asystent

tomi28pl

Re: asystent

Nieprzeczytany post autor: tomi28pl »

U mnie asystent tez bierze tyle co powinien.Wsio jest OK.
stvoor

Nieprzeczytany post autor: stvoor »

dianuska pisze:podbijam prośbę goldmana, kilka razy chciałam wykonać jakąś czynność, jednak nie mogłam gdyż zapomniałam o asystencie a ten pracował w zawodzie i dlatego dobrym pomysłem jest, aby wykonywał pracę np. w połowie tury
Asystent został zmodyfikowany w taki sposób, że jest uruchamiany minutę przed końcem tury.
Dzięki temu przez większość tury można robić co się chce, a NAWET pracować w zawodzie ręcznie (większa ilość roboczogodzin i lepszy zysk) tyle, że w takim przypadku asystent w takiej turze już pracował nie będzie, a ze zdrowia zostanie pobrane 10% tak jak przy normalnej ręcznej pracy.
tomi28pl

Dobrze ze napisales o przesunieciu czasu hehe bo juz mialem pisac ze cos mi sie Asystent zwiesil :)
stuffx

Nieprzeczytany post autor: stuffx »

Zeby nie rozpoczynac nowego watku, prosze o sprawdzenie dlaczego mimo uruchomienego asystenta nie podejmuje on zadnych ofert - moge jedynie zatrudniac sie recznie.
tomi28pl

Sprawdz minute przed kocem tury czy nie podejmuje pracy bo ustawiony tak jest ze minute przed koncem dopiero zalacza sie
stuffx

Bardzo dobry pomysl z tym aby asystent podejmowal prace 1 min przed koncem.

natomiast tu daje loga - asystent wlaczony caly czas:

Kod: Zaznacz cały

2012-10-06 14:10	+$308.83	 	Sprzedaż usług na działce o ID 267 (Bank)	ID 267
2012-10-06 14:05	+$308.83	 	Sprzedaż usług na działce o ID 267 (Bank)	ID 267
2012-10-06 14:00	+$308.83	 	Sprzedaż usług na działce o ID 267 (Bank)	ID 267
2012-10-06 13:55	+$308.83	 	Sprzedaż usług na działce o ID 267 (Bank)	ID 267
2012-10-06 13:50	+$308.83	 	Sprzedaż usług na działce o ID 267 (Bank)	ID 267
2012-10-06 13:49	+$66	 	Praca w zawodzie Technik produkcji napojów przez 3 roboczogodziny	-
2012-10-06 13:49	+$75	 	Praca w zawodzie Finansista przez 3 roboczogodziny	-
stuffx

Hej, przypadkiem zauwazylem ze nie dostalem odp na powyzsze... ale nie o to chodzi.

Mam pytanie o dzialanie asystenta na dzialce z sadem. Czy magazyn na dzialce powinien byc pelen - towary dopiero przy kolejnym zbiorze zostana przenisienione do magazynu glownego - czy nie?
stvoor

Nieprzeczytany post autor: stvoor »

Jeżeli symulacja plonów będzie wskazywała, że plony zapchają magazyn, plony zostaną zebrane, a pełny magazyn przeniesiony do głównego.
Jeżeli jednak plony nie mogą zostać zebrane (brak subpunktów zbierania plonów, zaawansowanie poniżej 100%) zarzadca przeniesie to co jest w magazynie do głównego (o ile są subpunkty transportu).
stuffx

dzieki za odpowiedz - przed chwila sprawdzilem i magazyny zostaly wyczyszczone a towar trafil do magazynu glownego. Zaawansowanie uprawy odppiero teraz jest ponad 100% - juz rozumiem :)

dziekuje :)