Problem z produkcją
Problem z produkcją
Witajcie. Mam problem z ilością produkowanych dóbr. Np. w hodowla ryb na 3 poziomie powinna mi przy pełnym obłożeniu pracowników produkować 333 szt ryb na godzinę a produkuje 166 szt. I mam tak na wszystkich produkcjach powyżej 2 poziomu. Nie wiem o co chodzi. Pomocy, bo mi żadne obliczenia nie wychodzą
Re: Problem z produkcją
W ogóle mam jakieś jaja z produkcją. Jabłka pokazuja mi 100% produkcji a plon 0 do zebrania. Rzepak też dużo mniej. Zaczyna się robić mało zabawnie.
Może nie zbierasz na czas i szkodniki wchodzą?
Albo pracownicy zwalniają się wcześniej niż pełna godzina.
Albo pracownicy zwalniają się wcześniej niż pełna godzina.
Właśnie dziwne, bo staram się zbierać przy 0% szkodników, a pracownicy faktycznie czasami zwalniają się wcześniej.
Polecam zrobienie szkolenia zarządcy, zbudowanie budynków specjalnych logistyki, rolnictwa + kopalnia i szyb naftowy. Zarządca będzie działał za Ciebie, a szkodniki nie będą Ci straszne
Jeśli plony rozmijają się z pracownikami to myślę, że nie w jednej turze obsiewasz i zatrudniasz pracowników i to jest powód.
Jeśli plony rozmijają się z pracownikami to myślę, że nie w jednej turze obsiewasz i zatrudniasz pracowników i to jest powód.
to jest ewidentnie problem gry... wszystkie produkcje do 2 poziomu chodzą ok. Ryby mam na 3 poziomie, ustawiłem pracowników na 3 godziny... 333 szt na h czyli po 3 godzinach 999 a ja zbieram 666 szt. Jabłka 3 poziom - 300/h czyli 900 a ja zbieram po 3 godzinach 600 szt. Ziemniaki 3 poziom - 2115/h czyli 6345 a ja zbieram 3348. Wszystko robione jak trzeba. Masakra jakaś. Może odezwie się w końcu Stvoorca i coś odpowie...
Powiem Ci, że u mnie też tak czasem się dzieje, ale jakoś przymykam na to oko. Ładuję młyn pszenicą na full i zamiast wyjść pełny magazyn mąki to jest jakieś 99% i coś tam jeszcze. Nie zawsze, ale co jakiś czas faktycznie to zauważam.
Moim zdaniem w grze nie ma problemów z produkcją u mnie na moich wszystkich działkach produkcja odbywa się prawidłowo.
Przede wszystkim dokładnie obserwuj biznesy skup się przykładowo na jednym żeby dobrze mechanikę zrozumieć.
- Zwróć uwagę na czas kiedy zatrudniasz pracowników i kiedy "uruchamiasz" biznes- obsiewanie, itp...
- Dalej zwracaj uwagę po jakim czasie zbierasz plony (czy szkodniki nie uaktywniły się)
- Sprawdź jaki masz poziom magazynów w biznesach (każdy poziom gwarantuje pomieszczenie towaru z 1 godzinnej produkcji - czyli jak opisujesz że masz 3 poziom biznesu to żeby wykorzystać 3 godzinne zatrudnienie w 100% powinieneś mieć też 3 poziom magazynu, jak będziesz miał 2 poziom to po 2 godzinach zbierasz i od razu obsiewasz a po kolejnej godzinie zbierasz i biznes przestaje działać)
Ewentualnie:
[quote=ttt]Polecam zrobienie szkolenia zarządcy, zbudowanie budynków specjalnych logistyki, rolnictwa + kopalnia i szyb naftowy. Zarządca będzie działał za Ciebie, a szkodniki nie będą Ci straszne [/quote]
Tu też musisz pamiętać o tym żeby mieć subpunkty na czas (bo teoretycznie z bilansu może wynikać że punkty są ale nie są produkowane na czas w rzeczywistości). Ale to zupełnie inna historia.
Przede wszystkim dokładnie obserwuj biznesy skup się przykładowo na jednym żeby dobrze mechanikę zrozumieć.
- Zwróć uwagę na czas kiedy zatrudniasz pracowników i kiedy "uruchamiasz" biznes- obsiewanie, itp...
- Dalej zwracaj uwagę po jakim czasie zbierasz plony (czy szkodniki nie uaktywniły się)
- Sprawdź jaki masz poziom magazynów w biznesach (każdy poziom gwarantuje pomieszczenie towaru z 1 godzinnej produkcji - czyli jak opisujesz że masz 3 poziom biznesu to żeby wykorzystać 3 godzinne zatrudnienie w 100% powinieneś mieć też 3 poziom magazynu, jak będziesz miał 2 poziom to po 2 godzinach zbierasz i od razu obsiewasz a po kolejnej godzinie zbierasz i biznes przestaje działać)
Ewentualnie:
[quote=ttt]Polecam zrobienie szkolenia zarządcy, zbudowanie budynków specjalnych logistyki, rolnictwa + kopalnia i szyb naftowy. Zarządca będzie działał za Ciebie, a szkodniki nie będą Ci straszne [/quote]
Tu też musisz pamiętać o tym żeby mieć subpunkty na czas (bo teoretycznie z bilansu może wynikać że punkty są ale nie są produkowane na czas w rzeczywistości). Ale to zupełnie inna historia.
O właśnie ! Wspomniałeś o bardzo ciekawej kwestii, która już też mi wcześniej przez głowę przeleciała.
Trochę nie z tematem...ale czy odnośnie spółki ma znaczenie czy subpunkty będą się zgrywać na czas czy jednak wystarczy to, że procentowo w bilansie będzie się zgadzać? Żeby nie było tak, że procentowo się zgadzają więc jest się w stanie spółkę założyć, ale nie zgrywają się odpowiednio w czasie przez co spółka będzie miała mniejsze dochody od planowanych. Gdyby tak było to zakładając spółkę trzeba by jeszcze w odpowiedniej kolejności wszystko włączyć. Chyba tak nie jest i ważne są procenty, co?
Trochę nie z tematem...ale czy odnośnie spółki ma znaczenie czy subpunkty będą się zgrywać na czas czy jednak wystarczy to, że procentowo w bilansie będzie się zgadzać? Żeby nie było tak, że procentowo się zgadzają więc jest się w stanie spółkę założyć, ale nie zgrywają się odpowiednio w czasie przez co spółka będzie miała mniejsze dochody od planowanych. Gdyby tak było to zakładając spółkę trzeba by jeszcze w odpowiedniej kolejności wszystko włączyć. Chyba tak nie jest i ważne są procenty, co?
No nie wiem będę obserwował tak jak mówicie... a magazyny mam odpowiednio do poziomu czyli jak poziom 3 produkcji to magazyn tez poziom 3.