Segregacja działek
Segregacja działek
dobrze by było udostępnić możliwość segregacji działek np: tylko rolne lub tylko banki
jeśli nie będzie to możliwe to przynajmniej ponumerować (może nadać kolory jako tło? - rolne zielony, produkcyjne niebieski)
Jeśli chodzi o spółki. Gram pierwsza edycje wiec jeszcze nie miałem z nimi do czynienia. Ale jak widzę to zakłada się spółkę samemu. Może warto dać możliwość zakładania spółek w 2-4 osoby? (aby uniemożliwić lewe konta to jakieś regulacje? - typu: możliwość od 30 poziomu.
Jeśli dorzucili byście bardziej rzeczywiste relacje spółek to jestem pewien, że na tą grę można dostać dotacje:)
Reasumując:)
bardzo fajna gierka, świetny pomysł, troszkę się ją dopracuje i można wrzucać na zagramaniczne serwery:)
jeśli nie będzie to możliwe to przynajmniej ponumerować (może nadać kolory jako tło? - rolne zielony, produkcyjne niebieski)
Jeśli chodzi o spółki. Gram pierwsza edycje wiec jeszcze nie miałem z nimi do czynienia. Ale jak widzę to zakłada się spółkę samemu. Może warto dać możliwość zakładania spółek w 2-4 osoby? (aby uniemożliwić lewe konta to jakieś regulacje? - typu: możliwość od 30 poziomu.
Jeśli dorzucili byście bardziej rzeczywiste relacje spółek to jestem pewien, że na tą grę można dostać dotacje:)
Reasumując:)
bardzo fajna gierka, świetny pomysł, troszkę się ją dopracuje i można wrzucać na zagramaniczne serwery:)
Re: Segregacja działek
Dziękuje apasz za miłe słowo
Wkrótce prezentacja działek zostanie zaprezentowana w kompletnie nowej koncepcji,
wtedy po zmianach bede ciekawy uwag na temat tego nowego sposobu prezentacji...
A poki co... musicie sie uzbroic w cierpliwosc
Wkrótce prezentacja działek zostanie zaprezentowana w kompletnie nowej koncepcji,
wtedy po zmianach bede ciekawy uwag na temat tego nowego sposobu prezentacji...
A poki co... musicie sie uzbroic w cierpliwosc
Zdradze, ze bedzie troche grafiki
Co do zakładania spolek kiedys tak bylo i kompletnie sie nie sprawdzio...
Wyjadacze pamietaja, zreszta mozna poszukac na forum na ten temat,
nawet przy wprowadzeniu spolek w obecnej formie pojawily sie glosy
"spolki juz byly i sie nie sprawdzily"
Wyjadacze pamietaja, zreszta mozna poszukac na forum na ten temat,
nawet przy wprowadzeniu spolek w obecnej formie pojawily sie glosy
"spolki juz byly i sie nie sprawdzily"
Co do działek to przyszło mi do głowy żeby z poziomu "moje działki" można było włączać/wyłączać zarządcę. Jakiś mały button i już
Albo jeszcze jakieś inne opcje bez wchodzenia w konkretną działkę.
Jeśli ktoś będzie miał ideę prowadzenia całości samemu do końca bez tworzenia spółek to takie coś na pewno ułatwi/przyspieszy zarządzanie.
Z drugiej strony wiem, że jedną z idei jest tworzenie spółek samograjów. Na pewno sporo osób zdecydowałoby się na to, gdyby był jakiś kalkulator do obliczania i potrzebnych poziomów rozbudowy biznesów i całej reszty oraz do obliczania zysków spółki.
Tak czy siak czekam na mające nastąpić nowości
Jeśli ktoś będzie miał ideę prowadzenia całości samemu do końca bez tworzenia spółek to takie coś na pewno ułatwi/przyspieszy zarządzanie.
Z drugiej strony wiem, że jedną z idei jest tworzenie spółek samograjów. Na pewno sporo osób zdecydowałoby się na to, gdyby był jakiś kalkulator do obliczania i potrzebnych poziomów rozbudowy biznesów i całej reszty oraz do obliczania zysków spółki.
Tak czy siak czekam na mające nastąpić nowości
ale tu miał bym prośbę bo ja sam i wielu graczy dzierga na telefonie i żeby przykładowo zostawić tą wersję co jest jako opcjonalna i oczywiście z grafą (tak jak wiele serwisów ma opcje mobile i standard )stvoor pisze:Zdradze, ze bedzie troche grafiki
Tu ja też mam kilka sugestii:ttt pisze:Co do działek to przyszło mi do głowy żeby z poziomu "moje działki" można było włączać/wyłączać zarządcę. Jakiś mały button i już
1. Wprowadzenie jakiegoś wizualnego wskaźnika przykładowo kropek (kolor czerwony i zielony) przy pracy w zawodzie, szpitalu, dotacjach - czy są obecnie dostępne czy nie czyli praca zielony jak jest dostępny zielony jak już pracowaliśmy, szpital zielony jak "żyjemy" czerwony jak jesteśmy w szpitalu, dotacje zielony jak możemy wziąć czerwony jak już braliśmy danego dnia lub nie mamy wystarczającego poziomu.
2. Przy każdym biznesie z widoku moje działki kropa sygnalizująca czy zarządca jest włączony czy wyłączony
3.Magazyn dostępność towarów do sprzedaży w tej turze czy wykorzystaliśmy limit.
Ar...pasz kupuj odemnie akcje jak założe a potem ja od ciebieapasz pisze:Jeśli chodzi o spółki. Gram pierwsza edycje wiec jeszcze nie miałem z nimi do czynienia. Ale jak widzę to zakłada się spółkę samemu. Może warto dać możliwość zakładania spółek w 2-4 osoby? (aby uniemożliwić lewe konta to jakieś regulacje? - typu: możliwość od 30 poziomu.
Trochę nie do końca z realnymi spółkami ale tak też można spółki wielo-osobowo-spółkowe
Ale co do spółek przydało by się wprowadzić jakąś dynamikę a nie statyczne ceny i zyski ze spółki.
co do segregacji to jest ale nie zwizualizowana:apasz pisze:dobrze by było udostępnić możliwość segregacji działek np: tylko rolne lub tylko banki
Na początku listy są hodowle potem
obiekty rolnicze
potem sady i plantacje
dalej obiekty handlowe
przetwórstwo spożywcze
obiekty handlowe
obiekty usługowe
na koniec obiekty specjalne
(tak jak wykaz zawodów lista jest stała i nie ważne czy ma się 50 obiekt handlowy czy 20 obiekt produkujący pszenice )
Artur jak będziesz miał 2 uprawy pszenicy jedną założyłeś na początku gry a drugą teraz to będzie widać je obok siebie
puki co było by na tyle
Odnośnie działek - myślę, że fajnie byłoby, gdyby dało się wejść w poszczególne działki nawet jak się jest w szpitalu, żeby był na nie podgląd Oczywiście możliwości działania dalej tak ograniczone jak są teraz. Nie wiem czy inni gracze byliby za, ale osobiście jakoś mi tego brakuje.
Co Szef na to
Co Szef na to
Do postu powyżej...
możliwość wejścia w działkę podczas pobytu w szpitalu pozwoliłaby na ściąganie danych o działkach(produkcji itp) do excela, bo teraz to w momencie pobytu w szpitalu robi się kicha z tego.
możliwość wejścia w działkę podczas pobytu w szpitalu pozwoliłaby na ściąganie danych o działkach(produkcji itp) do excela, bo teraz to w momencie pobytu w szpitalu robi się kicha z tego.