Praca w zawodzie

megan

Praca w zawodzie

Nieprzeczytany post autor: megan »

U mnie "praca w zawodzie" więcej nie działa niż działa, a jak już to wybiera mi zawód ten najmniej płatny, samemu ustawianie nic nie daje. Nie pisałam dotychczas o tym, gdyż nie było to moim głównym źródłem dochodów, chodziło mi tylko o doświadczenie. Ale teraz gdy cena krów, które są moim źródłem dochodów, przekroczyła granicę absurdu, staram się zbierać każdy grosz, ale nie działa to jak należy. Poczekam jeszcze jakiś czas, może coś się zmieni. Patrząc jednak na wykres, to wydaje mi się że aby pozbyć się krowy z magazynu, będę musiała do niej dopłacić. Daleka jestem od teorii spiskowych, ale wydaje mi się że program jest tak ustawiony, aby zniechęcić graczy do zakładania i rozwijania własnych interesów, bo w końcu i tak zbankrutują.
stvoor

Re: Praca w zawodzie

Nieprzeczytany post autor: stvoor »

Wybrało rolnictwo i hodowlę, bo to były jedyne zawody dostępne dla Ciebie.
Masz jeszcze mleczarnika, ale wszystkie oferty pracy to Twoje oferty (w nawiasie) i nie możesz ich wykonywać.
Czyli wszystko działa poprawnie.

Teorii spiskowych nie komentuje ;)
Cena krów nie wzrośnie póki ktoś nie zacznie ich kupować.
megan

Re:Cena krów nie wzrośnie póki ktoś nie zacznie ich kupować.

Nieprzeczytany post autor: megan »

Niby racja, ale w realnym świecie.Tu gra niech kupuje, ponieważ w grze jest jakiś wirtualny rzeźnik co też musi kupować zwierzęta, aby zrobić z nich mięso, jest też masarz co wyroby robi itd.Oni wszyscy są i pracują dopóki ich nie zastąpi gracz. W poprzedniej edycji takich skoków cen nie było i dlatego mnie to dziwi
stvoor

Re: Praca w zawodzie

Nieprzeczytany post autor: stvoor »

Skoki cen były wg tej samej formuły.
Ziemniaki, pszenica - ich ceny także spadły o kilkadziesiąt procent.
Zarabiałeś/aś na krowach? Tak. Czas pomyśleć nad czymś innym.
Wkrótce ktoś zostanie rzeźnikiem i dzięki takim cenom zarobi 3x więcej niż zarobiłby normalnie.