Uprawy całonocne - jak to zrobić?

stvoor

Uprawy całonocne - jak to zrobić?

Nieprzeczytany post autor: stvoor »

W jaki sposób skutecznie siać wieczorem i zbierać rano? Oto kilka informacji.

Po pierwsze należy rozbudować uprawę do 8-10 poziomu (co pozwoli uprawiać odpowiednio 8-10 godzin bez ryzyka stracenia upraw). Aby móc rozbudowywać rolnictwo/sadownictwo na wyższe poziomy należy zrobić szkolenie inżyniera w rolnictwie/sadownictwie.

Uprawa rozbudowana do 10 poziomu będzie wymagała 30 pracowników, ale nie musimy ich aż tylu zatrudniać, a nawet nie powinniśmy, żeby nie stracić.

Przy 3 pracownikach zatrudnionych na 4h uprawa rozbudowana do 10 poziomu po 10 godzinach da plony 4 x plony bazowe. Dlaczego 4 a nie 10? Po 4 godzinach pracownicy zostają zwolnieni, ale uprawa trwa, a na plony wpływa średnia ilość zatrudnianych pracowników przez cały okres uprawy. Wymaga to oczywiście 4 poziomu magazynu, aby zebrane plony się tam zmieściły - w przeciwnym razie je stracisz.

Zatrudniając odpowiednio 6 pracowników uzyskasz 8 x plon bazowy, które będą wymagały magazynu na 8 poziomie itd.

Przy 30 pracownikach uzyskasz plon bazowy x 40, ale to wymaga 40 poziomu magazynu.

Obliczenia nie uwzględniają szkolenia dzięki któremu czas zatrudnienia pracowników wzrośnie z 4 do 5h.
Obliczenia nie uwzględniają szkolenia dzięki któremu plony z upraw rosną o 25%.
borysb

Re: Uprawy całonocne - jak to zrobić?

Nieprzeczytany post autor: borysb »

Szukam i nigdzie nie mogę znaleźć - o co chodzi z tym poziomem uprawy? Chodzi o poziom wyszkolenia gracza w rolnictwie czy o coś z działką? Na działce mam magazyn rozbudowany do 9tego poziomu, ale nie ma możliwości zatrudnienia większej ilości niż 3 pracowników, więc to pewnie nie o to chodzi. Może ktoś to wyjaśnić?
stvoor

Jak zrobisz szkolenie rolnictwo (inżynier) uzyskasz możliwość rozbudowy poziomu uprawy.
kefir1

Nieprzeczytany post autor: kefir1 »

coś tu nie działa bo szkodniki mogą Ci zjeść plony jesli nie będziesz oprysków robił przez noc więc nie można spać spokojnie...
stvoor

Oprysk możesz zrobić jedną turę przed zakończeniem uprawy niezależnie od długości jej trwania.
kefir1

już nie raz straciłem plony bo nie opryskiwałem przez noc więc dalej przystaje że coś tu nie gra a w magazynie też się wszystko mieści :)
kefir1

już wiem co jest nie tak źle opisałeś to albo się od tego czasu pozmieniało bo:
- rozbudowa uprawy na 10 poziom jak piszesz to jest 1000% zaawansowania uprawy.
-plon 6897 x 10 (poziom uprawy) = 68970 i tyle zbierzesz w 10 godzin i tyle miejsca musi mieć magazyn by to zmieścić a aby mieć taki magazyn to trza mieć go na chyba z 60 poziomie co zajmuje parę ładnych tygodni wybudowanie tego hehe :D ogólnie polewka bo przez ten okres będziesz tracił plony...:P
kefir1

aha i jeszcze dodam :)
Obliczenia uwzględniają szkolenia dzięki któremu czas zatrudnienia pracowników wzrośnie z 4 do 5h.
Obliczenia uwzględniają szkolenia dzięki któremu plony z upraw rosną o 25%.