.
topik

Nieprzeczytany post autor: topik »

oldwoman pisze:Świetnie ! Teraz jest tak jak powinno być.
Do Topika - Poziom gracza tak,ale zdobyty tylko "czystymi" pieniędzmi.
Jeżeli sprzedałeś działkę np.za 200 tyś. a kupiłeś ją za 100 to windujesz cenę pracownika bo ona nie ma dla Ciebie
znaczenia. Nawet przestajesz pracować w zawodzie bo poco ślęczeć przed ekranem godzinami.
Ja zarabiam na pracownika pracą w zawodzie i handlem kapustą bo takie były założenia gry a to jak wiesz z poprzednich edycji wymaga wiele pracy.
Poziomy tak ale tylko z legalnych pieniędzy.

sorki - poziom zdobyłem NAJCZYSTSZYMI pieniędzmi
aktualnie posiadam kilkanaście działek, które pracują niepełną parą tylko dlatego, że nie mam tylu punktów energii, aby obsadzić wszystkie

a niestety, wszystkie działki surowcowe są mi potrzebne, bo ceny na rynku są trochę koszmarne
wolę więc produkować mniej (niepełna obsada) ale produkować swoje, a nie kupować

nie pracuję w zawodzie, gdyż ilość doświadczenia za produkcję/sprzedaż usługi zależna jest od poziomu zdrowia -> więc muszę utrzymywać 100% zdrowie

kasę zdobywaną poprzez kradzież (BYŁEM TEMU ZDECYDOWANIE PRZECIWNY, ale taka była decyzja, żeby to zostawić) wydaję jedynie na zakup sztabek i staram się nie korzystać z możliwości kupna/sprzedaży działek
oprócz tego dzięki rozbudowie magazynu mogłem zmagazynować dosyć dużą ilość półproduktów, które korzystnie sprzedałem
topik

stvoor pisze:Nie jestem niestety w stanie dojść do tego kto i w jaki sposób (uczciwy bądź nie) doszedł do swoich pieniędzy.
Z tego też powodu najuczciwsze także wobec uczciwych będzie rozpoczęcie edycji od nowa i przesunięcie obecnych nagród na nową edycję.
Niestety spowoduje to wrzucenie do worka pt. NOWA EDYCJA wszystkich graczy - zarówno nieuczciwych jak i tych, którzy włożyli uczciwy wysiłek w rozgrywkę.

Korzystając z powyższej okoliczności proponuję pewną zmianę w kwestii pracy w zawodzie co powinno spowodować, że stawki zatrudnienia pracowników powinny trzymać się na sensownym poziomie przez całą grę. To co jest pozostaje - doszłaby jednak opcja asystenta pracy pozwalającego na automatyzację procesu podejmowania pracy w godzinach nocnych z zastrzeżeniem, iż automat pozwala na pracę na jednym etacie na turę. Asystent byłby dostępny od pewnego poziomu (np 30), a jego działanie byłoby ograniczone do godzin 22-8. W pozostałych godzinach obowiązywałaby tylko "ręczna" praca w zawodzie. Sam asystent wymagałby ręcznego uruchomienia przez gracza i oprócz możliwości wyłączenia go robiłby to automatycznie o 8 rano.

Stvoor:
1. jestem za zakończeniem (nawet wcześniejszym) obecnej edycji, usunięcie niepotrzebnego szkolenia pośrednictwa, albo dodanie ograniczeń jakie przedstawiłem wcześniej
2. nagrody z obecnej edycji można przesunąć do kolejnej
3. niewprowadzanie opcji asystenta - na początku jest to dobre rozwiązanie (zwłaszcza na niższych poziomach), ale później, w związku z brakiem możliwości zaznaczenia jakie zawody mają zarabiać (automat wybiera nawet te, których nie chcę rozwijać) bardziej zależy mi na pełnym zdrowiu (ma to wpływ na ilość otrzymywanego doświadczenia za produkcję/usługi/przetwórstwo) niż na kasie za pracę w zawodach, które mnie nie interesują
topik

stvoor pisze:
lionheart pisze:Można tą grę przedłużyć i podjąć pracę przesunięcia graczy z poziomem jeden czy dwa i kasą miliard na koniec.
Nie mam zamiaru ryzykować, że jakiś cwaniak dostanie coś za darmo. I chyba wszyscy się tutaj powinni ze mną zgodzić.
Przykro mi, ale innego rozwiązania niż wskazane nie widzę, każde inne jest zwyczajnie ułomne.
Stvoor - to, ze posiadam więcej sztabek niż przeciętnie inny gracz nie powoduje że jestem cwaniakiem, który nic nie robił

spójrz zresztą na poziom, którego nie nabije się poprzez nabijanie kasy i zakup sztabek
chyba jest jasne, ze spędziłem parę godzin nad rozwojem postaci i chęcią uzyskania jak najlepszego miejsca

co do ułomności rozwiązania, to KAŻDE je ma, nieważne jakie POŁOWICZNE rozwiązanie zostanie podjęte.....
topik

oldwoman pisze:Stvoor słyniesz z tego,że średnio liczysz się z opinią graczy albo trzeba długo czekać na reakcję.
Tak było np. w drugiej edycji gdzie ranking nie zależał od zgromadzonych pieniędzy choć wielu graczy przekonywało,że tak powinno być. W tej edycji pieniądze wróciły pod nazwą sztabek ale to cała edycja.
W tej edycji kradzieże bez ochrony na początku wprowadziły wielkie zamieszanie.
Są gracze,którzy podchodzą dwa razy po minucie na dobę do gry i albo siedzi albo jest pierwszy w rankingu.
Wracam do tematu - jeżeli reset to chociaż to zróbmy szybko.
Zrób reset za 2 czy 3 godziny a nie za tydzień.
Niech ten koszmar się skończy.
to nie tylko kradzieże miały wpływ na taki przebieg rozgrywki
od samego początku uważałem, że to nie jest rozwiązanie dla gry ekonomicznej, nawet później, gdy została wprowadzona opcja wielu ochroniarzy.
brak również opcji zwiększenia wielkości lokaty też miał wpływ na to, że część graczy poszła w "rozboje"

ja przeciętnie gram przez 12-14 godzin dziennie i też mnie wk..wia to, że taki jeden z drugim niskolevelowiec po kilku chwilach ląduje wysoko.

co do restartu, to jest to przecież obojętne kiedy będzie, ważne, żeby zostało to zrobione wraz z poprawą błędów i "ułatwień" mogących w sposób "pozanormalny" zdobyć zarówno kasę jak i poziom...