Większy pobór energii przez biznesy,tańsze budynki specjalne
Re: Większy pobór energii przez biznesy,tańsze budynki specj
Ja na razie milczę w tej kwestii zmiany mi się nie podobają (co skomentowałem to skomentowałem i narazie starczy).
Nie chce mi się teraz liczyć itd... Ale mam takie olbrzymie wrażenie że spółki lądują w lamusie.
Ciężko będzie stworzyć rentowną spółkę ale przekonam się w praktyce.
Nie chce mi się teraz liczyć itd... Ale mam takie olbrzymie wrażenie że spółki lądują w lamusie.
Ciężko będzie stworzyć rentowną spółkę ale przekonam się w praktyce.
Niestety muszę przyznać Ci rację
"Niestety" bo nie lubię się mylić, a się pomyliłem
Robię teraz przegląd wszystkiego i wszystkich zależności i pewnie będą jakieś zmiany :/
"Niestety" bo nie lubię się mylić, a się pomyliłem
Robię teraz przegląd wszystkiego i wszystkich zależności i pewnie będą jakieś zmiany :/
Teoretycznie zmiany mogą zostać ale trzeba pokombinować coś ze spółkami żeby stały się rentowne.
Najlepiej jak najszybciej puki nie ma żadnych spółek co nie powinno zaburzyć dotychczasowego toku gry.
I nie powinno być żalących się ludzi że przecież już tyle zainwestowałem w to czy tamto a teraz jest inaczej.
Najlepiej jak najszybciej puki nie ma żadnych spółek co nie powinno zaburzyć dotychczasowego toku gry.
I nie powinno być żalących się ludzi że przecież już tyle zainwestowałem w to czy tamto a teraz jest inaczej.
Do głowy przychodzą mi takie pomysły że w spółce np:
-pracownicy są zatrudniani za połowę ceny
-podaż rośnie np o 20%
Z produktami i punktami "energetycznymi" już raczej nie ma co kombinować bo bilansujesz. bilansujesz a tu nagle okazuje się że nie potrzebnie.
Trzeba by to przekalkulować w jaki sposób modyfikować parametry w spółce żeby spółki stały się rentowne.
-pracownicy są zatrudniani za połowę ceny
-podaż rośnie np o 20%
Z produktami i punktami "energetycznymi" już raczej nie ma co kombinować bo bilansujesz. bilansujesz a tu nagle okazuje się że nie potrzebnie.
Trzeba by to przekalkulować w jaki sposób modyfikować parametry w spółce żeby spółki stały się rentowne.
Popieram przedmówcę ciągle dążę do stworzenia spółki ale nie ma szans by była rentowna może prościej wprowadzić jakiś bonus w spółce dzięki któremu będzie ona wstanie zarabiać na siebie!:)
topik pisze: Nie jest to zmiana "na lepsze"
chcąc zarobić rozwijam biznesy
ale niestety, rozwój biznesu łączy się z superszybkim rozwojem elektrowni (mszą iść w ilość i jakość)
żeby je zasilić potrzeba niebotycznych magazynów i kopalń (które zabierają energię, więc potrzebne sa dodatkowe elektrownie)
Niestety obaj macie rację.lukasenkov1111 pisze:Panie stwórco, może by pomyślał pan nad zmianą w produkcji energii przez elektrownie (żeby z każdym poziomem rosła by inaczej niż o 2pkt\h ) ponieważ w tej chwili budując elektrownie za każdym poziomem elektrowni idzie poziom kopalni i mamy zysku energetycznego 1 punkt co poziom elektrowni, a rozbudowa nie jest wcale tania.
W chwili obecnej dla 1 obiektu handlowego(3) i np 3 upraw (każda na 2 poziomie, bo tyle handel potrzebuje towaru) i 4 poziomu magazynu mamy co następuje:
3xuprawa na 2 poziomie = 6 energii/h
sklep = 1 energii/h
Samo to wymaga 4 poziomu elektrowni.
A 4 poziom elektrowni to 4 poziom kopalń, 4 poziom elektrowni to dodatkowe 4 pkt energii/h czyli 6 poziom elektrowni i kolejne poziomy kopalń.
O transporcie, rolnictwie i szybach naftowych nie wspominając
Po dokonaniu istotnych przeliczeń wprowadzona zostaje zmiana:
Elektrownie generują 4 pkt energii/h na 1 poziomie zużywając węgla wydobywanego przez kopalnie na 1 poziomie czyli tak jak teraz.
I wg tego co napisalem wyżej dla jednego sklepu, 3 upraw, centrów logistycznego, rolniczego kopalń i szybów, wszystko z magazynami na 4 poziomie
powinno wystarczyć
4 poziom elektrowni
2 poziom kopalń
2 poziom szybów
2 poziom upraw x 3
2 poziom centrum rolniczego
2 poziom centrum logistycznego
I jeszcze jedna zmiana - po zapchaniu limitu budynki specjalne przestają działać - tak jak było wcześniej.
Są w stanie zmagazynować tylko 1 pkt danego rodzaju energii w sobie niezależnie od poziomu.
Są w stanie zmagazynować tylko 1 pkt danego rodzaju energii w sobie niezależnie od poziomu.
Jeszcze raz, zmiany w []:
I wg tego co napisalem wyżej dla jednego sklepu, 3 upraw, centrów logistycznego, rolniczego kopalń i szybów, wszystko z magazynami na 4 poziomie
powinno wystarczyć
4 poziom elektrowni
[4] poziom kopalń
1 poziom centrum rolniczego [na 75% mocy]
1 poziom centrum logistycznego [na 87% mocy]
2 poziom szybów naftowych (z niepełnym obłożeniem pracownikami)
2 poziom upraw x 3
1 poziom sklepu
To daje produkcję energii 16/h
Zużycie energii 13/h
Produkcję PKTtransportu 2/h, zuzycie 1.75 (przy 4 poziomie magazynów)
Produkcję PKTrolnictwa 2/h, zużycie 1.5 (przy 4 poziomie magazynów)
Może nawet wystarczy 3 poziom elektrowni i kopalń.
powinno wystarczyć
4 poziom elektrowni
[4] poziom kopalń
1 poziom centrum rolniczego [na 75% mocy]
1 poziom centrum logistycznego [na 87% mocy]
2 poziom szybów naftowych (z niepełnym obłożeniem pracownikami)
2 poziom upraw x 3
1 poziom sklepu
To daje produkcję energii 16/h
Zużycie energii 13/h
Produkcję PKTtransportu 2/h, zuzycie 1.75 (przy 4 poziomie magazynów)
Produkcję PKTrolnictwa 2/h, zużycie 1.5 (przy 4 poziomie magazynów)
Może nawet wystarczy 3 poziom elektrowni i kopalń.
Nie wiem czy tylko u mnie jest następujący problem...subpunkty transportu i obsiewania nie dodają się do paska, punkty były wygenerowane w 100% i nie przenosiły się na paski energii, a później zniknęły (nie widać w bilansie żeby gdzieś zostały użyte). Coś z punktami energii też chyba jest nie tak...
Już wiem...chyba...wszystkie punkty z budynków specjalnych idą w zwykłą energię
I plonów część przez to straciłem, na całe szczęście niewielką.
I plonów część przez to straciłem, na całe szczęście niewielką.