Propozycja: nowy sposób przeliczania rankingu
Re: Propozycja: nowy sposób przeliczania rankingu
Nadal podtrzymuje swoją propozycję uznając, że
działki
biznesy na działkach
szkolenia
level
są tylko narzędziem do zarabiania, a nie wartością samą w sobie. Dlaczego uwzględnianie ich w rankingu mija się z celem?
punkty w rankingu za działkę: 100
gracz z największą ilością działek: 19
punkty za działki: 1900
odpowiednik tej ilości punktów w gotówce 19000
stan konta gracza z 1go miejsca: 368000
punkty za poziom: 20
najwyzszy poziom gracza: 86
punkty za poziom: 1720
odpowiednik tej ilosci pkt w gotowce 17200
stan konta gracza z 1go miejsca 368000
głównym wydatkiem w grze są szkolenia jednak ich ceny wraz z poziomem spadają (o 2% wraz z kazdym poziomem gracza). Walka o level = walka o nizsze koszty szkolen, nizsze podatki, nizsze ceny dzialek, same szkolenia zas pozwalaja oszczedzac energie, pieniadze, czas, a oszczednosc energii i czasu i tak przeklada sie na pieniadze.
działki
biznesy na działkach
szkolenia
level
są tylko narzędziem do zarabiania, a nie wartością samą w sobie. Dlaczego uwzględnianie ich w rankingu mija się z celem?
punkty w rankingu za działkę: 100
gracz z największą ilością działek: 19
punkty za działki: 1900
odpowiednik tej ilości punktów w gotówce 19000
stan konta gracza z 1go miejsca: 368000
punkty za poziom: 20
najwyzszy poziom gracza: 86
punkty za poziom: 1720
odpowiednik tej ilosci pkt w gotowce 17200
stan konta gracza z 1go miejsca 368000
głównym wydatkiem w grze są szkolenia jednak ich ceny wraz z poziomem spadają (o 2% wraz z kazdym poziomem gracza). Walka o level = walka o nizsze koszty szkolen, nizsze podatki, nizsze ceny dzialek, same szkolenia zas pozwalaja oszczedzac energie, pieniadze, czas, a oszczednosc energii i czasu i tak przeklada sie na pieniadze.
Jestem przeciw. Nie powinno się zmieniać zasad gry w trakcie jej trwania. Rozumiem poprawki wykrytych błędów, delikatne zmiany (kosmetyczne).
Zgadzam sie z kolega co do zmian.Edycja juz trwa wiec troszke nie fear by bylo teraz dokonywac zmian.Ja zaczalem grac pozno a mimo to wyszedlem do przodu.Nie zaczynalem od godz.12:00 tylko duzo pozniejszej godziny.Moim zdaniem pomysl jest dobry na zmiany ale moze na kolejna edycje? I nie chodzi mi o to ze ja teraz prowadze bo wlasnie przy stawkach rynkowych popadam w dol i kombinuje co tu zrobic by gnac do gory dalej a wiec lada chwila moge byc pewnie w dolnej pozycji A co za tym idzie koledzy i kolezanki z mniejsza punktacja maja teraz okazje wejscia na wyzsze pozycjeaaadam pisze:Jestem przeciw. Nie powinno się zmieniać zasad gry w trakcie jej trwania. Rozumiem poprawki wykrytych błędów, delikatne zmiany (kosmetyczne).
Moim zdaniem radykalne zmiany nie powinny być wprowadzane podczas rozgrywki.Każdy z graczy ma jakąś strategie która
podczas poważnych zmian w grze może zostać zburzona.Mała kosmetyka owszem,większe zmiany-raczej nie.Z drugiej strony
jeżeli już ma być wprowadzony nowy sposób przeliczania punktów w rankingu to lepiej teraz niż np za 1.5 miesiąca bo wtedy
to chyba bym się wściekł
podczas poważnych zmian w grze może zostać zburzona.Mała kosmetyka owszem,większe zmiany-raczej nie.Z drugiej strony
jeżeli już ma być wprowadzony nowy sposób przeliczania punktów w rankingu to lepiej teraz niż np za 1.5 miesiąca bo wtedy
to chyba bym się wściekł
ja jestem na nie bo to ze kupiłem działkę to jest wydatek a dochody są długotrwałe. Można usunąć z rankingu lvl i ilość posiadanej gotówki ale działki na swój sposób to wydatek a także wybudowanie na nich biznesów. Szkolenia to także wydatek na rozwój i możliwość większego zarabiania w przyszłości.
No wiec po przemysleniu stwierdzam ze nie mam nic przeciwko zmianom.Co ma byc to bedzie Ja traktuje gre jako dobra zabawe wymagajaca myslenia.Kto z nas dobrze gra napewno wygra i bedzie fajnie.Zycze tego wszystkim
a ja to widzę w trochę inny sposób:stvoor pisze: głównym wydatkiem w grze są szkolenia jednak ich ceny wraz z poziomem spadają (o 2% wraz z kazdym poziomem gracza). Walka o level = walka o nizsze koszty szkolen, nizsze podatki, nizsze ceny dzialek, same szkolenia zas pozwalaja oszczedzac energie, pieniadze, czas, a oszczednosc energii i czasu i tak przeklada sie na pieniadze.
wyższy level -> więcej energii -> więcej działek (wyższa produkcja) -> wyższe dochody
ale wracając do sedna, w takim razie po co brać pod uwagę level'e, ilości szkoleń, ilości działek.
niech o umiejętnościach gracza świadczy TYLKO i WYŁĄCZNIE ilość posiadanej gotówki, niezależnie od wydatków
Topik w zasadzie masz duzo racji.Powiem szczerze ze gra stracila by troszke na atrakcyjnosci ale jesli ma byc dzieki temu lepiej.Wogole ta zmiana pkt to jest propozycja gracy czy Admina?:) Pytam tylko z ciekawosci
Jestem przeciwny.
Zasady powinny być od początku do końca edycji nie zmieniane.
Można skrócić grę np.do 15.06 i rozpocząć nową emisję z nowymi zasadami.
Pytanie - Co mają dać te zmiany ?
Czemu służyć ?
Zasady powinny być od początku do końca edycji nie zmieniane.
Można skrócić grę np.do 15.06 i rozpocząć nową emisję z nowymi zasadami.
Pytanie - Co mają dać te zmiany ?
Czemu służyć ?
Nie zmienia się zasad gry, czy naliczania punktów za grę w trakcie jej trwania