Zmiany proponowane od następnej edycji
Re: Zmiany proponowane od następnej edycji
Wprowadziłem dzisiaj do gry następujące zmiany:
- 10% utraty zdrowia niezależnie od ilości etatów
- 1% doświadczenia za pracę w zawodzie niezależnie od ilości etatów
- nie można wziąć prywatnej opieki w tej samej turze w której zgłosiliśmy się na leczenie szpitalne
- mniejsza premia za bliskość centrum (max 25% zamiast 50%)
- odpowiednie szkolenie powoduje przyspieszenie o 50% zbliżanie się działek miejskich do centrum (było 75%)
- ograniczenie tempa przyrostu doświadczenia za uprawę (do maksymalnie 3% x 2)
jeżeli plon bazowy danej uprawy wynosi 100 to jeżeli zbierzemy:
100 otrzymamy 3%
200 otrzymamy 4.5%
300 otrzymamy 5.25%
400 otrzymamy 5.62%
...itd
100000000 otrzymamy prawie 6%
Zmiany, które planuję jeszcze wprowadzić:
- ograniczenie wysokości dotacji unijnych do 30-45 tys w 90 dniu gry (obecnie 90tys w 90 dniu gry)
- ograniczenie premii zawodowej do 0.01 za etat z obecnych 0.05 za etat
Nie może być tak, że premie dochodzą u niektórych do 330%, w takim przypadku premia w wysokości 66% (330/5) to będzie i tak znaczący bonus szczególnie, że przy 1% doświadczenia za pracę w zawodzie daje to poziom wyższy o 66 poziomów gracza.
- 10% utraty zdrowia niezależnie od ilości etatów
- 1% doświadczenia za pracę w zawodzie niezależnie od ilości etatów
- nie można wziąć prywatnej opieki w tej samej turze w której zgłosiliśmy się na leczenie szpitalne
- mniejsza premia za bliskość centrum (max 25% zamiast 50%)
- odpowiednie szkolenie powoduje przyspieszenie o 50% zbliżanie się działek miejskich do centrum (było 75%)
- ograniczenie tempa przyrostu doświadczenia za uprawę (do maksymalnie 3% x 2)
jeżeli plon bazowy danej uprawy wynosi 100 to jeżeli zbierzemy:
100 otrzymamy 3%
200 otrzymamy 4.5%
300 otrzymamy 5.25%
400 otrzymamy 5.62%
...itd
100000000 otrzymamy prawie 6%
Zmiany, które planuję jeszcze wprowadzić:
- ograniczenie wysokości dotacji unijnych do 30-45 tys w 90 dniu gry (obecnie 90tys w 90 dniu gry)
- ograniczenie premii zawodowej do 0.01 za etat z obecnych 0.05 za etat
Nie może być tak, że premie dochodzą u niektórych do 330%, w takim przypadku premia w wysokości 66% (330/5) to będzie i tak znaczący bonus szczególnie, że przy 1% doświadczenia za pracę w zawodzie daje to poziom wyższy o 66 poziomów gracza.
Wprowadziłem zmianę polegającą na niemożności zatrudnienia pracowników jeżeli koszt przekracza granicę opłacalności zatrudnienia.
Nie wiem jeszcze czy zmiana ta pozostanie na stałe, zobaczymy w praniu
Nie wiem jeszcze czy zmiana ta pozostanie na stałe, zobaczymy w praniu
Wprowadziłem zmianę umożliwiającą podgląd cen towarów przez ostatnie 20,40,60,80 i 100 godzin.
Do tej pory dostępne były tylko informacje nt cen z ostatnich 20h.
Wykresy można zobaczyć na giełdzie towarowej.
Do tej pory dostępne były tylko informacje nt cen z ostatnich 20h.
Wykresy można zobaczyć na giełdzie towarowej.
Wprowadziłem zmianę warunkującą wynagrodzenie za prace dorywcze poziomem gracza.
Im wyższy poziom gracza tym wyższe wynagrodzenie przy tym samym koszcie energetycznym.
Im wyższy poziom gracza tym wyższe wynagrodzenie przy tym samym koszcie energetycznym.
Kradzież / pobicie
w nowej edycji
jestem zdecydowanie za formułą zwiększenia ryzyka jakichkolwiek ataków
albo jakaś specjalizacja w tym kierunku, może opcja napadu na bank etc
bp takie proste przełożenie duży lvl bije mały lvl jest bez sensu w grze tego typu nawet z opcją ochrony.
ju bardziej ciekawym pomysłem są jakieś "lewe" interesy, oszustwa ale też po jakieś specjalizacji w takim kierunku
stvoor przemyśl to
ps. bardzo ciekawa gra
tak trzymać!
pozdrawiam
w nowej edycji
jestem zdecydowanie za formułą zwiększenia ryzyka jakichkolwiek ataków
albo jakaś specjalizacja w tym kierunku, może opcja napadu na bank etc
bp takie proste przełożenie duży lvl bije mały lvl jest bez sensu w grze tego typu nawet z opcją ochrony.
ju bardziej ciekawym pomysłem są jakieś "lewe" interesy, oszustwa ale też po jakieś specjalizacji w takim kierunku
stvoor przemyśl to
ps. bardzo ciekawa gra
tak trzymać!
pozdrawiam
stvoor moglbyś może już wprowadzić mozliwość sprzedaży akcji spółki??bo mam mały problem jestem prezesem spółki ale w spółce jest jest tak mało pieniędzy ,że nawet jak cena zatrudnienia pracownika spadnie poniżej dopuszczalniej to i tak nie będe wstanie nikogo zatrudnić,chociażby może możliwość przeżucenia części swoich pieniędzy do spółki albo wzięcie kredytu(tylko dla spółek).Przemyśl to.
Wprowadziłem możliwość podniesienia kapitałów spółki gdy jej stan konta spada poniżej 10.000$. To powinno rozwiązać problem.
Możliwość sprzedaży akcji jest w drodze.
Nowa zmiana - wolontariat w szpitalu został ograniczony do 30 poziomu włącznie.
Powód: pracujący w zawodzie ze zdrowiem powyżej 0 zamiast zgłaszać się na leczenie i płacić za lekarza robili wolontariat, a ponieważ prawdopodobieństwo, że doznają zakażenia było powyżej 100% lądowali w szpitalu za darmo.
Możliwość sprzedaży akcji jest w drodze.
Nowa zmiana - wolontariat w szpitalu został ograniczony do 30 poziomu włącznie.
Powód: pracujący w zawodzie ze zdrowiem powyżej 0 zamiast zgłaszać się na leczenie i płacić za lekarza robili wolontariat, a ponieważ prawdopodobieństwo, że doznają zakażenia było powyżej 100% lądowali w szpitalu za darmo.
Uruchomiona została giełda akcji spółek publicznych, link na stronie spółki publiczne
Zupełnie przebudowana została hodowla, konkretnie ceny zwierząt hodowlanych zostały urealnione, także ilość jedzonej przez zwierzęta żywności.
Wzrosły/zmalały pojemności poszczególnych hodowli, ich magazynów itp.
Wzrosły/zmalały pojemności poszczególnych hodowli, ich magazynów itp.