ponownie energi
Re: ponownie energi
To jest sztuczne ograniczanie rozwoju. Brak energii powoduje brak działań co z kolei przestój w produkcji i zatrudnieniu i w skutku spowalnia całą gospodarkę.
ale np zmiana ze zatrudnianie pracowników bierze 1 pkt energii na zatrudnienie niezależnie od liczby?
jak z przenoszeniem towarów z magazynu:
mam np: 10000 jednostek czegoś i chce przenieść
to jak przeniosę 10 000 na raz to jeden punkt energi, a jak 2x 5000 to 2 pkt.
gdyby tak było z pracownikami, że jedno zatrudnienie 1 pkt, niezależnie od liczby - na ile Cie stać, tylu zatrudniasz?
gdyby tak było z pracownikami, że jedno zatrudnienie 1 pkt, niezależnie od liczby - na ile Cie stać, tylu zatrudniasz?
Ale przecież tu nie chodzi tylko o sam fakt dawania etatów tylko tak samo o uruchamianie biznesów. Na przykład brakuje mi energii na zatrudnienie pracowników więc nie kupuję, nie produkuję, nie sprzedaję, nie zarabiam.
torgiren pisze:ale np zmiana ze zatrudnianie pracowników bierze 1 pkt energii na zatrudnienie niezależnie od liczby?
ale tak jest w życiu -> 1 pracownik -> 1 rozmowa kwalifikacyjna
to i tak dobrze, że nie została utrzymana losowość zatrudnienia, bo kiedyś było tak, że nie wiedziałeś ile osób zatrudnisz
chciałeś zatrudnić 3 osoby, a mogło podjąć pracę 1, 2 lun 3 (w najlepszym wypadku)
i to dopiero był sajgon....
plakus66, poszukaj poprzednich dyskusji na ten temat, bo nie będę prowadził tej samej dyskusji od nowa z każdym graczem, który dopiero co założył konto
moze takie 2 na poczatek
viewtopic.php?f=3&t=242
viewtopic.php?f=1&t=129
A co do Ciebie - uprawiasz pewne towary ktorych ceny sa ponizej rownowagi, polowe swojej energii zuzyles na znalezienie do nich pracownikow zamiast kupic te towary na rynku, zaoszczedzona energie moglbys wykorzystac na to co sie najbardziej oplaca, marnujesz potencjal swojej energii i narzekasz, ze masz jej za malo zamiast nauczyc sie gospodarowac nia.
moze takie 2 na poczatek
viewtopic.php?f=3&t=242
viewtopic.php?f=1&t=129
A co do Ciebie - uprawiasz pewne towary ktorych ceny sa ponizej rownowagi, polowe swojej energii zuzyles na znalezienie do nich pracownikow zamiast kupic te towary na rynku, zaoszczedzona energie moglbys wykorzystac na to co sie najbardziej oplaca, marnujesz potencjal swojej energii i narzekasz, ze masz jej za malo zamiast nauczyc sie gospodarowac nia.
Stvoor-ku, trochę za ostro go potraktowałeś
młody jest, i dopiero się uczy ekonomii i zarządzania dostępnymi surowcami
myślę, że 2-3 dni i sam by na to wpadł, że nie warto wydawać energii na coś co można mieć za śmieszne pieniądze
zwłaszcza, że energię można wydatkować w różne inne przedswięwzięcia, bardziej dochodowe:)
młody jest, i dopiero się uczy ekonomii i zarządzania dostępnymi surowcami
myślę, że 2-3 dni i sam by na to wpadł, że nie warto wydawać energii na coś co można mieć za śmieszne pieniądze
zwłaszcza, że energię można wydatkować w różne inne przedswięwzięcia, bardziej dochodowe:)
Plakus o tym wie bo juz buduje w dobrym kierunku