Trochę szkoda bo mój magazyn na obecnym poziomie do następnego buduje się 2 tygodnie (coś ok 380 godzin czy jakoś tak) już dawno to zauważyłem ale nie zgłaszałem. Następny poziom pewnie miesiąc będzie się budował

Szkolenia nie wpływają na koszt i czas rozbudowy magazynu głównego:molas3000 pisze:Może to nie błąd ale zauważyłem że szkolenie skracające czas budowy i szkolenie dotyczące kosztu budowy nie dotyczą obiektów opisanych w tytule?
Nie widzę sensu w tak dużej rozbudowie magazynu głównego. Jeżeli bilansujesz biznesy pod spółkę akcyjną towary same pojawiają się i znikają z magazynu.Trochę szkoda bo mój magazyn na obecnym poziomie do następnego buduje się 2 tygodnie (coś ok 380 godzin czy jakoś tak) już dawno to zauważyłem ale nie zgłaszałem. Następny poziom pewnie miesiąc będzie się budował
Po ta zatrudnia się mniej pracowników niz FULL żeby nadprodukcji nie było, albo żeby była minimalna. Po to jest właśnie bilans towarowy.albert pisze:Nazbierało się tego, bo nie mam za dużo czasu aby kontrolować stan produkcji na bieżąco, zatrzymać w razie czego też nie można, sprzedać też nie można, tylko małe ilości, więc jak sam widzisz w tej chwili jest nadprodukcja wszystkiego, bo nastąpiła blokada magazynu. Węgla do produkcji energii też jest nadprodukcja, tylko że nie mieści się w magazynie i dlatego nie ma energii. Ciekawa jest też sprawa priorytetów przyjmowania towarów do magazynu. Zauważyłem że magazyn przyjmuje w pierwszej kolejności towary drogie, aby prędzej mógł się zapchać i zablokować grę, a towary strategiczne produkujące energię w ostatniej kolejności. Nie wiem czy jest to celowe działanie mające utrudniać grę, czy tylko jet to moja teoria spiskowa. Swoją drogą elektrownie powinny mieć swój niezależny magazyn na paliwa, a nie jeden wspólny gdzie jest mydło i powidło. No i wreszcie sprawa pojemności magazynu. Co szkodzi że teraz mam zapas towarów w magazynie? Jest za dużo, bo wykorzystałem tanie surowce do ich produkcji, to poczekają sobie w magazynie na "lepsze czasy". Jest to też jedna ze strategii w biznesie, a nie powód do wytykania mi nadmiaru towarów. Skoro celem gry ma być stworzenie imperium, to magazyn dla tego "imperium" powinien imponujący, aby pomieścił wszystkie towary wyprodukowane przez gracza, bez jakichkolwiek ograniczeń, a nie jakaś pakamera pokryta blachą.
hmmm ja zawsze patrzę tylko na odchylenie jak jest dodatnie to sprzedaje maksymalną ilość towaru i tyle.Np za sprzedaż 303 kg kawy,bo tylko tyle wolno, dostałem $ 8162, kierowca wziął $ 7650 za 255 godzin jazdy. Jadąc 255 godzin ze średnią prędkością ok 50 km/h zrobił ponad 12 i pół tys kilometrów.