Spółka - dochody

ttt

Spółka - dochody

Nieprzeczytany post autor: ttt »

Założyłem właśnie spółkę i dochody są niższe od tych, które obliczyłem (zakładając, że nie popełniłem błędów w obliczeniach ;)).
Na godzinę mniejsze są o wpływy z budynków specjalnych, a właściwie brak tych wpływów uwzględnionych w dochodach/h. Proszę o sprawdzenie tego.
stvoor

Re: Spółka - dochody

Nieprzeczytany post autor: stvoor »

musiałeś się pomylić.
Miałeś wszystkie obliczenia widoczne przy zakładaniu spółki.
ttt

Tak, tak, zrobiłem sobie screena i wedle tego co tam było to jest ok:
Przychody/h: 28312,8
Koszty/h: 23737,41
Zysk/h: 4575,39

A wedle tego co sobie wszystko wcześniej zanotowałem to:
przychody na turę ze sklepów: 372,8; 371,2; 366,4; 364,4; 364,8; 360 = 2199,6 * 12 = 26395,2/h
z budynków specjalnych: 2elektrownie (2*10*20)*12=4800
i to już jest więcej niż wyszło przy zakładaniu spółki, a logistyka, a rolnictwo, które kolo1400/h.

A jeśli ja faktycznie coś źle liczę, to będę wdzięczny za uświadomienie i nauczę się na przyszłość :P
stvoor

Postaram się to sprawdzić, ale to będę mógł zrobić dopiero jak zostanie założona kolejna spółka.
Póki co napisz czy z tego screena koszty się zgadzają tzn koszt pracowników + podatki + nadwyżka produkcji.
ttt

Na admin@e-economica.pl prześlę do godziny moje całe wyliczenia.
stvoor

Ten mail jest niewłaściwy, po @ powinno być inaczej, ale nie wklejaj na forum, nie ulatwiaj robotom spamującym.

Przed chwilą lukasenkov zalozyl spolke, wszystkie obliczenia co do budynków specjalnych i sklepów się zgadzają więc u Ciebie też musiały.
ttt

To przez wiadomość Ci podeślę, bo nurtuje mnie to i po prostu chciałbym być pewien, że zysk generowany przez spółkę jest taki jak ma być. A jeśli nie zgadza się z moimi wyliczeniami to dlaczego. Gdzie się pomyliłem.
stvoor

Wszystkie Twoje obliczenia były bardzo dokładne i na ich podstawie i na podstawie tego co miałem w bazie danych doszedłem do rozwiązania.
Mianowicie w sprzedaży w sklepach nie była uwzględniona marża 20%, która naturalnie występuje w działalności "pozaspółkowej".
Efekt był taki, że zyski spółek były takie jakby towary wyprodukowały i sprzedały po cenie równowagi.
Ponieważ mam w bazie tylko pole zysk do którego wchodzą zyski ze sklepów i elektrowni, a marżą objęte są tylko zyski ze sklepów
skoryguje przychody wszystkich spółek o 15% w górę (gdyby to były tylko sklepy mógłbym skorygować o 20%, ale muszę to zrobić szacunkowo bez uwzględnienia zysków z budynków specjalnych, trochę niestety na oko).
stvoor

Wszystkie zlecenia sprzedaży zostały anulowane w związku ze zmianą współczynników c/z, właściciele będą mogli je wystawić ponownie z żądanym c/z
ttt

Czyli przydało się moje liczenie na coś 8-) Dzięki za korektę.