Dziwne przychody

noes

Dziwne przychody

Nieprzeczytany post autor: noes »

Tak się zastanawiałem jak u gracza dredzior powstała taka olbrzymia fortuna w kilka dni.
Doszedłem do wniosku, że musi być u niego błąd.
Co godzinę dostaje 2 000 000$ tylko z kąd?? Przecież na giełdzie wszystkie akcje 100% dają dochód 262 000$ (a ja mam ok 30%)
Spisałem kilka stanów konta
11:10 ---- 2 278 276
11:16 ---- 2 284 998
12:02 ---- 2 336 805
12:06 ---- 4 296 663
dredzior

Re: Dziwne przychody

Nieprzeczytany post autor: dredzior »

Napewno to nie jest blad tylko legalny zarobek :) Zreszta Stvoor sam moze sie wypowiedziec sprawdzajac mnie ze uczciwie zarabiam :) A w jaki sposob to juz tajemnica :)
ttt

Nieprzeczytany post autor: ttt »

Szczerze mówiąc też dziwi mnie to od dłuższego czasu i analizowałem to na różne sposoby.
Masz możliwość budowy kopalni, obiektów handlowych, szpitala i uniwersytetu. Biorąc pod uwagę to, że jest ograniczenie w sprzedaży to na węglu i ropie biznesu nie robisz. Choćbyś miał 25 obiektów handlowych bez upraw to z nich taki zysk też nie wyjdzie w godzinę. Masz wysoki poziom więc dużo możesz w lokatę włożyć, ale to też nie taka suma. Szpitale czy uniwersytet - choćbyś miał po 10 każdego na 50 poziomie każdy to byłoby sumując 1000 poziomów * uśredniając 350/h = 350 000$. Ale z tych biznesów tech chyba przychody co turę. A jakbyś skupował produkty, które drożeją i sprzedawał później to jest ograniczenie ilościowe i choćbyś każdy produkt miał to, który poszedł w górę to nie wyjdzie taki zysk. Że tak powiem za chiny ludowe.
ttt

Cóż, pozostaje mieć nadzieję, że gra toczy się w uczciwym tonie. Może mnie oświeci jak z tego co możesz mieć da się robić 2mln co godzinę.
ttt

Przyszedł mi tylko jeden pomysł do głowy jak takie zyski mogą powstać - oczywiście nie oskarżam i nie twierdzę, że tak robisz, a dzielę się tym co mi przyszło do głowy - czyli spekulacje akcjami. Sprzedawanie ze współczynnikiem 5 a skupowanie po 1 i tak w kółko we współpracy z kilkoma innymi kontami dałoby się takie coś zrobić.
stvoor

Nieprzeczytany post autor: stvoor »

Wszystko gra :)
ttt

yhy