Wielku bug w grze

daga

Re: Wielku bug w grze

Nieprzeczytany post autor: daga »

Adminie , stracić powinie każdy , a nie tylko ci co kupili sztabki.

Ja i kilku innych graczy wydaliśmy prawie 20 mil. na sztabki , a ktoś kto nie ma sztabek , ma kasę i w każdej chwili może te sztabki kupić.
Jeżeli ma być sprawiedliwie , to nie można jednym zabrać sztabki , a innym umożliwić natychmiastowe kupienie 300 sztabek , bo to przecież sztabki decydują o wygranej.

Tak jak wcześniej powiedziałeś , każdy ma jakieś zaplecze , takie jak sobie zbudował i z tego ma się dorobić sztabek.
Ten kto ma 7000 000 i tak straci mniej niż są warte sztabki graczy na najwyższych poziomach.

Goldman ma rację zostawmy to tak jak jest.
merkurio

Nieprzeczytany post autor: merkurio »

Jeśli mogę coś zasugerować odnośnie wykorzystania błędu w grze przez niektórych graczy,
to proponuje aby Ci którzy są jeszcze w miarę uczciwi (wierzę że tacy jeszcze są) po prostu oddali łatwo zarobione
pieniądze. Ale czy ktoś będzie chętny? Do podjęcia takiej decyzji trzeba mieć charakter.
Więc?
tomi28pl

Nieprzeczytany post autor: tomi28pl »

No oki uczciwi oddadza.A nieuczciwi? Jak ich teraz znajdziesz? Uczciwy odda i bedzie w plecy a nieuczciwy bedzie zacieszal :)Zeby dalo sie wszystko latwo wyjasnic to nie byloby problemu :)
merkurio

To leży w gestii sumienia każdego z osobna, dlaczego martwisz się za innych?
Nie wierzę żeby każdy gracz który korzystał z łatwej kasy ją oddał,
ale ważne kto to zrobi.
daga

Nieprzeczytany post autor: daga »

Właśnie znowu odezwał się ten najuczciwszy , który jako jedyny został przyłapany na oszustwie .
I jeszcze do tego , dzień po tym jak błąd został usunięty , napisał na forum " Wielku bug w grze" , bo wiedział że już koniec nielegalnego dochodu.

Powiedz mi merkurio co ile godz. zakładasz lokatę, to Ci jeszcze podam inne szczegóły.

Nie ma żadnego dowodu na to że jeszcze ktokolwiek korzystał z tego błędu.
Mam już dosyć słuchania oszusta , który o sobie ciągle mówi że jest najuczciwszy , chciałam zostawić tą sprawę w spokoju z litości , ale sam się o to prosi żebym wszystko powiedziała.

Pewnie każdy pamięta jak tomi był na 6 miejscu i tam już obserwowałam jego dużo większy przypływ gotówki , niż jest to możliwe,ale nie miałam na to dowodów.

Oto moje zgłoszenie do Admina:

admin@e-conomica.pl
Data:
3 listopada 2012 13:50

Dzisiaj w nocy około godz. 00 zakończyła mi się lokata w banku ,i natychmiast założyłam następną. Pieniądze włożone na lokatę zostały odjęte z konta , ale tylko na chwilę ,bo po ponownym zalogowaniu pieniądze wróciły na konto i lokata też była.

Wylogowałam się żeby zresetować ranking graczy , bo nie mogłam uwierzyć że tomi28pl ma tak często o $500000 więcej.
Za pierwszym razem myślałam że nie włożył pieniędzy na lokatę , ale gdy po ok. 2 godz. przybyło mu znowu około $500000 , nie licząc zarobku z każdej tury , to zrozumiałam że już od dłuższego czasu oszukuje.

Dzisiaj o godz. 10.46 tomi28pl znowu miał o $500000 więcej i znowu nakupił sztabek.

O godz. 12 ,po założeniu lokaty znowu się wylogowałam i pieniądze wróciły na moje konto.

Gdyby to był przypadek , i tomi28pl , nie wiedział o tym to mogło by mu się to wydarzyć raz , a nie kilka razy na dzień.

Bardzo proszę o sprawdzenie tego incydentu i wyciągnięciu konsekwencji.

Proszę też o odjęcie z mojego konta równowartości 2 lokat .
merkurio

Rzeczywiście w ostatnich dniach dało się zauważyć że w rankingu, a w szczególności
w czółówce graczy następowały dosyć szybkie przetasowania i to w nienaturalnym tempie.
Zbyt szybki przyrost kasy, sztabek...nie będe się rozpisywał . Stvoor powinien wyciągnąć
odpowiednie konsekwencje co do"łatwego szmalu" aby reszta graczy nie czuła się oszukana
i miała równe = sprawiedliwe szanse na rywalizacje ze sobą.
Gra ta miała być realizowana w duchu fair play jak mniemam? więc niech taką pozostanie
ale nie tylko dla niektórych ale dla wszystkich.
tomi28pl

Nieprzeczytany post autor: tomi28pl »

A gdybym byl nieuczciwy to nie pisalbym dawno o tym ze Stvoorem o czym ty nie wiesz ze istnieje ten blad.Wiec troszke twoj kant ci nie wyszedl.Dziwne ze zauwazylas ten blad uzywajac go ladnych parenascie dni.JA sie zastanawialem skad ty to masz az doszedlem w koncu skad :)I myslalas ze uda ci sie to zataic.A jak zauwazylas ze u mnie przybylo jak probowalem to odrazu wiedzialas i napisalas do Admina myslac ze uchronisz sie przed prawda.JEstem i bylem zawsze uczciwy tu od poczatku istnienia tej gry.Stvoor to wie bo zna mnie nie od dzis.Dlatego prosze o wyzerowanie sztabek i kasy tobie i sobie.Czytaj uwaznie co pisze wczesniej dziecko.Chyba ze to za duza sztuka dla ciebie
stvoor

Nieprzeczytany post autor: stvoor »

Prosiłem o zachowanie pewnego poziomu kultury w wypowiedziach, nie pierwszy raz.
BAN tomi dla Ciebie na jakiś czas póki nie ochłoniesz, post Twój usunąłem.

Błąd zgłosiła daga w dniu wczorajszym, tomi napisał o nim na forum następnego dnia
kiedy błąd został już poprawiony i nie dało się już z niego korzystać.
Tyle w tym temacie.
goldman

Nieprzeczytany post autor: goldman »

Więc co się będzie działo z tymi sztabkami ?? ;>
mpknap

Nieprzeczytany post autor: mpknap »

to samo co w AmberGold ;) ?

Ciekaw jestem co Prezes wymyśli.