Ranking
Ranking
Fakt,że dzisiaj osiągnęłam poziom 255 daje mi możliwość zajęcia stanowiska w sprawie rankingu.
Niech nikt nie bierze tego do siebie bo ja lubię wszystkich konkurentów ale :
Czy możliwość przekraczania poziomu 255 to błąd gry czy nie ?
Jeżeli nie to dlaczego od wczoraj nie można go przekroczyć.
Jeżeli był to błąd to
4.4. Niedozwolone jest wykorzystywanie błędów w grze, które w sposób nieuprawniony pozwalają na zdobycie nienależnych towarów lub środków pieniężnych. W przypadku wykrycia tego rodzaju usterki należy bezwzględnie powiadomić administratora, brak takiego powiadomienia i próba wykorzystania takiego błędu w rywalizacji będzie skutkowała blokadą konta.
Powiecie,że wszyscy mieli równe szanse - nieprawda.
Tomi28 wiele razy wracał z poziomu ok.330 do 255.
Może musiał się wylogować,może nie,nieważne.
Przy poziomie 255 kurs 51 kosztuje ok.200.000.000 /milionów/ dolarów.
Ktoś tyle zarobił przez ostatnie 3 miesiące ?
W nowej edycji nagrody powinny być.Sami widzicie jak to rozgrzewa emocje.
Podziwiam cierpliwość Stvoora bo niektóre wpisy są naprawdę przykre.
Wejście do komercyjnej gry powinno być płatne ,choćby symbolicznie. Np.20 zł x 4000 to już coś.
Może warto też pokusić się o kolejny test gry np. przez miesiąc,żeby wypróbować np. po tygodniu różne warianty.
Mam tu na myśli głównie energię i ilość etatów na turę.
Zabierajcie głos w sprawie,bo sensowne uwagi pomagają na pewno w ulepszaniu gry.
Niech nikt nie bierze tego do siebie bo ja lubię wszystkich konkurentów ale :
Czy możliwość przekraczania poziomu 255 to błąd gry czy nie ?
Jeżeli nie to dlaczego od wczoraj nie można go przekroczyć.
Jeżeli był to błąd to
4.4. Niedozwolone jest wykorzystywanie błędów w grze, które w sposób nieuprawniony pozwalają na zdobycie nienależnych towarów lub środków pieniężnych. W przypadku wykrycia tego rodzaju usterki należy bezwzględnie powiadomić administratora, brak takiego powiadomienia i próba wykorzystania takiego błędu w rywalizacji będzie skutkowała blokadą konta.
Powiecie,że wszyscy mieli równe szanse - nieprawda.
Tomi28 wiele razy wracał z poziomu ok.330 do 255.
Może musiał się wylogować,może nie,nieważne.
Przy poziomie 255 kurs 51 kosztuje ok.200.000.000 /milionów/ dolarów.
Ktoś tyle zarobił przez ostatnie 3 miesiące ?
W nowej edycji nagrody powinny być.Sami widzicie jak to rozgrzewa emocje.
Podziwiam cierpliwość Stvoora bo niektóre wpisy są naprawdę przykre.
Wejście do komercyjnej gry powinno być płatne ,choćby symbolicznie. Np.20 zł x 4000 to już coś.
Może warto też pokusić się o kolejny test gry np. przez miesiąc,żeby wypróbować np. po tygodniu różne warianty.
Mam tu na myśli głównie energię i ilość etatów na turę.
Zabierajcie głos w sprawie,bo sensowne uwagi pomagają na pewno w ulepszaniu gry.
Re: Ranking
Powiem tak ze niemozliwosc wyjscia poza prog 255 powinna byc od samego poczatku.Obecne moje szkolenie teraz wynosi 125 milionow gdzie ktos z poziomem 417 mial je za 1 lub za 2 miliony.Ciekawiej jest dluzej ciulac kase i kombinowac gdzie tu zarobic niz zanizac koszta nabijaniem poziomow.Od czasu do czasu sam sie wylogowywalem,a od czasu do czasu system to robil za mnie :)Dlatego teraz gdy Stvoor zablokowal ta mozliwosc przekraczania max poziomu to bedzie super rywalizacja miedzy graczami gdzie kazdy bedzie mial wieksze szanse na wygrana.
Tomi, pieprzysz jakbyś najadł się trujących grzybków. Pamiętasz jak próbowałeś namówić mnie do przelogowania bo w oczach Twoich strach wielki się pojawił?
"E-Conomica do mnie
pokaż szczegóły 6.08 (12 dni temu)
Otrzymales wiadomosc od gracza tomi28pl:
-----------------------------------------------
Lepiej zrob reloga bo ja juz mialem ostrzezenie i relognal mnie stvoor sam "
Srałeś żarem, że nagle może Cię ktoś wyprzedzić w rankingu.
"E-Conomica do mnie
pokaż szczegóły 6.08 (12 dni temu)
Otrzymales wiadomosc od gracza tomi28pl:
-----------------------------------------------
Lepiej zrob reloga bo ja juz mialem ostrzezenie i relognal mnie stvoor sam "
Srałeś żarem, że nagle może Cię ktoś wyprzedzić w rankingu.
aadam napisze tobie cos co nie powinienem Jestes popierdolony jak lato z radiem.Od poczatku edycji tylko placzesz i placzesz co nawet wkurzyles stvoora na co dostales mile odpowiedzi od niego.To ze przegrales i nie jestes 1 nie znaczy zeby sie dopierdalac.I jaki tu strach w oczach? Ja nie placze o to ze jestem drugi Wygral lepszy i tyle.Proste prawda? Wiec wez sie za siebie i nie zasmiecaj forum swoimi gryzmolami w ktorych znow widac placz.Poczekaj zaraz poszukam bo moze jeszcze mam wiadomosci od ciebie :)Probujesz byc madry i inteligentny ale jakos ci to nie wychodzi.
