Oczywiście z perspektywy graczy byłoby super, gdyby były nagrody. Jednak jak już kiedyś wspominałem kasę na nagrody w dotychczasowych edycjach (kilkaset zł na edycję) wykładałem z własnej kieszeni i zwyczajnie mnie nie stać, żeby robić tak nadal. Niestety reklamy przynoszą raczej symboliczne pieniążki i w żadnym stopniu nie pokrywają kosztów nagród, o kosztach serwera czy mojej pracy nad grą nawet nie wspominam

Widzę tylko jedną możliwość poza wprowadzeniem edycji bez nagród. Zastanawiam się nad wprowadzeniem jakiejś formy zrzutki na nagrody w postaci drobnej opłaty dla osób, które chcą rywalizować o nagrody z założeniem, że jeżeli wpływy będą większe kasa ta pójdzie w całości na kolejne nagrody. Jeżeli ewentualna górka byłaby odpowiednio duża albo nagrody byłyby atrakcyjniejsze, albo byłoby ich więcej w kolejnej edycji. Oczywiście osoby, które w ten sposób dorzuciłyby się do zrzutki, otrzymałyby jakieś dodatkowe bonusy w grze, a to co mi przychodzi na myśl to np PODWOJONY LIMIT ENERGII. Limit ten wynosi na 1 poziomie gracza 5 punktów, a energia odnawia się z prędkością 1 punkt/5 minut. Dla osób, które się dorzucą limit ten wzrósłby do 10 pkt na 1 poziomie gracza i rósłby o 4 pkt wraz z każdym kolejnym poziomem (a nie 2 jak jest w tej chwili). Tempo przyrostu energii by się nie zmieniło (chociaż to też jest do przemyślenia), ale wyższy limit pozwoliłby graczom na kumulację energii przy braku aktywności np w godzinach nocnych. Po osiągnięciu odpowiednio wysokiego poziomu gracza ten rodzaj konta premium nie będzie już potrzebny graczom, których limity wynikające z poziomu i tak będą z natury rzeczy wysokie. Oprócz tego mógłbym zaproponować brak reklam na stronie jako mały bonus dodatkowy dla graczy, którzy wezmą udział w kweście