znikająca kasa i doświadczenie

aaadam

znikająca kasa i doświadczenie

Nieprzeczytany post autor: aaadam »

Opiszę po raz kolejny problem, który zauważyłem już wcześniej:

Gram na laptopie, mam otwartą przeglądarkę i kiedy kończę grę nie zamykam przeglądarki tylko laptopa. Po otwarciu laptopa przeglądarka jest aktywna, jestem dalej zalogowany w grze, wpisuję antyspam i gram dalej. Ot lenistwo.

Wcześniej skarżyłem się na utratę znacznej części kasy oraz doświadczenia podczas wystąpienia błędu ze szpitalem. Nie uzyskałem satysfakcjonującej odpowiedzi ponieważ jeszcze nie wiedziałem dokładnie o okolicznościach jego wystąpienia. Teraz już wiem dokładnie jak to się dzieje. Dzisiaj rano zrobiłem eksperyment:
- w nocy zatrudniłem pracowników na swoich działkach, mając exp na wysokości ok 5%
- wstałem rano i exp wynosił 78%, a na niektórych działkach byli jeszcze pracownicy
- exp doszedł do 82%, stan kasy wynosił 1 mln 193 tys z kawałkiem
- zatrudniłem nowych pracowników o 7.55, zatrudniłem się w zawodzie i wylogowałem się
- po zalogowaniu (jeszcze przed 8.00) stan kasy wynosił 1 mln 177 tys z kawałkiem a exp 5%
- poziom dalej wynosił 153

O co chodzi?
tomi28pl

Re: znikająca kasa i doświadczenie

Nieprzeczytany post autor: tomi28pl »

Co do stanu konta to wiem tylko tyle ze aktualny jest ten co pokazuje ci jesli klikniesz sam na siebie.Co do reszty to juz admin musi sie dopisac :)
aaadam

Skoro admin znowu nie znalazł powodu aby wypowiedzieć się w temacie, to może Ty tomi28pl odpowiesz mi jak w ciągu kilku (no może kilkunastu) dni osiągnąłeś tak wysoki lvl?

Przypomnę, że jeszcze bardzo niedawno brakowało Ci do mnie kilka poziomów. Teraz masz ich o 23 więcej. W ciągu dnia każdy dostaje 24x12 punktów energii czyli 288 na dobę, ni więcej ni mniej. Obaj jeszcze niedawno mieliśmy po równą ilość działek, choć w przypadku expa nie ma to znaczenia, ponieważ do skonsumowania jest 288 punktów energii na dobę czyli 288/3 pracowników daje 96 obsadzonych działek w usługach co przy 20 działkach jest prawie pięć razy na dobę. Dotychczas podczas jednego pełnego zatrudnienia pracowników na 20 działkach (60 pracowników/60 punktów doświadczenia/ 0,20% dziennego przypływu energii) przy stanie zdrowia 100% zdobywało się ok 1 lvl. Czyli maksymalnie można było zdobyć pięć lvl na dobę, choć to było nie realne.

Jakim sposobem w ciągu tych nie więcej niż kilkunastu dni osiągnąłeś taką nade mną przewagę??

Zacząłem wylogowywać się co chwila i na każdą przerwę w grze. I co się okazało - ano podczas jednego pełnego cyklu zatrudnienia w biznesie nie zarobiłem tego przysłowiowego levela i od wczoraj kiszę się dalej na 153. To chyba za karę za niepokorność :/
domin369

Nieprzeczytany post autor: domin369 »

aaadam a ile zarabiasz z jednej dzialki bo moze exp leci ze czym wiecej kasy tym wiecej expa :?:
tomi28pl

Prosta sprawa :) Szpital pozwala na powrót graczy do zdrowia. Poziom zdrowia warunkuje tempo przyrostu doświadczenia więc wskazane jest, aby był możliwie na maksymalnym poziomie. Wiec pozostaje tylko miec poziom 100 % zdrowia oraz kilka dzialek wiecej niz ty masz :) Proste i logiczne.Kto mysli wygrywa.Kto nie mysli ma problem ze zrozumieniem :)
aaadam

Może to być jakieś wyjaśnienie, ale jakoś cały czas zarabiam więcej na turę za pracę w usługach, a doświadczenie jakoś stoi w miejscu, a nawet się cofa co opisałem powyżej.
aaadam

tomi28pl, rozwalasz mi nadgarstki swoją wypowiedzią.

Nie czytałeś uważnie mojej wypowiedzi, pisałem dokładnie o zatrudnieniu pracowników na działkach przy posiadaniu 100% energii.
Pisałem również (co udowodniłem wyliczeniem), że ilość działek nie ma tu żadnego znaczenia. Jeśli nie rozumiesz to wyjaśnię Ci jeszcze raz:
masz 26 działek razy 3 pracowników = zużywasz 78 punktów energii czyli 288 punktów energii na dobę wystarczy Ci na 3,72 razy pełnego obłożenia.
ja mam 20 działek razy 3 pracowników = zużywam 60 punktów energii czyli 288 punktów energii na dobę wystarcza mi na 4,8 razy pełnego obłożenia.

Albo dostajesz więcej energii niż inni, albo za tą samą pracę dostajesz więcej doświadczenia.

Jak udowodniłeś swoją wypowiedzią masz problemy z myśleniem.
tomi28pl

Czlowieku przy 22 dzialkach zauwazylem juz wzrost doswiadczenia.Wiec dokupilem jescze 4. Jak widac ilosc dzialek obsadzonych robolami ma wplyw na ilosc doswiadczenia.Wiec zacznij grac a nie szukac dziury skoro widac ze nie rozumiesz gry ok?
tomi28pl

A i dodatkowo zacznij przeliczac moze dlacego mam prawie 1000% premi zawodowej :) Sie gra sie ma :)
aaadam

Bez obrazy - ile Ty masz lat??

Zauważyłeś wzrost doświadczenia ponieważ w jednym cyklu (średnio 2,5h) naraz pracowało o 6 więcej pracowników.
To, że nie masz co innego robić z czasem (szkoła się skończyła) i grasz non stop nie jest odpowiedzią na moje pierwotne pytanie.

Kończę z Tobą dyskusję, ponieważ jest bezcelowa i nie zaprowadzi nas do niczego dobrego.