Ktoś ukradł z mojej rzeźni 79.52 JP

hp2

Ktoś ukradł z mojej rzeźni 79.52 JP

Nieprzeczytany post autor: hp2 »

W magazynie produktów ID 2075, wyświetla się minusowa wartość JP, czyli mięsa. Wartość ta się zmienia co turę.Nie działa kurnik ID 2338, ani świniarnia ID 2671, i w dodatku chcąc doprowadzić knura do świnek, wyświetla się komunikat :"W trybie surowcowym nie możesz rozmnażać zwierząt". Jakiż to surowiec oprócz mięsa, można mieć ze świni? Przychodzi mi do głowy tylko nawóz czyli g...., więc uważam za zbędny przycisk wyboru pracy w świniarni. W ogóle po wprowadzeniu przycisków wyboru pracy w hodowlach, zwiększyła się ilość awarii w tych że. W związku z zapowiedzianym restartem gry, prosiłbym udoskonalenie i bez awaryjność starych sprawdzonych rozwiązań, niż wprowadzenie nowych, nie sprawdzonych eksperymentów.
stvoor

Re: Ktoś ukradł z mojej rzeźni 79.52 JP

Nieprzeczytany post autor: stvoor »

A nie masz przypadkiem w magazynie 2x tyle mięsa ile powinieneś mieć?
Masz około 1300, 1600 sprzedałeś, tymczasem 79x17=1343 a w magazynie miałeś ponad 2 razy tyle i stąd też minus w przetwórni.
Spróbuje coś zaradzić, żeby to się nie mogło zdarzać.

Co do kurnika była usterka i przy trybie rozrodu był problem z zatrudnieniem pracowników, gdy w hodowli nie było dorosłych osobników.
Usterka została poprawiona i zatrudnienie będzie już możliwe czyli wzrost kur także.

Nowopowstałe świniarnie są od razu w trybie rozrodowym, ale te które istniały przed wprowadzeniem trybów nie zostały zaktualizowane (zapomniałem, moja wina). Wprowadziłem zmiany i świniarnie powinny elegancko działać. Przycisku z tego też powodu w świniarni akurat nie ma, bo tam nie ma surowca - tylko mięso.

Postęp rodzi się w bólach hp2 :)
Staram się być tak dobrą aspirynką jak się da ;)
hp2

Wybieram mięso z obu rzeźni w tym samym czasie, i sprzedaję w moich sklepach, a resztę w kilku ratach na giełdzie.W jednej rzeźni mam na chwilę obecną 60.348 JP, a w drugiej -38.652 i rośnie do zera. Nie zauważyłem kiedy pojawiła się ta wartość minusowa, ale prawdopodobnie po wybraniu towaru z magazynu produktów w rzeźni.
stvoor

Nieprzeczytany post autor: stvoor »

Wprowadziłem podgląd tego rodzaju operacji, jeżeli Tobie bądź innemu użytkownikowi zejdzie magazyn przetwórni na minus, proszę o info.
hp2

Naliczanie JP w rzeźni działa już prawidłowo. Dziwne tylko że zamiast od zera, licznik zaczął pracować od -100 do zera.Teraz działa prawidłowo, z tym tylko że jestem do tyłu o 100 JP, oraz surowiec w postaci 6 świń, 1 krowy i 34 kury. Świniarnię też zlikwidowałem, ponieważ nie udało jej się już uruchomić. Ale cóż, niech to będzie mój wkład w dalszy rozwój tej gry. ;)