A i jeszcze jedno Nigdy ciebie sie nie balem bo ja zamiast tak jak ty plakac po forum gralem :)Moral jest prosty Mniej gadaj a wiecej rob :D Widze ze nie ma sensu pisac z toba bo pewnie od wczoraj masz juz poduszke mokra od lez
Panowie,koledzy ! Opanujcie nerwy przecież to nie sejm.
Teraz o rankingu.
Moim zdaniem w tej edycji należy to ocenić jako zamieszanie czy też błąd./mam na myśli 255/
Winę ponoszą wakacje,które się wszystkim należą czyli stvoorovi też.
Uważam,że w następnej edycji nie powinno być ograniczeń żadnych bo to one szkodzą grze.
Akurat w tej edycji utrudnieniem jeżeli już był powrót do 255 po relogu.
Gdyby tego nie było nie można by się do niczego przyczepić.
Edycja chyba powinna trwać dłużej,ale to kwestja ogólnej dyskusji
Teraz o rankingu.
Moim zdaniem w tej edycji należy to ocenić jako zamieszanie czy też błąd./mam na myśli 255/
Winę ponoszą wakacje,które się wszystkim należą czyli stvoorovi też.
Uważam,że w następnej edycji nie powinno być ograniczeń żadnych bo to one szkodzą grze.
Akurat w tej edycji utrudnieniem jeżeli już był powrót do 255 po relogu.
Gdyby tego nie było nie można by się do niczego przyczepić.
Edycja chyba powinna trwać dłużej,ale to kwestja ogólnej dyskusji
Jeszcze jedno.
Powtarzam się,bo pisałem o tym dwa i trzy miesiące temu.
Poco gracz ma robić 50 i wyżej kurs ?
Wygrać moim zdaniem powinien ten,który stworzył naprawdę wielkie konsorcjum.
Postanowił stworzyć sieć restauracji w mieście a poza miastem nabył działki i tam produkuje pełne zaopatrzenie.
A cóż to wielkiego pola na np.70 pracowników produkujące chmiel czy maliny.
25 szpital,developerka czy uniwersytet/w tym mój/powinien być karany np.spadkiem doświadczenia.
Powtórzę jeszcze raz jeżeli w jednej turze dostajesz prawo stworzenia jednego miejsca pracy nie możesz mieć prawa zdjęcia siedmiu miejsc pracy.Ta sytuacja powoduje,że 4000 graczy z tyłu za pierwszą 20 nieświadomie nabija nam nielogiczną kasę.
Wystarczy/jeżeli już nie można dać więcej energii/,że jedna energia da możliwość zatrudnienia 4 pracowników.
Stosunek zmieni się z 1 do 7 na 4 do 7 a więc wróci do dobrego 1 do 2 z początku gry.
Musi być energia i wolność jej wykorzystania.Gracz źle wykorzysta energię to przegra.
Przypomnę pomysł naliczania doświadczenia za obrót gotówką.Np. 1% za 1000 czy 5000 dolarów - stawka do ustalenia.
Wyprodukowałeś za 1000 soku 1%
Rozbudowałeś za 5 tys.pole pszenicy czy magazyn 5%
Sprzedałeś za 2 tys.cytryny 2%
Zrobiłeś kurs za 50.000 50 %
Jeżeli zrobisz to źle to stracisz kasę a wygrywa grę bilans czyli stan konta na plus.
Na złych decyzjach nie zostaje się milionerem ale na pewno zdobywa się doświadczenie.
Powtarzam się,bo pisałem o tym dwa i trzy miesiące temu.
Poco gracz ma robić 50 i wyżej kurs ?
Wygrać moim zdaniem powinien ten,który stworzył naprawdę wielkie konsorcjum.
Postanowił stworzyć sieć restauracji w mieście a poza miastem nabył działki i tam produkuje pełne zaopatrzenie.
A cóż to wielkiego pola na np.70 pracowników produkujące chmiel czy maliny.
25 szpital,developerka czy uniwersytet/w tym mój/powinien być karany np.spadkiem doświadczenia.
Powtórzę jeszcze raz jeżeli w jednej turze dostajesz prawo stworzenia jednego miejsca pracy nie możesz mieć prawa zdjęcia siedmiu miejsc pracy.Ta sytuacja powoduje,że 4000 graczy z tyłu za pierwszą 20 nieświadomie nabija nam nielogiczną kasę.
Wystarczy/jeżeli już nie można dać więcej energii/,że jedna energia da możliwość zatrudnienia 4 pracowników.
Stosunek zmieni się z 1 do 7 na 4 do 7 a więc wróci do dobrego 1 do 2 z początku gry.
Musi być energia i wolność jej wykorzystania.Gracz źle wykorzysta energię to przegra.
Przypomnę pomysł naliczania doświadczenia za obrót gotówką.Np. 1% za 1000 czy 5000 dolarów - stawka do ustalenia.
Wyprodukowałeś za 1000 soku 1%
Rozbudowałeś za 5 tys.pole pszenicy czy magazyn 5%
Sprzedałeś za 2 tys.cytryny 2%
Zrobiłeś kurs za 50.000 50 %
Jeżeli zrobisz to źle to stracisz kasę a wygrywa grę bilans czyli stan konta na plus.
Na złych decyzjach nie zostaje się milionerem ale na pewno zdobywa się doświadczenie.