Zmiana filozofii i zasad zużywania energii
Re: Zmiana filozofii i zasad zużywania energii
ale to umożliwia posiadanie MAX 12 działek do których trzeba kupić maszyny dla zarządcy
oczywiście jeśli kupuje się domy, może to być MAX 24 działki, oczywiście jeśli stać kogoś na zakup maszyn dla zarządcy i kupno wyspy za 6 baniek
ja jestem na etapie braku energii, a
żeby mieć "wolną" energię muszę mieć mniej działek, ale nie mogę się ich pozbyć, bo nie mogę wyczyścić magazynu w biznesie bo nie mam energii, bo mam za dużo działek, które automatycznie zabierają mi energię, którą chciałbym użyć do wyczyszczenia magazynów żeby móc sprzedać działki ITD, ITD, INSPEKCJA TRANSPORTU DROGOWEGO
upsss..., tfuu, tfuu,
coś mi się nie tak napisało
oczywiście jeśli kupuje się domy, może to być MAX 24 działki, oczywiście jeśli stać kogoś na zakup maszyn dla zarządcy i kupno wyspy za 6 baniek
ja jestem na etapie braku energii, a
żeby mieć "wolną" energię muszę mieć mniej działek, ale nie mogę się ich pozbyć, bo nie mogę wyczyścić magazynu w biznesie bo nie mam energii, bo mam za dużo działek, które automatycznie zabierają mi energię, którą chciałbym użyć do wyczyszczenia magazynów żeby móc sprzedać działki ITD, ITD, INSPEKCJA TRANSPORTU DROGOWEGO
upsss..., tfuu, tfuu,
coś mi się nie tak napisało
Powtórzę 3 raz, ale już ostatni:
Działki bez pracowników nie pobierają energii.
Działki bez pracowników nie pobierają energii.
Co do MAX 24 działek to na tę chwilę masz rację - tyle maksymalnie da się prowadzić mając rajską wyspę i Zarządcę z odpowiednią liczbą punktów.
Czas zacząć kombinować jak za starych dobrych czasów - za tym zresztą zawsze polegała ta gra:
- zlikwidować dublujące się biznesy (zamiast dwóch hodowli krów jedna z dwa razy wyższym poziomem rozbudowy)
- zaprzestać prowadzenia nieopłacalnych biznesów
- zamieniać małe obiekty handlowe na duże o ile ktoś takowe posiada
No kogo jak kogo, ale Tobie topik chyba nie muszę podpowiadać
Czas zacząć kombinować jak za starych dobrych czasów - za tym zresztą zawsze polegała ta gra:
- zlikwidować dublujące się biznesy (zamiast dwóch hodowli krów jedna z dwa razy wyższym poziomem rozbudowy)
- zaprzestać prowadzenia nieopłacalnych biznesów
- zamieniać małe obiekty handlowe na duże o ile ktoś takowe posiada
No kogo jak kogo, ale Tobie topik chyba nie muszę podpowiadać
...i oczywiście kumulować punkty nocą!
ale ja mam właśnie działki z pracownikami (na niektórych czas ich zatrunienia to od 13 do 21 godzin)
i działek mam 51 w tym 4 nieużytki ;(
chciałbym zlikwidować dublujące się biznesy, ale nie mam energii żeby opróżnić magazyny ;(
i działek mam 51 w tym 4 nieużytki ;(
chciałbym zlikwidować dublujące się biznesy, ale nie mam energii żeby opróżnić magazyny ;(
To musisz poczekać aż pracownicy się zwolnią
Może to nie do tematu ale uważam że warto zmienic coś na giełdzie towarowej. Handel towarowy (kupno/sprzedaż) odbywa sie na tak małą skale że ciężko nazwać to giełdą. Ja porównałbym to bardziej do małomiejskiego bazarku Wymuszanie na graczach używania zarządcy i kupna rajskich wysp moim zdaniem powinno nastąpić po zwiększeniu "grywalności" w kwestii uzyskania przychodu.
Korzystając z okazji zapytam. Pojemność magazynowa to max 3 poziom a przy rozbudowanej uprawie do 500%stvoor pisze:
)
300 wchodzi do magazynu a 200 przepada zanim zostanie zebrana.
Wszystkie działki wyzerowalem z 600 na 300
Nie mam wpływu na wartość obrotów na giełdzie.doriancio pisze:Może to nie do tematu ale uważam że warto zmienic coś na giełdzie towarowej. Handel towarowy (kupno/sprzedaż) odbywa sie na tak małą skale że ciężko nazwać to giełdą. Ja porównałbym to bardziej do małomiejskiego bazarku Wymuszanie na graczach używania zarządcy i kupna rajskich wysp moim zdaniem powinno nastąpić po zwiększeniu "grywalności" w kwestii uzyskania przychodu.
Towarów jest dużo, a graczy mało, są 2 opcje - zwiększyć liczbę graczy lub towarów - na pierwszą nie mam wpływu, druga to krok w tył.
Dlatego przy pełnym zatrudnieniu zbieranie plonów powinno odbywać się przy max 300% - tak też działa Zarządca.Korzystając z okazji zapytam. Pojemność magazynowa to max 3 poziom a przy rozbudowanej uprawie do 500%
300 wchodzi do magazynu a 200 przepada zanim zostanie zebrana.
Wszystkie działki wyzerowalem z 600 na 300
Jednak jest też tak, że po przekroczeniu maksymalnego czasu uprawy plony zaczynają zjadać szkodniki.
Mając więc opcję 500% co prawda tracisz nadwyżkę ponad 300, ale mając max 300% jak nie zbierzesz plonów na czas to część ich stracisz - może nawet całość.