Czy na pokładzie jest pilot ? ( ADMIN )

zjac

Czy na pokładzie jest pilot ? ( ADMIN )

Nieprzeczytany post autor: zjac »

Stvoor, co jest grane ? nie naprawiłeś błędów, nie odzywasz się... ta gra przez tego buga straciła sens...
dianuska

Re: Czy na pokładzie jest pilot ? ( ADMIN )

Nieprzeczytany post autor: dianuska »

hahahah ładny b*** rdel się tutaj zrobił, mnie odechciało się grać jakiś czas temu, zaglądam dzisiaj i takie cyrki,
szkoda, że to przerasta stvoora bo gierka fajna:))

Nie wiem czy pamiętacie, z poprzedniej edycji taką sytuację, że przed kilka dobrych nie trwało przeliczanie sesji, a nasz Twórca zaginął.
Mnie to załatwiło. Nastawiona byłam na rolnictwo, produkcję i gastronomię (usługi w dużo mniejszym stopniu) a nie było jak sprzedawać/kupować produktów do przetwórni.
stvoor

Nieprzeczytany post autor: stvoor »

Witam :/

Niestety ostatni miesiąc miałem po powrocie z pewnego wyjazdu taki bajzel w swoich sprawach, że nie miałem nawet chwili, żeby usiąść na forum tutaj o poprawianiu błędów nie wspominając. Dostawałem na maila informacje, że coś się dzieje niedobrego, ale nie miałem nawet za bardzo czasu reagować :/

Dopiero zacząłem przeglądać forum, wiem z maili, że pojawił się bug jakiś, że jakieś niewyobrażalne kwoty pojawiały się na kontach graczy, ale nie udało mi się wyjaśnić dlaczego tak się dzieje, być może ktoś namierzył błąd, ale póki co jeszcze nie przeczytałem wszystkiego.

Nie wiem jak rozwiążemy kwestię nagród w tej edycji, jedyne co przychodzi mi do głowy to anulowanie edycji, bo trudno uznać, że Ci którzy mają w tej chwili pieniądze uczciwie się ich dorobili, a ja nie będę w stanie dojść kto i z jakich źródeł do swojego majątku doszedł.
lionheart

Nieprzeczytany post autor: lionheart »

Anulowanie edycji jest niewątpliwą nagrodą dla kombinatorów.
Ja przesiedziałem 2.5 miesiąca nie okradając nikogo,wytrzymałem zmianę na 30 poziomie gdy inni byli na 100,
ale teraz reset i od nowa 10 tyg.do tego punktu ?. Nie do końca to będzie uczciwe.
topik

Nieprzeczytany post autor: topik »

stvoor pisze:Witam :/

Niestety ostatni miesiąc miałem po powrocie z pewnego wyjazdu taki bajzel w swoich sprawach, że nie miałem nawet chwili, żeby usiąść na forum tutaj o poprawianiu błędów nie wspominając. Dostawałem na maila informacje, że coś się dzieje niedobrego, ale nie miałem nawet za bardzo czasu reagować :/

Dopiero zacząłem przeglądać forum, wiem z maili, że pojawił się bug jakiś, że jakieś niewyobrażalne kwoty pojawiały się na kontach graczy, ale nie udało mi się wyjaśnić dlaczego tak się dzieje, być może ktoś namierzył błąd, ale póki co jeszcze nie przeczytałem wszystkiego.

Nie wiem jak rozwiążemy kwestię nagród w tej edycji, jedyne co przychodzi mi do głowy to anulowanie edycji, bo trudno uznać, że Ci którzy mają w tej chwili pieniądze uczciwie się ich dorobili, a ja nie będę w stanie dojść kto i z jakich źródeł do swojego majątku doszedł.

jak napisałem w jednym z postów:

Re: Po wszystkim
przez topik ? 11 listopada 2011, o 18:40

niestety, ale Stvoor nie odpowiada, wiec pozwolę sobie na poinformowanie na forum sposobu niektórych graczy na zdobycie takiej ilości sztabek w tak krótkim czasie. oczywiście nie dotyczy to tych, którzy kradzieżą "dorobili się majątku", ale to jest już inna rozmowa....

postaram się również na sposób rozwiązania tego "problemu"

opis działania :
niestety, ale wbrew niektórym nie jest to błąd gry ani żaden bug. jest to jak najbardziej uczciwe działanie zgodne z założeniami gry - szok, prawda ;(
sposób zdobywania takiej ilości kasy polega na nauczenia się jednego ze szkoleń, a mianowicie Pośrednika nieruchomości, które pozwala na kupno działki z 75% zniżką.
czyli, kupno działki za np $1000 umożliwia jej sprzedaż za ok $2500 i jest to jak najbardziej normalne.....

zakup i sprzedaż kilkunastu działek powoduje duży wzrost stanu konta.

rozwiązanie:
1. likwidacja szkolenia
2. ograniczenie zakupu działki do np 1-2 na turę i niemożność jej sprzedania przez np.: godzinę (12 tur)
3. czas trwania zakupu działki nie błyskawiczny, ale np.: po 30 minutach od zlecenia kupna działki

oprócz tego można ograniczyć ilość kupna sztabek złota do max 5 na turę

operacja ta została przeze mnie sprawdzona i rzeczywiście można zwiększyć stan konta w ciągu godziny z ok 200.000 do 3.000.000.000, czyli nawet dosyć sporo.
oldwoman

