O cenach decyduje konstrukcja rynku.
Biały ser drożeje a śmietana tanieje bo rynek w programie potrzebuje więcej sera.
Wystarczy zamienić makaron /umownie/ dwujajeczny na czterojajeczny. Przepis na pierogi,naleśniki i lepszą jajecznicę a jaja pójdą w górę.Może majonezy z 10 jaj do sklepów niezbędne w restauracjach ?
Warto,żeby gra imitowała prawdziwy rynek.
Ser biały i śmietana
Re: Ser biały i śmietana
Jajka to tylko przykład.
Można ustalić paczkę do ubojni 1 krowa 3 świnie i 10 kur a cena jajek wzrośnie.
Chodzi o zbliżenie relacji do rynkowych.
Co kosztowało na prawdziwym rynku 1 grosz.Który producent się tak pomylił.
U mnie na podwórku kura potrzebuje zjeść 2 razy więcej pszenicy,żeby znieść jajko.
To jest błąd programu tak jak na początku kury po 909$
A blokowanie magazynów cenami równowagi to już profesor Kołotko na którego myśl zakwitają fiołki na stokach Wezuwiusza.
Można ustalić paczkę do ubojni 1 krowa 3 świnie i 10 kur a cena jajek wzrośnie.
Chodzi o zbliżenie relacji do rynkowych.
Co kosztowało na prawdziwym rynku 1 grosz.Który producent się tak pomylił.
U mnie na podwórku kura potrzebuje zjeść 2 razy więcej pszenicy,żeby znieść jajko.
To jest błąd programu tak jak na początku kury po 909$
A blokowanie magazynów cenami równowagi to już profesor Kołotko na którego myśl zakwitają fiołki na stokach Wezuwiusza.
To gracze generują popyt na ser poprzez swoje biznesy handlowe i gastronomiczne i to gracze tworza rynek, a nie "kontrukcja rynku".Biały ser drożeje a śmietana tanieje bo rynek w programie potrzebuje więcej sera.
Jak srednia cena transakcji jajek bedzie wyzsza niz 0,02 to cena jajek pojdzie w gore, sekret taki... rynkowydo jajek stvoora nie przekonasz mają być po 1 grosz i basta
Ten producent to jafarek i marekm swojego czasu r0bson ale chyba zrozumiłCo kosztowało na prawdziwym rynku 1 grosz.Który producent się tak pomylił.
To nie jest blad programu i dyskusje na ten temat sa bezcelowe. W kolko walkujecie to samo jajka i jajka.
Jestes taki cwany wymysl lepszy sposób profesorku. Ja zrobilem to najlepiej jak umialem.A blokowanie magazynów cenami równowagi to już profesor Kołotko na którego myśl zakwitają fiołki na stokach Wezuwiusza.
Skoro jednak uwazasz, ze objetosc jajek i waga spada wraz z cena no to faktycznie ktos z nas sie myli
Moze krowa powinna w magazynie zajmowac tyle miejsca co jajko - podejscie ilosciowe, to wole jednak podejscie wartosciowe.
Niestety nie pójdą bo je blokujesz widłami... no chyba że za tygodni parę...stvoor pisze:Jak srednia cena transakcji jajek bedzie wyzsza niz 0,02 to cena jajek pojdzie w gore, sekret taki...
Ty nadal nie rozumiesz, a mi sie znudzilo juz tlumaczyc wiec napisze ostatni raz:
Jak srednia cena transakcji jajek bedzie wyzsza niz 0,02 to cena jajek pojdzie w gore
Widly nie maja tu nic do rzeczy, bo koncza sie na 0.03 wiec srednia moze byc wyzsza niz 0.02, a gdy wzrosnie srednia widly sie przesuna
Jak srednia cena transakcji jajek bedzie wyzsza niz 0,02 to cena jajek pojdzie w gore
Widly nie maja tu nic do rzeczy, bo koncza sie na 0.03 wiec srednia moze byc wyzsza niz 0.02, a gdy wzrosnie srednia widly sie przesuna