Spółki akcyjne - nowa formuła
Spółki akcyjne - nowa formuła
Testowo wprowadzone zostały spółki akcyjne w nowej formule względem tej działającej kiedyś.
Więcej informacji na ten temat można znaleźć w bilansie towarowym na dole strony.
http://e-conomica.pl/report.php#stocks
Jeżeli macie jakieś pytania o formułę działania spółek, opis jest niejasny lub macie dodatkowe pytania proszę zadawać je tutaj.
Więcej informacji na ten temat można znaleźć w bilansie towarowym na dole strony.
http://e-conomica.pl/report.php#stocks
Jeżeli macie jakieś pytania o formułę działania spółek, opis jest niejasny lub macie dodatkowe pytania proszę zadawać je tutaj.
Re: Spółki akcyjne - nowa formuła
Pytanie 1
Co oznacza spółka czy jest to cała produkcja danego gracza? Czy wszystkie działki mają być temu podpożądkowane? Nawiązuje do punktu:
- zużycie wszystkich towarów wymienionych w bilansie musi być większe od 0 (nie możesz w ramach spółki produkować towarów, które nie są w żaden sposób wykorzystywane)
Pytanie 2
Jest dosyć skomplikowane aby zrozumieć sposób działania wszystkiego w grze. Czy nie lepiej by było uprościć to graczom robiąc v przy każdym spełnionym punkcie (najlepiej opis wstawić w znaku zapytania obok czegoś, co nie jest spełnione). Zazwyczaj ludziom zaganianym i spędzającym trochę czasu przed komputerem oraz dzieciom nierozgarniętym nie chce się dociekać jak do czego dojść - czym łatwiejsza formuła tym lepiej. Nawet jakby to nie zbyt wielkiego sensu.
Pytanie 3
Dałoby radę wprowadzić troszkę życia do gry (jak coś się rusza to zawsze jest raźniej) np. wrzucając uśmieszki przy pełnym magazynie zbiorów/braku pracowników/ braku surowców itp.
c.d.n. chyba?
Co oznacza spółka czy jest to cała produkcja danego gracza? Czy wszystkie działki mają być temu podpożądkowane? Nawiązuje do punktu:
- zużycie wszystkich towarów wymienionych w bilansie musi być większe od 0 (nie możesz w ramach spółki produkować towarów, które nie są w żaden sposób wykorzystywane)
Pytanie 2
Jest dosyć skomplikowane aby zrozumieć sposób działania wszystkiego w grze. Czy nie lepiej by było uprościć to graczom robiąc v przy każdym spełnionym punkcie (najlepiej opis wstawić w znaku zapytania obok czegoś, co nie jest spełnione). Zazwyczaj ludziom zaganianym i spędzającym trochę czasu przed komputerem oraz dzieciom nierozgarniętym nie chce się dociekać jak do czego dojść - czym łatwiejsza formuła tym lepiej. Nawet jakby to nie zbyt wielkiego sensu.
Pytanie 3
Dałoby radę wprowadzić troszkę życia do gry (jak coś się rusza to zawsze jest raźniej) np. wrzucając uśmieszki przy pełnym magazynie zbiorów/braku pracowników/ braku surowców itp.
c.d.n. chyba?
Wszystkie dzialki nieuslugowe zatrudniajace pracownikow. Jezeli chcesz, aby jakas dzialka nie wchodzila w struktury spolki (bo na przyklad produkuje salate, a Ty nie masz juz miejsca w posiadanych biznesach handlowych na wlaczenie ja do asortymentu, tymczasem jej obecnosc w bilansie towarowym powoduje niemoznosc zalozenia spolki z powodu niespelnienia warunku "wykorzystanie kazdego towaru wieksze od 0) nie zatrudniaj w niej pracownikow, przynajmniej w czasie, gdy chcesz zalozyc spolkenoes pisze:Pytanie 1
Co oznacza spółka czy jest to cała produkcja danego gracza? Czy wszystkie działki mają być temu podpożądkowane?
Nawiązuje do punktu:
To jest do zrobieniaPytanie 2
Pomysle nad tymPytanie 3
c.d.n. chyba?
1. podstawą uczestnictwa w spółce jest posiadanie zarządcy??
