Znikające zbiory.
Znikające zbiory.
Proszę o wyjaśnienie dalszych losów zbiorów pomarańczy, oraz cytryn. W komunikatach odnotowane jest: „2013-06-05 03:15 Z pracy w Twoim biznesie zwolniło się 96 osób „ i w tym czasie nastąpiło zbieranie plonów.Dotyczy to trzech działek :ID1065, ID1258, ID1066. Zbiory jabłek były w magazynie w sadzie, i tu mam pytanie: dlaczego nie w magazynie głównym, skoro zarządca miał wszystkie potrzebne do tego narzędzia a magazyn był pusty.? Natomiast dwóch pozostałych zbiorów nie było wcale. Co do zbioru pomarańczy to zauważyłam już wczoraj że zniknęły w nie wiadomo jaki sposób, ale nie byłam pewna więc nie interweniowałam, teraz jestem już tego pewna, więc proszę o wyjaśnienie.
Re: Znikające zbiory.
Zarzadca nie przenosi do glownego jezeli nie ma takiej potrzeby tj inny biznes (z zarzadca) nie wymaga towaru lub potrzebne jest miejsce na nowe plony.
Pozstalych zbiorow nie bylo bo nie bylo zarzadcy, nie bylo subpunktow rolniczych co spowodowalo zjedzenie ich przez szkodniki, wiecej w pomocy
Pozstalych zbiorow nie bylo bo nie bylo zarzadcy, nie bylo subpunktow rolniczych co spowodowalo zjedzenie ich przez szkodniki, wiecej w pomocy
Otóż nie panie adminie. Subpunkty były i są aż za dużo na moje potrzeby, zarządca też był włączony i żadne szkodniki zbiorów nie zeżarły, ponieważ zbiory były zebrane, czego dowodem jest bilans energii-subpunkty obsiewania/zbierania, z godziny 3:18, wystarczyło tylko na to spojrzeć aby wiedzieć że plony zostały zebrane, a nie zeżarte przez szkodniki. mnie chodzi tylko co dalej z nimi się stało.
2013-06-05 03:18 -1 7 Sad pomarańczowy (ID 1258) Zebranie plonów
2013-06-05 03:18 -1 8 Sad cytrynowy (ID 1066) Zebranie plonów
2013-06-05 03:18 -1 9 Sad jabłkowy (ID 1065) Zebranie plonów.
Tak myślałam że padnie taka wymijająca odpowiedź, zwalająca winę na gracza, w tym przypadku na mnie i szkodniki a nie rzetelne sprawdzenie stanu rzeczy o których pisałam. Pytam więc po co jest to forum i dział zgłaszania błędów i usterek, skoro stvorca nie lubi słyszeć nawet o jakichkolwiek błędach w swojej grze
2013-06-05 03:18 -1 7 Sad pomarańczowy (ID 1258) Zebranie plonów
2013-06-05 03:18 -1 8 Sad cytrynowy (ID 1066) Zebranie plonów
2013-06-05 03:18 -1 9 Sad jabłkowy (ID 1065) Zebranie plonów.
Tak myślałam że padnie taka wymijająca odpowiedź, zwalająca winę na gracza, w tym przypadku na mnie i szkodniki a nie rzetelne sprawdzenie stanu rzeczy o których pisałam. Pytam więc po co jest to forum i dział zgłaszania błędów i usterek, skoro stvorca nie lubi słyszeć nawet o jakichkolwiek błędach w swojej grze
I znowu to samo. Cały plon 600% zbioru pomarańczy, przed chwilą dosłownie został zebrany z pola przez asystenta i zniknął. Nie wiem jak to rozumieć, ale nie podoba mi się to i ostatni już raz zgłaszam ten błąd, bo zaczynam mieć już tego dosyć.
Teraz właśnie sama bez pomocy zarządcy zebrałam plony z działek ID1258 oraz ID1066 i plony również znikły jak poprzednio. Jeżeli to jest normalne i zamiast wyjaśnień, traktuje się mnie jak ignoranta, to ja bardzo przepraszam że zawracam komuś głowę, kto o błędach nie chce słyszeć.
Z pomocy:
Wpływ na plony ma ilość pracowników w biznesie przez cały okres wegetacji roślin, a nie tylko w momencie obsiewania czy zbierania plonów.
Tymczasem w obu wskazanych przez pania przypadkach srednia liczba pracownikow przez okres uprawy sadow wynosila wg logów ZERO
Wpływ na plony ma ilość pracowników w biznesie przez cały okres wegetacji roślin, a nie tylko w momencie obsiewania czy zbierania plonów.
Tymczasem w obu wskazanych przez pania przypadkach srednia liczba pracownikow przez okres uprawy sadow wynosila wg logów ZERO
Dodam jeszcze, że postęp uprawy czy sadu zawsze idzie do przodu - nawet jak w biznesie nie ma energii do działania.
Tyle tylko, że jak nie ma energii liczba pracownikow nawet jezeli sa zatrudnieni nie jest wliczana do sredniej przez wszystkie tury, gdy biznes nie mial energii. NAWET WIEC majac zatrudnionych pracownikow i gdy postep uprawy jest widoczne plony moga wyniesc 0 poniewaz przez caly okres uprawy biznes nie mial energii.
