jajka

karseo

Re: jajka

Nieprzeczytany post autor: karseo »

wlasnie nie mam tylko zostaja na gorze
karseo

chyba problem rozwiazany te jajka zerowe znikaja po jakims czasie
jafarek

Nieprzeczytany post autor: jafarek »

Czemu te jajka są takie tanie... Kuźwa jak chce sprzedać po drożej nawet o centa niż oferta kupna od admina który ma 5555555 jajek to jest dupa.

Ofert kupna po większej cenie nie ma.
Cena sprzedaży po 0,2 nikt nie kupuje...
I tak mi jajka wiszę w sklepie przez 2 dni. Jak dam po cenie systemowej to schodzą wszystkie... Trochę lipa... Za niedługo wszystko zejdzie do 0,01$.
karseo

to są ceny hurtowe jaj obecnie w naszym kraju:
jaja zł/szt.

Hurtowe ceny zbytu
XL 0,26 ? 0,30
L 0,22 ? 0,26
M 0,20 ? 0,23
S 0,15 ? 0,18
Ponizej tych cen produkcja staje sie nieoplacalna
stvoor

Nieprzeczytany post autor: stvoor »

TYLKO sprzedaz towarow w biznesach miejskich gwarantuje cene o 20% wyzsza od ceny rownowagi - tam mozecie sprzedac swoje jajka po 0.44 :)

Zafiksowaliście sie na rozwoju upraw/hodowli nie dbajac o rynek zbytu w miescie, a bez rynku zbytu produkcja jest bez sensu.
karseo

w jakim biznesie miejskim zejdzie mi 300 tysiecy jajek?Jesli taki jest to otwieram
stvoor

Nieprzeczytany post autor: stvoor »

Sprzedaj co masz i przestan je produkowac.
Sprzedaj zwierzeta zbieraj kase i bierz sie do pracy w zawodzie zeby nazbierac na nowe szkolenie :)

Jestem w podobnym pacie osobiscie ;) Szkolenia mam po 200K i jakiego bym pomsyslu nie mial to mi jakiegos szkolenia do jego finalizacji brakuje.
karseo

rzeczywiscie przestalem produkowac te jajka bo same straty przynosily.Zakonczylem produkcje jajek i odrazu troche wiecej kasy przybylo a u mnie nastepne szkolenie kosztuje prawie 900 tysiecy
karseo

Z jajkami prawdopodobnie tak sie dzieje bo produkuja kury duzo a skup przyjmuje tylko 55555 a duzy kurnik potrafi wyprodukowac 90k jajek.Apropo zrobie sobie za 50 groszy jajecznice z 10 jaj