2. Produkować to ja mogę znacznie więcej ale podatek od działek poza miastem jest zbyt duży, posiadając 33 podatek 9400 za każdą działkę, a za 36 działek podatek już wynosi 24000, przy kosztach zatrudnienia to b. dużo zwłaszcza że pobierany jest 2 razy na dobę
2. Produkować to ja mogę znacznie więcej ale podatek od działek poza miastem jest zbyt duży, posiadając 33 podatek 9400 za każdą działkę, a za 36 działek podatek już wynosi 24000, przy kosztach zatrudnienia to b. dużo zwłaszcza że pobierany jest 2 razy na dobę
Nie rozumiem, Zarządca w biznesach, które wejdą w struktury spółki to jeden z wymogów, które muszą być spełnioneezotyriusz pisze:1. podstawą uczestnictwa w spółce jest posiadanie zarządcy??
1. Podnieś swój poziom gracza2. Produkować to ja mogę znacznie więcej ale podatek od działek poza miastem jest zbyt duży, posiadając 33 podatek 9400 za każdą działkę, a za 36 działek podatek już wynosi 24000, przy kosztach zatrudnienia to b. dużo zwłaszcza że pobierany jest 2 razy na dobę
2. Zrób szkolenie obniżające podatki
3. Jeżeli masz ten sam rodzaj biznesu na dwóch działkach rozbuduj go na jednej i zlikwiduj na drugiej, mniejsza ilość działek to mniejsze podatki
4. Załóż spółkę - Twoje działki wejdą w struktury spółki i zmniejszą płacone przez Ciebie podatki za pozostałe posiadane działki
1 mozolnie podnoszę poziom
2 każda działka produkuje inny asortyment
3 mam szkolenie które zmniejsza koszt podatków
może by tak kopalnię węgla, szyb naftowy, i te wytwórnie sub punktów przenieść na inne działki żeby wypiąć je z podatków od dzialek poza miastem
może by tak kopalnię węgla, szyb naftowy, i te wytwórnie sub punktów przenieść na inne działki żeby wypiąć je z podatków od dzialek poza miastem
Świetnie, powodzenia, ale ten wątek dotyczy czego innego.ezotyriusz pisze:1 mozolnie podnoszę poziom
PS. Patrz punkt 4.
wiem wiem że ten wątek nie w tym miejscu ale tylko jeszcze coś
obecnie mam 33 działki i za każda płacę 9419 podatku dokupię kolejną (34) żeby zwiększyć asortyment i podatek od każdej wzrasta do 14129 a przy następnej (35) i podatek wynosi 21194, mam szkolenie księgowości
A co do spółek akcyjnych to lepiej samemu sobie wyprodukować i sprzedać we własnym sklepie koszt utrzymania działki w mieście to w moim przypadku 85 przy jedenastu działkach spokojnie zwróci się koszt zatrudnienia pracowników
Wymogi żeby móc brać udział w spółkach akcyjnych są b. wygórowane wymaga potężnych inwestycji (energia, logistyka, centrum rolnicze)
nadprodukcję można spokojnie z dużym zyskiem sprzedać na giełdzie albo warzywniak jeszcze jeden w mieście postawić
obecnie mam 33 działki i za każda płacę 9419 podatku dokupię kolejną (34) żeby zwiększyć asortyment i podatek od każdej wzrasta do 14129 a przy następnej (35) i podatek wynosi 21194, mam szkolenie księgowości
A co do spółek akcyjnych to lepiej samemu sobie wyprodukować i sprzedać we własnym sklepie koszt utrzymania działki w mieście to w moim przypadku 85 przy jedenastu działkach spokojnie zwróci się koszt zatrudnienia pracowników
Wymogi żeby móc brać udział w spółkach akcyjnych są b. wygórowane wymaga potężnych inwestycji (energia, logistyka, centrum rolnicze)
nadprodukcję można spokojnie z dużym zyskiem sprzedać na giełdzie albo warzywniak jeszcze jeden w mieście postawić
Sklepy także wchodzą w struktury spółki przy jej zakładaniu i przynoszą dochody na takich samych zasadach.ezotyriusz pisze: A co do spółek akcyjnych to lepiej samemu sobie wyprodukować i sprzedać we własnym sklepie
nie można wejść do spółki z 3 lub 4 produktami produkowanymi ponad zapotrzebowanie?
żeby założyć spółkę wszystkie biznesy muszą produkować ponad 100%?
żeby założyć spółkę wszystkie biznesy muszą produkować ponad 100%?