Tyle tylko, że jak nie ma energii liczba pracownikow nawet jezeli sa zatrudnieni nie jest wliczana do sredniej przez wszystkie tury, gdy biznes nie mial energii. NAWET WIEC majac zatrudnionych pracownikow i gdy postep uprawy jest widoczne plony moga wyniesc 0 poniewaz przez caly okres uprawy biznes nie mial energii.
Nie wiem na czyje logi pan patrzył, ale pracownicy działek, których dotyczy ta sprawa pracowali do godz 10:40, a wszystko to miało miejsce w godz. między 3:30, czyli w godzinach pracy jednej załogi. Dlaczego pan kłamie? Wystarczy sprawdzić komunikaty na stronie głównej gry gdzie jest napisane jak byk o której godzinie pracownicy opuścili swoje działki, wystarczy spojrzeć w tabelę bilansów, gdzie pisze jak , nie będę się powtarzać, o której nastąpiły zbiory z poszczególnych działek, gdzie pisze również że energii nie mogło zabraknąć, ponieważ wytwarzam więcej niż potrzeba i nawet nie oto tu chodzi. Jeszcze raz powtarzam: osobiście zebrałam zbiory z pola, przy pełnej obsadzie pracowników. Zbiory zebrałam z pola i zamiast do magazynu na działce trafiły nie wiadomo gdzie. Czy to takie trudne aby to zrozumieć? Tyle czasu usiłuję dociec gdzie trafiły moje zbiory, skoro nie ma ich u mnie. Z tego widać że nie spojrzał pan nawet na tabelę bilansów, tylko gdyba pan, co mogło by być gdyby to itd. Nie wiem jaki jest cel tych pokrętnych pana wypowiedzi, bo na pewno nie wyjaśnienie sprawy. Udało się za to panu skutecznie zniechęcić mnie do dalszej gry, gdyż gra powinna bawić a nie denerwować.
.
.
Sugeruje przed zebraniem plonów zerknąć na pozycję SYMULOWANY PLON.
Jeżeli zebrane plony się z nim nie pokryją może pani twierdzić, że jest to błąd gry.
Mamy kilka tysięcy graczy i jakoś innym plony nie znikają.
Prosze zebrać plon ręcznie gdy przyjdzie czas - jeżeli nie będzie się zgadzalo pokażę pani co było w logach.
Jeżeli zebrane plony się z nim nie pokryją może pani twierdzić, że jest to błąd gry.
Mamy kilka tysięcy graczy i jakoś innym plony nie znikają.
Prosze zebrać plon ręcznie gdy przyjdzie czas - jeżeli nie będzie się zgadzalo pokażę pani co było w logach.
@gerda
Zerknij jeszcze w bilansach czy czasem nie miałeś takiej sytuacji. Zatrudniasz pracowników na pewien czas, magazyny też masz na pewnym poziomie (np. pracownicy na 8h, magazyny na 4h czyli pełne zbiory powinny być co 4h). Ale...masz uruchomionego zarządcę biznesów i w sklepach i w rolnictwie(czy innym biznesie dostarczającym produkty do sklepu). Wtedy jeśli sklep będzie potrzebował produktów to zarządca zwinie je z upraw wcześniej i przeniesie do sklepu. Dlatego potem może być tak że patrzysz w momencie, gdy powinny być uprawy na 100%, a jest mniej i powodem może być zarządca, który wziął je do sklepu.
Właśnie ja rano tak patrzę i coś mało mam w magazynie, ale w bilansach to za dużo czasu żeby to znaleźć. Włączyłem uprawy i potem patrze dochodzą 4h a tu zamiast zbiór do 400% się zbliżać to poniżej 300 jest. Popatrzyłem w bilansy i faktycznie powodem był zarządca, który zebrał zanim był max plon 400%.
Czy w nocy była taka sama sytuacja to nie mam pojęcia, bo przypadkiem spałem
Zerknij jeszcze w bilansach czy czasem nie miałeś takiej sytuacji. Zatrudniasz pracowników na pewien czas, magazyny też masz na pewnym poziomie (np. pracownicy na 8h, magazyny na 4h czyli pełne zbiory powinny być co 4h). Ale...masz uruchomionego zarządcę biznesów i w sklepach i w rolnictwie(czy innym biznesie dostarczającym produkty do sklepu). Wtedy jeśli sklep będzie potrzebował produktów to zarządca zwinie je z upraw wcześniej i przeniesie do sklepu. Dlatego potem może być tak że patrzysz w momencie, gdy powinny być uprawy na 100%, a jest mniej i powodem może być zarządca, który wziął je do sklepu.
Właśnie ja rano tak patrzę i coś mało mam w magazynie, ale w bilansach to za dużo czasu żeby to znaleźć. Włączyłem uprawy i potem patrze dochodzą 4h a tu zamiast zbiór do 400% się zbliżać to poniżej 300 jest. Popatrzyłem w bilansy i faktycznie powodem był zarządca, który zebrał zanim był max plon 400%.
Czy w nocy była taka sama sytuacja to nie mam pojęcia, bo przypadkiem spałem