Wałki na giełdzie.
Wałki na giełdzie.
ziemniaki-podbicie ceny z 0.14 do 0.53 i wystawienie na sprzedaż towaru z kilkaset procentowym przebiciem
jajka-cena z 0.03 w jednej chwili poszybowała na 0.24 (proszę sobie obliczyć jaki to procent)
Tak się zastanawiam jak to się ma,do rywalizacji na równych szansach.Czy naprawdę nie da się z tym procederem nic zrobić?
Przecież teraz nie opłaca się nic produkować ,ani prowadzić żadnych usług,wystarczy nakupić towaru,podbić w magiczny
sposób jego cenę o kilkaset albo nawet kilka tysięcy procent,sprzedać i patrzeć z założonymi rękami jak rośnie kupka pieniędzy.
Czy na tym ma polegać sukces osiągnięty w tej grze?
jajka-cena z 0.03 w jednej chwili poszybowała na 0.24 (proszę sobie obliczyć jaki to procent)
Tak się zastanawiam jak to się ma,do rywalizacji na równych szansach.Czy naprawdę nie da się z tym procederem nic zrobić?
Przecież teraz nie opłaca się nic produkować ,ani prowadzić żadnych usług,wystarczy nakupić towaru,podbić w magiczny
sposób jego cenę o kilkaset albo nawet kilka tysięcy procent,sprzedać i patrzeć z założonymi rękami jak rośnie kupka pieniędzy.
Czy na tym ma polegać sukces osiągnięty w tej grze?
Re: Wałki na giełdzie.
również się z tym zgadzam i popieram KAŻDE rozsądne rozwiązanie (nawet w trakcie edycji), które pozwoliłoby na wyeliminowanie tego procederu.
może jeden kombinator z drugim kombinatorem, jak się okaże, że dalsza spekulacja kursami jest niemożliwa pozostanie jako martw dusza i w następnej edycji już nie będzie się tak liczył....
może jeden kombinator z drugim kombinatorem, jak się okaże, że dalsza spekulacja kursami jest niemożliwa pozostanie jako martw dusza i w następnej edycji już nie będzie się tak liczył....
Koniec manipulacji na giełdzie
http://e-conomica.pl/duze_transakcje.php
Ogłaszam $500.000 kary dla gracza spekulującego na jajkach, ziemniakach i kapuście.
Od tej pory każdy będzie mógł zapoznać się z dużymi transakcjami na towarach.
Oczywiście gracze występują pod pseudonimami i co ważne numerki nie są stale przypisane do tych samych nicków więc za jednym razem gracz xyz moze byc pod nr 1 a następnym pod 3.
http://e-conomica.pl/duze_transakcje.php
Ogłaszam $500.000 kary dla gracza spekulującego na jajkach, ziemniakach i kapuście.
Od tej pory każdy będzie mógł zapoznać się z dużymi transakcjami na towarach.
Oczywiście gracze występują pod pseudonimami i co ważne numerki nie są stale przypisane do tych samych nicków więc za jednym razem gracz xyz moze byc pod nr 1 a następnym pod 3.
Gonic oszustow i manipulatorow.Kuzwa sie namnozylo oszustow.Masz racje Stvoor z kara ale mysle ze i to za malo bedzie
Zmodyfikowane zostały także zlecenia gry, które od tej pory mają wartość ok $2500 po cenach równowagi zarówno po stronie K jak i S na każdą sesję.
Każda transakcja która znajdzie się w wykazie dużych transakcji będzie wskazywała na transakcje pomiędzy graczami (lub tym samym graczem) ponieważ sama gra poprzez brak zleceń 55555 już nie będzie realizowała tak dużych zleceń.
Każda transakcja która znajdzie się w wykazie dużych transakcji będzie wskazywała na transakcje pomiędzy graczami (lub tym samym graczem) ponieważ sama gra poprzez brak zleceń 55555 już nie będzie realizowała tak dużych zleceń.
Nie dobrze ja dorobilem sie bardzo malo gdzier 200000 a stracilem 500 tys zrobilem ten skok zeby sprawdzic czy gelda jest podatna
Zrobcie cos z ta gelda bo juz mam pomysl zeby na niej zarobic
stvoor pisze:Zmodyfikowane zostały także zlecenia gry, które od tej pory mają wartość ok $2500 po cenach równowagi zarówno po stronie K jak i S na każdą sesję.
Stvoor, proszę cie w takim razie o informację, co mam zrobić z nadwyżką ubocznej produkcji fermy
aktualnie jest to ponad 60k jaj kurzych
wystawienie ich na giełdę jednorazowo spowoduje spadek ceny, ale równocześnie włączy się blokada i skonsumuje mi karę z konta - nie stać mnie na nią ;(
wystawianie małymi kupkami może uaktywnić u mnie szlakentrafa, co może zniechęcić do dalszej gry, a nie potrzebuję co dziennie powiększać magazynu głównego, tylko dlatego, że te podwórkowe zasra..ce łażą i robią sobie jaja