Okazało się że ja z 3 sklepami wysiciłem
Okazało się że ja z 3 sklepami wysiciłem
rynek pracy i zostanę za to ukarany. Teraz jeszcze wysyciłem rynek pracy z sadowników, nawet jeszcze 1 plonu nie zebrawszy, i też zostanę ukarany. Już nawet nie myślę co by mnie czekało w dalszych etapach gry, gdy tych sklepów i innych biznesów było by dużo więcej.I co ja mam teraz robić? Szkoda że nie ma szkolenia żebrak, bo bym sobie siedział i czekał na wsparcie, skoro biznes nie jest mile widziany w tej grze. Takie rzucanie kłód pod nogi mija się z tym, co zostało napisane w 1 punkcie pomocy :"Kiedy już zdobędziesz środki na rozwój zbuduj swoje pierwsze uprawy, otrzymywane płody rolne będziesz mógł sprzedać na rynku, w swojej sieci detalicznej ... "
Re: Okazało się że ja z 3 sklepami wysiciłem
Zgadzam się z tobą donaldduck , to miała być ekonomika, a niektóre zmiany przeczą ekonomice.Ja zostałam ukarana za to że dotarłam do 143 poziomu, bo mam 103% podatku od transakcji giełdowych
Trzeba pracować w zawodzie, żeby limity wróciły do równowagi. Asystent pracuje teraz 24h więc nie jest to problem.
Nie może być tak, że przychodzi jedna osoba, tworzy 500 roboczogodzin w Mleczarniach, pensja rośnie do poziomu ponad granicę opłacalności i żaden gracz nie może już nikogo zatrudnić w swoich Mleczarniach.
Podobnie w handlu, sama daga jak zatrudni robi prawie 1100 roboczogodzin.
Teraz na stworzone 1200 roboczogodzin w danej specjalizacji trzeba 600 przepracować by móc zatrudniać, żeby inni gracze też mogli grać.
Nie może być tak, że przychodzi jedna osoba, tworzy 500 roboczogodzin w Mleczarniach, pensja rośnie do poziomu ponad granicę opłacalności i żaden gracz nie może już nikogo zatrudnić w swoich Mleczarniach.
Podobnie w handlu, sama daga jak zatrudni robi prawie 1100 roboczogodzin.
Teraz na stworzone 1200 roboczogodzin w danej specjalizacji trzeba 600 przepracować by móc zatrudniać, żeby inni gracze też mogli grać.
Jakoś nie przekonują mnie Twoje argumenty. To co to za "biznesmen", który mając całą sieć sklepów i gospodarstw różnego typu, sam musi iść odpracować do sąsiada to co sąsiad pracował u niego. To co stworzyłeś w tej grze, to nie jest żaden biznes, tylko jakiś kołchoz lub spółdzielnia samopomocy chłopskiej, w której ekonom, nie mylić z ekonomistą, pilnuje aby nikt się za szybko nie wzbogacił. Co do pracy w zawodzie, to cały czas tam pracowałem i dalej pracuję, dopóki nie dorobiłem się paru sklepów. A jeśli chodzi o sadownictwo, to tego już w ogóle nie rozumiem, ponieważ tam tylko raz zatrudniłem kilka osób, i w ten sposób wysyciłem rynek.
donaldduck nie przesadzaj z tym kołchozem,to jest świetna gra , i wszyscy mają takie same zasady.Dobry przedsiębiorca , jak nie ma kto pracować to sam się bierze do pracy , a poza tym tutaj wszyscy mają swoje biznesy to niby kto miał by się zatrudniać jeżeli nie my.
Nie jest to moje pierwsze wcielenie w tej grze, ponieważ bawię się już w to prawie rok z niezłym wynikiem, a teraz chciałem potrenować przed nową edycją. Ale te ostatnie zmiany to jest niewypał kompletny. Wczoraj zatrudniłem w hodowli krów, 3 osoby do wydojenia jednej krowy i zostałem pozbawiony prawa zatrudniania osób w hodowli. Takie embargo mam też na sadowników i handlowców. Więc w co ja mam teraz grać? Klikanie na"praca w zawodzie" mnie nie interesuje, bo po to rozwijam swoje interesy, aby pracować u siebie, a nie u kogoś. Tu w grze są wirtualni masarze, piekarze itd, którzy produkują jakiś towar na rynek, gdy jeszcze nikt z graczy tego nie robi.Więc dlaczego nie ma wirtualnych ludzi do pracy, skoro brakuje ich w śród grających. Tak było dotychczas i było dobrze.Ten pomysł z wysysaniem rynku, może byłby i dobry, gdyby w grze brało udział kilka tysięcy graczy, a nie kilkudziesięciu. Ja nie mam zamiaru się z nikim sprzeczać ani niczego udowadniać, szczególnie dadze i stvoorowi , których skądinąd bardzo cenię, ale nie jestem z natury hipokrytą, który robi dobrą minę do złej gry i głośno powiem to, co mi się nie podoba.
Dobrze by bylo jakby jakas ilosc roboczogodzin sama sie odnawiala tez zeby mozna bylo pracowac bo na ta chwile ciezko jest wypracowac sobie roboczogodziny zeby nie wysycic rynku.