sprzedaż a usługi

prajskub

sprzedaż a usługi

Nieprzeczytany post autor: prajskub »

Mam pytanie, odnośnie sprzedaży półproduktów a sprzedaży ich w jakiejś usłudze. Chodzi mi o to ze jak tak kalkuluje to lepiej oplaca sie sprzedac ryby i ryz osobno niz przerabiać je w barze na sushi. Nie kalkuluje juz nawet zarobków pracowników tylko sama czystą sprzedaż usłygi a sprzedaż towarów. Może mi ktoś wytłumaczyć czy i kiedy to jest opłacalne, żeby swoje rybki i ryż przerabiać na sushi?
gantar

Re: sprzedaż a usługi

Nieprzeczytany post autor: gantar »

Bar sushi (dostępny od poziomu 8)

Bar sushi

Marża na sprzedaży: 20%
Marża z uwzględnieniem obecnych cen rynkowych po cenie sprzedaży: -47%

Wartość podaży na turę: $135

Obecnie cała gastronomia i handel wygląda mało ciekawie... ceny produktów są wysokie

Rybki maja odchylenie +79% a ryż ma + 112%
prajskub

Re: sprzedaż a usługi

Nieprzeczytany post autor: prajskub »

a widzisz nie doczytałem jednej bardzo ważnej kwesti: 'po cenie sprzedaży' czyli rozumiem po cenach sprzedaży, gdzie sprzedającym jestem ja. Myślałem, że to chodzi o to jakbym ryby i ryż kupował a nie tak jak mam że produkuje. czyli ogolnie nic tylko produkować bo nic sie nie opłaca... ;)
smutnyludz

Re: sprzedaż a usługi

Nieprzeczytany post autor: smutnyludz »

czyli spodziewać się, że półprodukty beda tanieć? (wiem, że to cieżko przewidziec ;) )
za to produkty rolne moglyby zdrożeć... :P