storage.php cd. (wcześniej nazwałem "magazyn")

molas3000

storage.php cd. (wcześniej nazwałem "magazyn")

Nieprzeczytany post autor: molas3000 »

Kolejny bug w tym pliku tym razem namierzyłem błąd w nabywaniu towarów za pomocą jz. Tym razem kupiłem 20500 ropy gdzie na giełdzie jednorazowo można kupić 3773. Nie obserwowałem kosztów ale mimo to przekracza to godzinną norme. stvoor popracuj nad tym pewnie jeszcze kilka błędów się tam znajdzie ;) z góry dzięki
molas3000

Re: storage.php cd. (wcześniej nazwałem "magazyn")

Dobra tego buga bym olał (bo mnie ktoś jeszcze pobije :P) albo trzeba coś zrobić z maksymalną sprzedażą/kupnem na godzinę. Strasznie ogranicza jakiekolwiek działania.

Moja oficjalna ostateczna propozycja jest taka że jednorazowo można wykorzystać "maksymalną sprzedaż/kupno na godzinę" albo na turę albo na każdą akcję-transport (czyli kolejny transport wysyła kolejnego kierowcę z towarem) czyli kierowca ma ograniczoną pojemność i jednorazowo można wysłać jednego kierowce lub dodać możliwość wyboru ilości kierowców.
calculus

Nieprzeczytany post autor: calculus »

limit towarów kupionych na godzinę ma swój powód.

Jak przypuszczam (nie jestem twórcą tej gry), chodzi tu o to żeby jeden gracz nie miał możliwość wykupienia/sprzedania tak OGROMNEJ ilości towaru aby kurs zmieniał się np. o 40 punktów procentowych NA GODZINĘ.

Konsekwencje braku takiego limitu byłyby zbyt rażące. Bogaci mogliby niesamowicie łatwe możliwości w zdobywaniu więcej kasy, a ci nowi narzekaliby na zbyt niestabilny rynek i niemożność bezpiecznego w nim zarabiania.

Czy mam rację stvoorze?

PS: Dlatego myślę, że przed wprowadzaniem jakichkolwiek zmian należy zastanowić się nad ich konsekwencjami.
stvoor

Nieprzeczytany post autor: stvoor »

Masz rację

oklasky
stvoor

Nieprzeczytany post autor: stvoor »

Faktem jest, że przy zakupie JZ nie ma limitu, tyle, że niektóre JZ składają się z jednego towaru.
No trzeba by to zlimitować jednak.
molas3000

W sumie jestem za ale najpierw wypadało by podnieść godzinną sprzedaż/kupno bo w takiej sytuacji większość biznesów traci sens ich rozbudowa mniej więcej powyżej 4 poziomu chyba że samemu produkuje się surowce albo zbiera się je kilka godzin. Innym przypadkiem są obiekty handlowe.

Kolejną dziwną dla mnie rzeczą jest np to że uprawy pszenicy mogą mieć 800% i więcej a magazyn tylko 300%. Jak się zbierze plony to licznik idzie od 0. Jedyne co daje taka sytuacja to wydłużenie czasu na zbiory zanim szkodniki zjedzą ;) No ale to inny temat.