doswiadczenie

karseo

Re: doswiadczenie

Nieprzeczytany post autor: karseo »

oczywiscie na ture tyle bylo
karseo

zeby nie bylo to wszedzie mam full pracownikow i zwierza maja co jesc
stvoor

Nieprzeczytany post autor: stvoor »

Przeciez napisalem - przyrost nie byl ograniczony przez poziom gracza a teraz jest tak jak powinno byc od poczatku.
karseo

no to spoko niech tak bedzie tylko czasem czlowieka zastanawiaja zmiany a moze to spowodowane poziomem wiec spoko.Dobra robote robisz Stvoor.Widac,ze nie olewasz graczy,poprawiasz duzo bledow i odpisujesz.Tak trzymaj
karseo

6 przedsiebiorstw,w tym dwa na 5 poziomie,jeden na 4 i 2% na ture śmiechowe.Wystarczy spojrzec w ranking zeby sie domyslic,ze cos jest nie tak z expem.Przykładem moze być to,ze marekm w kilka tur nadgonił 10 lvli bo wczoraj wieczorem była różnica miedzy nami 10 lvli.Wyprzedzalem go 10 lvli a teraz bede w tyle bo expa nie nalicza jak wczoraj
errond

Nieprzeczytany post autor: errond »

To właściwie według jakiego wzoru się teraz dostaje doświadczenie? bo ja zdążyłem na dziewiędziesiąt parę procent zebrać 4 plony bez ruchu na expie. może nie przeczytałem gdzieś o jakichś zamianach ale z mojej wiedzy wynika że jest 12% z odebrania 100% plonu - kara za lvl.
stvoor

Nieprzeczytany post autor: stvoor »

12% za zebranie max plonow na 1. poziomie (max pracownikow przez caly okres uprawiania, 100% gleba, 0% szkodniki).

Na te 12% wpływ ma
- szkolenie specjalista - zwieksza plony o 25%, o tyle samo xp
- poziom uprawy - jezeli max plonow na 1. poziomie jest np 65 to zbierajac 130 na ktorymstam wyzszym poziomie uprawy mamy 12% razy 2
- zdrowie: 12% jest mnozone przez zdrowie_gracza/100 czyli przy zdrowiu 50% mamy polowe z 12%
- level: 12% jest mnozone przez (100-level_gracza)/100 czyli dla 40 levelu mamy 0.6 razy 12% czyli ok 7%
- jezeli plony wynosza 100, ale w magazynie jest tylko 20 miejsca to oznacza, ze zebralismy tylko 20

Suma tych wszystkich warunkow daje wynik XP za zebranie upraw.
karseo

a czy wyzszy poziom uprawy/hodowli ma wplyw na exp?Bo mam wrazenie,ze poziom uprawy/hodowli 1lvl czy 5lvl hodowli daje taki sam exp
errond

Nieprzeczytany post autor: errond »

zapomniałem że to nie odświeża expa nabiłem 5 lvli w tym czasieXD
karseo

rozbudowalem hodowle na 6 poziom zeby sprawdzic exp i zadnego przyrostu expa.Trzeba to dopracowac bo nie moze byc tak,ze 1lvl hodowli daje tyle samo expa co 6lvl