złota rączka

dianuska

złota rączka

Nieprzeczytany post autor: dianuska »

Czy to szkolenie zmniejsza również koszty ROZBUDOWY działek, magazynów? Czy dotyczy tylko budowy?
Pytam ponieważ w opisie jest tylko "Zmniejsza koszt wybudowania biznesów o 50%"
Natomiast szkolenie wznoszenie budynków "Zmniejsza czas potrzebny na budowę/rozbudowę biznesów i magazynów o 50%"
Logicznie to złota rączka powinna dotyczyć również rozbudowy, ale wolę się upewnić :)

Proszę o odpowiedź
dianuska

Re: złota rączka

Stvoor powiedz proszę, jak to jest z tym szkoleniem :)
stvoor

Nieprzeczytany post autor: stvoor »

Do tej pory zmniejszało tylko koszt budowy, zmieniłem, że obecnie zmniejsza koszt budowy rozbudowy biznesów i ich magazynów.
r0bson

Nieprzeczytany post autor: r0bson »

Dołączę się z pytaniem o szkolenie
Cukrownik (inżynier) Wartość przetwarzanych towarów wzrasta o 25%
Wartość rośnie na podstawie zwiększenia tempa wytwarzania, czy większego wytwarzania? Sprowadza się do tego, czy szkolenie to zwiększa zużycie surowca potrzebnego do produkcji, czy tylko zwiększa produkcję.

Jeszcze matematycznie, żeby było wszystko jasne ;)
Bazowo:
$101 (zużycie 918.18 JZ na turę, produkcja 66.45 JP na turę)
Opcja inżyniera nr 1:
$126,25 (zużycie 1147.725 JZ na turę, produkcja 83,0625 JP na turę)
Opcja inżyniera nr 2:
$126,25 (zużycie 918.18 JZ na turę, produkcja 83,0625 JP na turę)
dianuska

zwiększa się produkcja, zużycie takie samo (mam nadzieję, że dobrze pamiętam z poprzedniej edycji:)

Dziękuję Stvoorku za złotą rączkę ;)
r0bson

Nieprzeczytany post autor: r0bson »

dianuska pisze:zwiększa się produkcja, zużycie takie samo (mam nadzieję, że dobrze pamiętam z poprzedniej edycji:)
Właśnie z nadzieją to różnie bywa :D Ja np miałem nadzieję, że księgowość zmniejsza koszty prowadzenia biznesów tak jak jest napisane, ale tak nie jest. A z racji, że aktualne koszty szkoleń to już robią się poważne sumy, nie mam ochoty ryzykować ;)
stvoor

Zwiększa się tempo czyli zużywa więcej surowców produkując więcej produktu.
dianuska

Stvoor zrobiłam to szkolenie, złota rącza i chyba działa Do tej pory rozbudowałam tylko magazyn na polu, przed szkoleniem kosztował 600$, teraz zapłaciłam 300$, więc ok.
Tylko, że wszystkie opisy dotyczące rozbudowy magazynów i biznesów są takie jak przed szkoleniem.
dianuska

I główny magazyn nie staniał :(
stvoor

dianuska pisze:Stvoor zrobiłam to szkolenie, złota rącza i chyba działa Do tej pory rozbudowałam tylko magazyn na polu, przed szkoleniem kosztował 600$, teraz zapłaciłam 300$, więc ok.
Tylko, że wszystkie opisy dotyczące rozbudowy magazynów i biznesów są takie jak przed szkoleniem.
Nie rozumiem

Wznoszenie budynków Zmniejsza czas potrzebny na budowę/rozbudowę biznesów i magazynów biznesów o 50%
Złota rączka Zmniejsza koszt budowy/rozbudowy biznesów i magazynów biznesów o 50%

O jakich opisach piszesz?

Głowny magazyn nie staniał, bo nie jest magazynem biznesów, a jak wskazuje opis tylko takich to dotyczy.