Ogrom błędów

koros

Ogrom błędów

Nieprzeczytany post autor: koros »

Witam!
Zacząłem grę nie dawno.
Gra jest fajna a zwłaszcza jej cele.
Niestety posiada wiele do życzenia. To co od razu zauważyłem jest zbyt wolna. Wejście do tej gry zajmuje Mi kilka minut. A chciałoby się niekiedy posiedzieć dłużej.
Zrobię podstawowe sprawy i albo muszę co 5 minut jej pilnować albo zamykam i wchodzę na drugi dzień.
Wymienię kilka przykładów:
Wchodzę... Bank wypłacił Mi kasę wraz z odsetkami. OK
Działam, czyli pierwsze zaczynam zarabiać, to zajmuje Mi zaledwie kilka minut bowiem potem zdrowia brak, to wówczas kilka prac dorywczych, też nie za wiele bo prace pożerają energię i KLAPA.
Wówczas zgłaszam się na szkolenie, wpłacam kasę do Banku i FRUUU do szpitala.
Zamykam grę!!!
na drugi dzień okazuje się, że Szpital mnie wypuścił, ale mam tylko 10% zdrowia.
Następnie, szkolenia są OK, trzeba się uczyć, ale po co????
Skoro zarobki są nie wielkie a powinno być tak że im więcej się nauczę albo więcej etapów przejdę to zarobki powinny wzrastać. A zwłaszcza zarobki zawodów do których dążę.
Handel, to fajna sprawa ale zmiany cenowe co 24h i to nie wielkie też są nie opłacalne.
Więc wszystko by trzeba było popoprawiać żeby gra miała sens siedzenia, a warto bo jest ciekawa.
Sprawa działania gry po wyjściu z Niej też powinna być poprawiona, tak żeby wejść na drugi dzień i być pewnym, że mogę działać dalej i posiedzieć z 2 lub 3 godzinki za godziwe pensje i starania się wymysleć Sobie swoje taktyki dążenia do sukcesu.
Nie wiem jak inne sprawy się mają bo jeszcze nie próbowałem handlu i tym podobnych spraw,.
Mam nadzieję, że to wszystko będzie poprawione i po dokręcane.
Pozdro
stvoor

Re: Ogrom błędów

Nieprzeczytany post autor: stvoor »

Większość aspektów które poruszasz nie ma nic wspólnego z błędami, a raczej z mechaniką gry, która może Ci się nie podobać, rzecz gustu.
Następnym razem taki temat umieść w dziale propozycji zmian lub chociaż dyskusji ogólnych.

Z tego co widzę dopiero zacząłeś i nie dotarłeś nawet do początku najciekawszej fazy gry czyli rozwoju swoich biznesów.
Bank, praca w zawodzie, prace dorywcze - to dobre na pierwszy, drugi dzień gry ;)

Szpital - możesz korzystać z pomocy lekarza, żeby wyjść ze szpitala szybciej, odpowiednie szkolenie dodatkowo skraca pobyt w szpitalu, nie wiem dlaczego po powrocie masz 10%, być może właśnie mając 10% zdrowia wylogowałeś się z gry i wcale nie byłeś w szpitalu na leczeniu.

Szkolenia - im więcej i im wyższy poziom gracza tym więcej etatów robisz w pracy w zawodzie jednocześnie i tym więcej zarabiasz, najpierw doczytaj zanim zrobisz hałas ;) A jak powiedziałem rodzicom w wieku 8 lat "trzeba się uczyć, ale po co?" to nie pamiętam dokładnie, ale chyba dostałem niezłe lanie. Więcej szkoleń = godziwe pensje zwielokrotnione przez poziom gracza, to teraz wiesz już po co się uczyć.

Handel - handel to jedno, a biznesy handlowe to drugie, tak, da się zarobić na handlu bezpośrednim, ale trzeba wiedzieć jak, taką wiedzę zdobędziesz tylko prowadząc biznesy handlowe bo wtedy zrozumiesz ideę, zasady i mechanikę zmian cen poszczególnych towarów, jeżeli chodzi o biznesy handlowe to raczej trudno na nich stracić chyba, że mocno przeinwestujesz bez odpowiedniego zaplecza. Im mniejszy biznes tym łatwiej zarobić, ale nie będą to duże kwoty, im większy biznes tym staje się to trudniejsze i ma się mniejszy wpływ na to, ale kwoty będą znacznie wyższe, pojawia się efekt skali.

Jesteś na 1 poziomie gracza i już twierdzisz, że jest masa błędów, wszystko wymaga poprawy i jest niepodokręcane... Może jednak rozejrzyj się najpierw uważnie, poczytaj pomoc, forum, pograj chwilę, bo ja nie będę udowadniał, że nie jestem wielbłądem.

Pozdro
koros

Nieprzeczytany post autor: koros »

Sorka, to pierwsze tylko spojrzenie na grę. W tego tupu grach zawsze są jakieś błędy.
Podstawą wpisu nie było obrażanie z mojej strony nikogo, lecz pogląd na całą sprawę.
Nie przeczę, że może masz rację, bo jak sam widzisz dopiero zacząłem, może zbyt ostro się wyraziłem co nie było to moim celem.
Zgadzam się też z tym, że mogłem ten temat umieścić w innym dziale.
Ogólnie, jeszcze wiele nie rozumiem ale się uczę. Tylko moją zasadą najlepszą nauką jest zawsze praktyka.
Jest takie powiedzenie "Czytanie i nauka nie daje nic jeśli się Ją nie praktykuje"
Gra jest przyjemna, fabuła doskonała. Pogramy i zobaczymy co dalej....
Wszelkie błędy chyba można wskazywać jeśli takie wystąpią?
Byle by nikt nie traktował to jako krytykę...
Choć i krytyka ma swoje dobre strony, słuchając krytyki można wiele zmienić, poprawić i udoskonalić.
Tak, że z góry Wielkie SORRY!!! jeśli kogoś zabolało moje spojrzenie.
Gra jest fajna, tak j/w powiedziałem.
Pozdro.
stvoor

Nieprzeczytany post autor: stvoor »

Konstruktywna krytyka jak najbardziej mile widziana! :D