Obiekty handlowe asortyment
Obiekty handlowe asortyment
Jaki jest algorytm (sposób) doboru ilości towaru w asortymencie obiektów handlowych?
Chodzi mi o to czy przykładowo sprzedając ser żółty jego zapotrzebowanie w jednostce zawsze jest 5 sztuk? Czy to jest uzależnione od jakiś czynników?
W kiedyś poruszanym temacie była wzmianka że odległość obiektu od centrum ma jakiś wpływ na pojemność magazynu czyli i asortyment.
Chodzi mi o to czy przykładowo sprzedając ser żółty jego zapotrzebowanie w jednostce zawsze jest 5 sztuk? Czy to jest uzależnione od jakiś czynników?
W kiedyś poruszanym temacie była wzmianka że odległość obiektu od centrum ma jakiś wpływ na pojemność magazynu czyli i asortyment.
Re: Obiekty handlowe asortyment
Co do sera to jest 5 * pojemność magazynowa JZ
Wejdź sobie w "magazyn" i potem z "Pokaż JZ dla biznesu / Kup półprodukty/asortyment dla biznesu" wybierz biznes handlowy, który chcesz sprawdzić. W kolumnie "x sztuk" masz podaną ilość danego produkty na 1 JZ.
To samo masz też podane, gdy wejdziesz w biznes handlowy -> zmień asortyment.
Wejdź sobie w "magazyn" i potem z "Pokaż JZ dla biznesu / Kup półprodukty/asortyment dla biznesu" wybierz biznes handlowy, który chcesz sprawdzić. W kolumnie "x sztuk" masz podaną ilość danego produkty na 1 JZ.
To samo masz też podane, gdy wejdziesz w biznes handlowy -> zmień asortyment.
Ok tyle to i ja wiem ale chodzi mi o to w jaki sposób dobierane są ilości towarów. Przykładowo w jz cena równowagi/100 czy jak i czy te ilości są stałe czy istnieje możliwość zmiany ręcznie bądź na skutek czynników zewnętrznych.
Dobierana ilość towaru do sklepu? Że np 500 jednostek czegoś, a nie 600?
tak dobierane ilości towaru do obiektu handlowego. szczerze bardziej oczekuje odpowiedzi stvoora
Może się doczekasz, a tymczasem...
Przecież każdy sklep ma określoną podaż i ilość towaru potrzebna do sklepu to jest wielkość podaży na jeden produkt przez cena bazowa.
Przecież każdy sklep ma określoną podaż i ilość towaru potrzebna do sklepu to jest wielkość podaży na jeden produkt przez cena bazowa.
Mniej więcej (podaż sklepu/ilość towarów)/cena bazowa konkretnego towaru