przejęcia spółek
przejęcia spółek
Witam chciał bym poruszyć ten wątek gdyż nabyłem spółkę (ktoś przestał grać pewnie i zrezygnował), spółka nie posiada żadnych środków pieniężnych i nie mogę nic kompletnie zrobić z nią jest bez użyteczna. Nie mogę zatrudnić pracowników bo nie ma kasy ta spółka przejęta a tylko to by sprawiło bym mógł zacząć zarabiać. Piszę tu gdyż sądzę, że to jest błąd. Normalnie na rynku jak ktoś przejmie spółkę to może po pierwsze zaciągnąć kredyt i zacząć ją rozbudowywać (czego nie polecam), a po 2 może swój kapitał włożyć w przejętą spółkę by móc ją rozwijać co jest priorytetem w takich sytuacjach. Istnieje też coś takiego jak przebranżowienie przejętej spółki a tu nic takiego nie można zrobić gdyż zakupiona spółka jest sztywna nic tam nie można praktycznie zmienić prócz asortymentu którym się handluje; nie można np ze spółki handlowej zrobić banku albo uprawy rolnej itd. Może to ja coś robię nie tak więć proszę mi powiedzieć bo coś tu nie gra pozdro
Re: przejęcia spółek
widzę że nikt nie ma odwagi podjąć tego tematu bo na inne odpisują a na ten nikt
Musisz podnieść kapitał spółki, przycisk na dole strony spółki/działki.
o proszę dzięki, jeszcze wczoraj ten przycisk nie działał był odłączony a spółka była na minusie dla tego nic nie moglem zrobić ale już działa dzięki za info
Generalnie jednak spółki zostaną wycofane w nowej edycji, odkąd jest możliwość modyfikacji asortymentu w handlu idea spółek w obecnej formie stała się bezużyteczna.
Nie wiem gdzie klikasz i o co chodzi
klikam przycisk podniesienia kapitału o 10.000 i mi nie podnosi dalej spolka jest na minusie