Zakladanie spolek...
Zakladanie spolek...
Witam.
Chcialem zapytac o zakladanie spolek.
Chodzi o to, ze co bym nie kombinowal, to przy probie zalozenia wychodzi mi strata ze spolki zamiast zysku.
Co robie nie tak?
Moze ktos moglby rzucic jakas podpowiedz jak powinno sie rozwijac w miare skutecznie?
Pozdrawiam
Chcialem zapytac o zakladanie spolek.
Chodzi o to, ze co bym nie kombinowal, to przy probie zalozenia wychodzi mi strata ze spolki zamiast zysku.
Co robie nie tak?
Moze ktos moglby rzucic jakas podpowiedz jak powinno sie rozwijac w miare skutecznie?
Pozdrawiam
Re: Zakladanie spolek...
Widze, ze niewiele sie dzieje na tym forum, to pewnie i w grze nie za bardzo jest ruch, ale poniewaz zaciekawila mnie ta gra, to moze ktos moglby cos podpowiedziec?
Przeczytalem poradniki i posty z forum, ale nadal stoje w miejscu w kwesti zakladanie spolek...
pozdrawiam
Przeczytalem poradniki i posty z forum, ale nadal stoje w miejscu w kwesti zakladanie spolek...
pozdrawiam
Najlepiej rozbudować magazyny biznesów wtedy niweluje się koszty transportu i w przypadku upraw koszt centrum rolniczego.
Do tego można dodać nabijanie poziomu im wyższy tym mniej energii potrzeba do zasilenia biznesów (spadek poboru liczy się co 5 poziomów).
Ogólnie w tej edycji jakoś wysoko są koszty zatrudnienia pracowników i utrzymują się na podobnym poziomie. Przez co taka sytuacja.
Ewentualna opcja to "przebranżowić się" i poszukać biznesów które zatrudniają najtaniej pracowników to ma główny wpływ na rentowność spółki.
Do tego można dodać nabijanie poziomu im wyższy tym mniej energii potrzeba do zasilenia biznesów (spadek poboru liczy się co 5 poziomów).
Ogólnie w tej edycji jakoś wysoko są koszty zatrudnienia pracowników i utrzymują się na podobnym poziomie. Przez co taka sytuacja.
Ewentualna opcja to "przebranżowić się" i poszukać biznesów które zatrudniają najtaniej pracowników to ma główny wpływ na rentowność spółki.
a jeśli można dodać: w jaki sposób włącza sie nabijanie poziomów?
zbieranie plonów ze spółek, leczenie innych w szpitalu itp czynności, które zwiększają doświadczenie gracza
Tak właśnie robię, ale jak koledzy mam ciągle spółkę na minus więc nie mogę założyć.
Czemu jest taka marża na minus, skoro wszystkie 4 towary są z odchyleniem dodatnim od ceny równowagi?
To jakiś błąd gry czy czegoś nie rozumiem?
obiekt handlowy sprzedaje po cenie równowagi czyli 0%, jeżeli coś jest warte więcej to marża jest niższaxerox pisze:Czemu jest taka marża na minus, skoro wszystkie 4 towary są z odchyleniem dodatnim od ceny równowagi?
Czemu mogę sprzedać na giełdzie towary które są po np. "200% odchylenia od ceny równowagi" a w sklepie muszę je sprzedać po cenie równowagi, chociaż na giełdzie są dużo droższe? Proszę o wyjaśnienie tej kwestii. To nie jest błąd gry?