Nieprzeczytany post autor: oldwoman »

Wszystko pięknie tylko po tym doświadczeniu powinieneś jeszcze drogi topiku wyzerować swoje konto.
Wszak należałeś zawsze do grupy graczy fair.
topik

Nieprzeczytany post autor: topik »

Co to zmieni? Czy fakt wyzerowania konta spowoduje, że nie będę mógł zarobić niezgodnie z założeniami gry, chociaż jest to jak najbardziej poprawny zarobek?
Przecież działając zgodnie z zasadami gry w ciągu pozostałego czasu nadal będę mógł uzyskać trochę sztabek - a to nie o to przecież chodzi

Moja propozycja (w którymś z kolejnych postów - już nie wiem którym) zabrzmiała inaczej, a mianowicie ranking na podstawie posiadanego poziomu gracza.
Takie rozwiązanie pozwoliłoby na usunięcie z gry osób, które starają się "dorobić" na niebyt zgodnych z zasadami gry operacjach (które są nota bene całkowicie zgodne z założeniami).

Kto chce zarabiać, może to robić, ale jeśli nie pracuje nad swoją postacią w sposób gospodarczy, nic z tego nie ma ;) Czy takie coś nie miałoby sensu? i wprowadzioby to do gry element rzeczywistego rozwoju gospodarczego.
Po co umożliwiać generowanie ogromnych ilości sztabek złota/$$$$/innych przedmiotów w stylu diamenty, konie itp, jeśli można jako wyznacznik gry dać osiągnięty poziom gracza?

Można by wówczas nie wprowadzać poniższego rozwiązania :)

A że w regulaminie jest informacja o możliwości wprowadzenia zmian w trakcie gry i każdy, kto gra w aktualnej edycji wyraził na to zgodę, to nie widzę problemu, żeby np. od 1.12.2011 wprowadzić zmianę reguł przyznawania nagród i ustawić jako wyróżnik poziom gracza?

Ewentualnie w przyszłej edycji ustawić poziom jako warunek wygrania, a obecną edycję zakończyć bez podziału i nagrody przenieść do następnej edycji.
zjac

Nieprzeczytany post autor: zjac »

Stvoor - wszystko o.k.
Tylko jedno ale : edycja ruszyła w pewien Piątek koło południa, już w Sobote rano pisałem o bugu, którego wykorzystała grupa 3-4 osób. Otóz po załozeniu lokaty, rozpoczęciu szkolenia - po nieudanym ataku trafiało się do więzienia. Po wyjściu z więzenia pieniądze z lokaty pokazywały się wraz z odsetkami a szkolenie byo zakończone.
Pisałem o tym bodajże 2 razy, Ty niezareagowałeś, Ci co wykorzystali buga pisali brednie,ze możliwe jest zrobienie szkolenia tak szybko - a ja siadłem i obliczyłem,że w ciągu 48 h nie ma szans mieć bodajże 12 lvl szkoleń !!!
Potem zrobił się jeszcze większy bajzel.
Pograłbym w ta gre, ale wymagam reakcji na info o bugach na bieżąco, bo juz po tygodniu TOP 3 był nie do dogenienia z powodu BUGA
oldwoman

Nieprzeczytany post autor: oldwoman »

Topik nie wykorzystuje się błędów gry.
Moja propozycja naprawy błędu.
Cena kupna/sprzedaży działki taka sama przed i po kursie.
Po kursie po prostu niższa. I wszystko gra.
Honorowe zakończenie tej edycji wymaga wyciągnięcia z listy graczy,którzy nie wykorzystywali błędów,
a tacy byli. Reset trzeba było robić dwa miesiące temu.
stvoor

Nieprzeczytany post autor: stvoor »

opis działania :
niestety, ale wbrew niektórym nie jest to błąd gry ani żaden bug. jest to jak najbardziej uczciwe działanie zgodne z założeniami gry - szok, prawda ;(
sposób zdobywania takiej ilości kasy polega na nauczenia się jednego ze szkoleń, a mianowicie Pośrednika nieruchomości, które pozwala na kupno działki z 75% zniżką.
czyli, kupno działki za np $1000 umożliwia jej sprzedaż za ok $2500 i jest to jak najbardziej normalne.....

zakup i sprzedaż kilkunastu działek powoduje duży wzrost stanu konta.

rozwiązanie:
1. likwidacja szkolenia
2. ograniczenie zakupu działki do np 1-2 na turę i niemożność jej sprzedania przez np.: godzinę (12 tur)
3. czas trwania zakupu działki nie błyskawiczny, ale np.: po 30 minutach od zlecenia kupna działki
Obecnie w przypadku zrobienia szkolenia Pośrednika sprzedaży nieruchomości kwoty uzyskiwane
ze sprzedaży działek miastu spadną proporcjonalnie do pomniejszonej ceny kupna.
Proszę o sprawdzenie czy działa to jak należy.