Wskazówka: pracujcie w zawodzie!

stvoor

Wskazówka: pracujcie w zawodzie!

Nieprzeczytany post autor: stvoor »

Każdy biznes przynosi zysk około 240$ na godzinę (12 tur) przy pensji pracowników wynoszącej 50$(!)
/bez uwzglednienia bonusow ze szkoleń, premii zawodowej i rozbudowy biznesów na wyzsze poziomy/
Przy wyższej pensji pracowników odpowiednio mniej aż do granicy opłacalności zatrudniania gdzie zysk wynosi ZERO.

Przy obecnych pensjach pracowników właściwie w każdym biznesie NIE OPŁACA SIĘ ZATRUDNIAĆ PRACOWNIKÓW

Po co zatrudniac ludzi w rolnictwie, usługach czy gdziekolwiek indziej, skoro PRACUJĄC W ZAWODZIE mozna zarobic 350$ na turę,
a na dwoch etatach 700$. To daje 3500-7000$ na godzinę - zadne uprawy czy biznesy (w wiekszosci przypadków) nie dadza takich zyskow.

Rolnictwo pensja: 321$, granica oplacalnosci: 320$, potencjalne zyski: mniejsze od zera - to oznacza straty.
Nie opłaca się zatrudniac nigdzie tam, ze gdzie penska przekracza granicę opłacalności zatrudniania!

Mamy rynek pracownika i to jest czas zeby PODEJMOWAC PRACĘ, a nie zatrudniac ludzi.
W tej grze nie trzeba prowadzic upraw czy biznesow jezeli nie jest na to czas.
Kto tego nie rozumie to ta gra nie jest dla niego ;)

Pisze tego posta, bo widze mocne nawisy ofert pracy po mega atrakcyjnych pensjach i brak chetnych do pracy.
Widze zatrudnianie ludzi tam gdzie jest to nieoplacalne - elementarny brak zrozumienia zasad e-konomii :)
karseo

Re: Wskazówka: pracujcie w zawodzie!

Nieprzeczytany post autor: karseo »

czy są juz te mikropunkty za prace ?
karseo

Nieprzeczytany post autor: karseo »

i czy jak mam kurs,ze moge wziac 2 prace naraz to czy moge isc do pracy jako wykladowca 2 razy w jednej turze,czy to muszą być 2 różne zawody?
stvoor

Mozesz isc 2x w jednym zawodzie.

Mikropunkty sa juz notowane dla graczy, ale jeszcze nie maja wplywu na zyski z biznesow (algorytm w trakcie realizacji).
aina78

Nieprzeczytany post autor: aina78 »

a mozna zwolnic pracownika ? ;)
beck

Nieprzeczytany post autor: beck »

nasz admin to "buk" ekonomi. szacun
jafarek

Nieprzeczytany post autor: jafarek »

To kiedy skończy się krajzis i zacznie rak mlekiem i miodem płynący... Mam ferme i Biedronkę (delikatesy się znaczy) i chętnie dąłbym pracę innym...
swierszcz

Nieprzeczytany post autor: swierszcz »

jak to jest pracuje w zawodzie kupiłem działke posadziłem tam pszenice a doświadczenie mi nie rośnie.. co jeszcze musze zrobić żeby zacząło rosnąć?
stvoor

Zaczac zbierac plony
aina78

Nieprzeczytany post autor: aina78 »

po co zbierac plony jak nikt ich nie kupuje, czyzbysmy mieli nadprodukcje?