sprzedaż a usługi
sprzedaż a usługi
Mam pytanie, odnośnie sprzedaży półproduktów a sprzedaży ich w jakiejś usłudze. Chodzi mi o to ze jak tak kalkuluje to lepiej oplaca sie sprzedac ryby i ryz osobno niz przerabiać je w barze na sushi. Nie kalkuluje juz nawet zarobków pracowników tylko sama czystą sprzedaż usłygi a sprzedaż towarów. Może mi ktoś wytłumaczyć czy i kiedy to jest opłacalne, żeby swoje rybki i ryż przerabiać na sushi?
Re: sprzedaż a usługi
Bar sushi (dostępny od poziomu 8)
Bar sushi
Marża na sprzedaży: 20%
Marża z uwzględnieniem obecnych cen rynkowych po cenie sprzedaży: -47%
Wartość podaży na turę: $135
Obecnie cała gastronomia i handel wygląda mało ciekawie... ceny produktów są wysokie
Rybki maja odchylenie +79% a ryż ma + 112%
Bar sushi
Marża na sprzedaży: 20%
Marża z uwzględnieniem obecnych cen rynkowych po cenie sprzedaży: -47%
Wartość podaży na turę: $135
Obecnie cała gastronomia i handel wygląda mało ciekawie... ceny produktów są wysokie
Rybki maja odchylenie +79% a ryż ma + 112%
Re: sprzedaż a usługi
a widzisz nie doczytałem jednej bardzo ważnej kwesti: 'po cenie sprzedaży' czyli rozumiem po cenach sprzedaży, gdzie sprzedającym jestem ja. Myślałem, że to chodzi o to jakbym ryby i ryż kupował a nie tak jak mam że produkuje. czyli ogolnie nic tylko produkować bo nic sie nie opłaca...
Re: sprzedaż a usługi
czyli spodziewać się, że półprodukty beda tanieć? (wiem, że to cieżko przewidziec )
za to produkty rolne moglyby zdrożeć...
za to produkty rolne moglyby zdrożeć...